Wpisy oznaczone tagiem "cukinia" (106)  

czytaczka
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

tasteofjoy
 
*Jedzeniowo jak zwykle sobie dogadzam.*

*Papryka i cukinia faszerowane mięsem mielonym*   (mięso mielone, cebula, pomidory w puszce, ząbek czosnku, sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, oregano, woda; mięso podsmażone, a następnie uduszone ze wszystkimi składnikami). Papryki i cukinię wydrążamy i faszerujemy. Pieczemy ok. 30-40 minut. w 180 stopniach. Kilka minut przed końcem posypujemy żółtym serem. Podajemy z sosem czosnkowym.

ynaipfh.jpg

*Schab duszony z cebulą, w sosie własnym* + ziemniaki + mizeria.

mlmsdce.jpg

*Zupa z cukinii z dodatkiem mięty.*

ggodhoe.jpg


osmrlsn.jpg

*Puchar lodowy.* :D

rhprsdb.jpg

*Zakupowo również nie narzekam.*

Jo Nesbo - Karaluchy. Wyrwana na promocji w Lidlu (12zł). Było kilka propozycji tego autora i nie wiedziałam po którą sięgnąć. Jeszcze nie miałam przyjemności zasmakować twórczości ów autora. Wybrałam więc po tytule. Co tu dużo mówić. Karaluchy mnie urzekły. :D

ipjflej.jpg

Trzeci produkt z serii 'Ziaja Manuka'. Mam pastę oczyszczającą, mam krem na noc, a teraz mam jeszcze tonik. Zakup całej serii jest mi zbędny.

xonsdon.jpg

Przedwyjazdowe zakupy uzupełniające braki w kosmetykach. Choć widząc prognozy na drugą połowę sierpnia filtr wydaje się zbędny...Skoro się nie opalę, to chociaż jodu się nawdycham i wygładzę stopy stąpając boso po plaży. :]

fgrakgr.jpg

A na koniec kawałek mojego miasta. :)

*Julek* budzący kontrowersje.

slashyu.jpg

*Katedra*

makiypl.jpg


-------------------------------------

Postanowiłam, że na instagramie będą tylko zdjęcia robione telefonem.
Na bieżąco możecie mnie śledzić tutaj --> mytasteofjoy (instagram.com/mytasteofjoy)
  • awatar Obywatelka Świata - : Zadam Pytanie co to za miasto, bo na pierwszy rzut oka nie kojarzę.
  • awatar Taste of Joy: @20-kilku letnia Bradshaw: bo to małe miasto jest :[ Legnica
  • awatar Hatsumomo.: jutro będę robić tą zupę, jeszcze nie próbowałam :) do faszerowanej cukinii i papryki nie dajesz ryżu?
Pokaż wszystkie (31) ›
 

raspberrry
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

czytaczka
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

tasteofjoy
 
Sezon na cukinię trwa, jednak u mnie cukinię można znaleźć w lodówce prawie zawsze. Za to sezonową potrawą jest u mnie leczo. Nie korzystam z żadnego przepisu jako podpórki, tylko bazuję na własnych kulinarnych wizjach. Nie jest to nic odkrywczego, myślę że każdy byłby w stanie zrobić leczo z głowy. Moim głównym założeniem jest konsystencja zupy. Leczo na gęsto to nie moja bajka.

Kto śledzi mojego instagrama ten wie, że zajadam się nim od kilku dni...i wiecie co? Jeszcze jutro, a może nawet pojutrze będę mieć leczo na obiad. I nie, nie obrzydnie mi po prawie tygodniu codziennego jedzenia ( co w przypadku innych zup jest nie do pomyślenia; dwa dni max., a na trzeci już na tą samą zupę patrzeć nie mogę). No cóż każdemu zdarza się ugotować czegoś za dużo. U mnie to premedytacja.

Ale zastrzegam, że jak ktoś nie gotuje dla wojska i nie jest fanatykiem tygodniowych spotkań z leczo, niech zmniejszy proporcje o połowę.


To mnie poniosło z tym wstępem...

:D

DSC_4595.JPG

*SKŁADNKI (ok. 15 porcji)*

- 3 średnie cukinie
- 5 średnich pomidorów
- 3 średnie marchewki
- 5 średnich cebul
- 2 duże czerwone papryki
- 5 białych papryk
- 3 małe ząbki czosnku
- laska kiełbasy
- ok. 5 łyżek oleju do smażenia
- 1,5 litra wody

*Przyprawy*

- sól
- pieprz
- słodka papryka ( 2 łyżeczki)
- szczypta chili
- cukier (1-2 łyżeczki)

DSC_4597.JPG

*PRZYGOTOWANIE*

1) Paprykę myjemy, oczyszczamy z pestek i kroimy w kawałki około 3cm. Cebulę kroimy w kostkę. Paprykę razem z cebulą dusimy w garnku na oleju ok. 10-15 minut.

2) Na małej patelni podsmażamy na odrobinie oleju kiełbasę obraną i pokrojoną w kostkę. Pod koniec dodajemy 1 łyżeczkę słodkiej papryki i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.

3) Cukinię  kroimy w dużą kostkę. Marchewkę obieramy i tarkujemy na grubych oczkach. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.

4) Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy wszystkie pozostałe składniki (marchew, cukinię, pomidory, kiełbasę) i zalewamy wodą tak by nakryć składniki.

5) Dusimy pod przykryciem ok. 1,5 godziny na średnim ogniu. W połowie gotowania dodajemy cukier, resztę czosnku przeciśniętego przez praskę, słodką paprykę, chili i pieprz. Na końcu solimy do smaku. Gdyby leczo było za kwaśne można dodać więcej cukru.

DSC_4602.JPG

*Uwagi*

Opcjonalnie można dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego.

DSC_4621.JPG


DSC_4629.JPG

*Smacznego!* :)

-------------------------------------------------

*A Wy lubicie leczo? Jecie w formie zupy, czy na gęsto?* :)
  • awatar Agatsi: uwielbiam leczo :)
  • awatar konserwaatystka: Na gesto a w okresie wakacyjnym to bardzo czesto robie lezce ktore uwielbiam !!
  • awatar ssylwucha: najlepsza potrawa pod słońcem. :) ale ja jednak wolę na gęsto. :P i też zawsze jak je robię to ilość jak dla wojska. :D
Pokaż wszystkie (27) ›
 

czytaczka
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

czytaczka
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

czytaczka
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

kamienna
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

czytaczka
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

packa
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

tasteofjoy
 

DSC_3833.JPG

*SKŁADNIKI (ok. 4-6 porcji)*

- 400g schabu
- 3 grube  plastry surowego wędzonego boczku (każdy po ok. 0,5 - 1cm)
- 2 średnie cukinie
- 700g ziemniaków
- 1 średni por
- 200g żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz
- 1 szklanka wody

DSC_3836.JPG

*PRZYGOTOWANIE*

Schab  cienko rozbijamy (użyłam paczkowanego z Biedronki, jest go akurat ok. 40dkg ,plastry są cienkie, nie trzeba ich już rozbijać). Plastry schabu kroimy na kawałki (każdy na 4-5). Oprószamy solą i pieprzem. Do pół szklanki wody dodajemy musztardę i olej. Zalewamy mięso marynatą i wstawiamy do lodówki.

Myjemy i gotujemy ziemniaki w mundurkach przez ok. 15-20 minut. Po przestudzeniu obieramy (jeśli są to młode ziemniaki można zostawić skórkę) i kroimy w grube plastry.

Z boczku odkrawamy skórę i kroimy go na drobne kawałki. Por drobno siekamy. Cukinię kroimy w kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach.

W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami:

- ziemniaki (oprószamy solą i pieprzem), schab, boczek,  polewamy połową marynaty musztardowej, następnie wykładamy kolejną warstwę:

- ziemniaki (oprószamy solą i pieprzem), schab, boczek, posiekany por i cukinię; zalewamy resztą marynaty i dolewamy jeszcze ok. pół szklanki wody.

Zapiekamy ok. 90 minut w 180 stopniach. 15 minut przed końcem posypujemy startym serem.

DSC_3844.JPG

Podajemy z sosem czosnkowym (śmietana, majonez, czosnek,sól,pieprz).

DSC_3851.JPG

*Smacznego. Polecam!* :)
  • awatar End Of The Rainbow *: Wygląda bardzo, bardzo smakowicie. Ja również uwielbiam gotować, więc może skorzystam ;) Świetna jakość zdjęć.
  • awatar Olijka: o mniam mniam;d
  • awatar Taste of Joy: @Kto Wiatr Sieje...: zasługa programu do obróbki :P
Pokaż wszystkie (19) ›
 

cupcakethief
 
Czołem!
Jak się macie? (:

Przybywam do Was dzisiaj z całkiem innym postem (; Do takiej serii zbierałam się już od jakiegoś czasu - chciałabym się z Wami podzielić moimi ulubionymi przepisami! (:

eee.jpg


Pierwsza część jest dokładnie taka, jak głosi tytuł - będzie to przepis na kuskus z dodatkiem dosyć ostrego sosu - jego ostrość można sobie zmieniać po swojemu (:
Na tę potrawę wpadłam przypadkiem - miała być czymś innym, a wyszło coś takiego i okazało się bardzo, bardzo smaczne (:

Na początek parę wiadomości o samym kuskusie:
Kuskus - podobnie jak kasza manna - produkowany jest (najczęściej) z pszenicy. Do jego wytworzenia używa się jednak pszenicy twardej (makaronowej) o nazwie durum. Choć powszechnie uważany jest za kaszę, tak naprawdę bliżej mu do makaronu. Jego ziarenka powstają bowiem z połączenia mąki z pszenicy durum oraz wody.
Spośród innych kasz wyróżnia go bardzo wysoka zawartość białka - może być zatem cenny dla osób na diecie wegetariańskiej. Znajdziemy w nim za to najmniejszą ilość kwasów tłuszczowych, zarówno nasyconych, jak i nienasyconych. Jest przy tym dosyć lekkostrawny. W związku z tym może być spożywany na przykład przez małe dzieci. Podobnie jak kasza jęczmienna, kuskus wyróżnia się dosyć wysoką zawartością wapnia- materiału budulcowego naszych kości. Natomiast do kaszy gryczanej podobny jest pod względem wysokiej ilości sodu (odpowiedzialnego za regulację gospodarki wodnej w organizmie). Znajdziemy w nim również witaminy z grupy B (w szczególności B3, czyli niacynę), a także kwas foliowy. (źródło: zdrowie.gazeta.pl/(…)Kuskus___kasza_czy_makaron_.ht…)
No i przede wszystkim - bardzo szybko się go przygotowuje, więc nadaje się nawet dla tych najbardziej zabieganych i zapracowanych (:

*Składniki*
kuskus (couscous)
2 cukinie (mała i duża lub 3 małe)
0,5kg piersi z kurczaka
0,5kg pieczarek
pomidory suszone w zalewie
2 cebule
przyprawa do gyrosa, curry, zioła prowansalskie (ewentualnie papryka ostra lub przyprawa do burrito)

*Sposób przygotowania*
1. Usmażyć pieczarki pokrojone w małe kawałki, osobno cukinię – doprawić vegetą.
2. Usmażyć cebulę z kurczakiem, doprawić przyprawą do gyrosa i pieprzem.
3.  W jednym garnku wymieszać kurczaka, cukinię, pieczarki i pomidory suszone pokrojone w paski – podlać lekko wodą, doprawić  dosyć mocno przyprawą od gyrosa, curry i ziołami prowansalskimi (ewentualnie papryką lub przyprawą do burrito). Zagotować razem przez parę minut (można podlać wodą, wtedy zrobi się rzadszy sos).

IMG_1019-2.jpg


4. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu (zazwyczaj kuskus zalać wodą w stosunku 1:1).

IMG_1018-2.jpg

IMG_1021-2.jpg


5. Podawać razem.

IMG_1022-2.jpg

IMG_1024-2.jpg

IMG_1025-2.jpg


Skusicie się? (;
 

tasteofjoy
 
DSC_1786.JPG

*ZESTAW*

1) *Pstrąg łososiowy lub łosoś w marynacie koperkowej* (rybę solimy i pieprzymy, a następnie nacieramy marynatą z masła, czosnku przeciśniętego przez praskę i posiekanego koperku; smażymy z każdej strony).

2) *Puree z ziemniaków* (sól, masło, śmietana).

3) *Grillowana cukinia z fetą* ( grilla nie mam, patelni grillowej też więc cukinię cienko pokroiłam wzdłuż, podsmażyłam z obu stron, odsączyłam tłuszcz ręcznikiem papierowym, a następnie cienkie słupki fety ułożyłam na cukinii i zwinęłam w ruloniki; posypałam pieprzem, lubujący się w soli mogą jeszcze odrobinę dosolić, choć i tak feta sama w sobie jest słona).

DSC_1794.JPG


DSC_1789.JPG

Smacznego.

:)
Pokaż wszystkie (17) ›
 

tasteofjoy
 
Kiedy nie minie nawet 5 minut, a na patelni zamiast ryby w warzywach mamy jedynie warzywa, bo ryba rozpadła się na milion kawałków tworząc jedną wielką breję, pierwsza myśl 'A niech to szalg!' Jeśli macie pod ręką kawałek folii aluminiowej i sprawny piekarnik to jest na to rada. Pakujemy wszystko do folii i zawijamy końce tworząc łódeczki. A jeśli nie macie takiego problemu, to można pokroić rybę i warzywa w małe kawałeczki i od razu umieścić w folii.

:D

DSC_0448.JPG

*ZESTAW*

*Łódeczki*

1) Ryba pokrojona w małe kawałki ( u mnie dorsz).

2) Warzywa pokrojone w kostkę (papryka, cukinia).

3) Przyprawy : sól, pieprz, słodka papryka.

*Dodatki*

1) pieczone ziemniaczki w formie frytek (oliwa, sól, pieprz, tymianek).

2) sos czosnkowy (śmietana, majonez, czosnek, sól, pieprz).

DSC_0452.JPG

Pieczemy około 30- 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.

DSC_0461.JPG

Bo zawsze jest jakieś wyjście! Jestem zwycięzcą! Smacznego!

:D
  • awatar spic and span: przez Ciebie jestem jeszcze bardziej głodna ;)
  • awatar urodowapasjonatka: dobrze,że jestem już po obiedzie (czyt.pizzy) i tak się nażarłam,że nie mogę patrzeć na jedzenie już dziś :D się mi zachciało pieczenia :P
  • awatar Dalia89: świetne danie :) na pewno wypróbuję !:)
Pokaż wszystkie (13) ›
 

tasteofjoy
 
Szybko, prosto i smacznie. Z ogromną! ilością curry, które uwielbiam. :)

DSC_0503.JPG

*Zestaw*

1) Pierś z indyka pokrojona w kostkę i usmażona (curry, sól, pieprz, oliwa)

2) Duszona cukinia z papryką (sól, pieprz, oliwa)

3) Ryż (polany tłuszczykiem ze smażenia mięsa)

DSC_0500.JPG

Jeśli działacie na trzech palnikach jednocześnie, to czas przygotowania obiadu wynosi ok. 25 minut. Powinni zatrudnić mnie do Pyszne25.

:D
  • awatar Krytyczka: nie jadłam nigdy mięsa z indyka :P
  • awatar Taste of Joy: @Krytyczka: ja pierwszy raz :P
  • awatar Taste of Joy: @p3n3lop3: nie czułam różnicy :P może dlatego że dużo curry dałam :P
Pokaż wszystkie (12) ›
 

kobietamag.pl
 
Surowa, pieczona, smażona, duszona, gotowana, do obiadu, na kolację, na przystawkę – sposobów i okazji, by przyrządzić cukinię jest wiele. Teraz, kiedy sezon na nią jest w pełni, warto sięgać po to warzywo szczególnie chętnie – potrawy z cukinii są łatwe w przyrządzeniu, smaczne, a ponadto zdrowe. Idealnie pasują na coraz chłodniejsze, jesienne dni.
kobietamag.pl/jesien-pod-znakiem-cukinii/
Cukinia-faszerowana-miesem.jpg
 

tasteofjoy
 
Warzywa z patelni, ale nie z torebki. ;)

DSC_1756.JPG

*SKŁADNIKI*

Ilość składników dowolna:

- cukinia (kostka)
- czerwona papryka (małe kawałki)
- cebula ( kostka)
- marchewka (cienkie słupki)
- ziemniaki (plasterki)
- sól, pieprz
- słodka papryka, oregano
- oliwa

*PRZYGOTOWANIE*

Ugotowane ziemniaki kroimy w plasterki i przypiekamy na patelni. To doskonały sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały nam z poprzedniego dnia!

Na osobnej patelni dusimy pod przykryciem pozostałe warzywa ( ok. 25-30min.). Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i oregano. Dodajemy zrumienione ziemniaki, delikatnie wszystko mieszamy.

DSC_1766.JPG

Smacznego.

:)
  • awatar Mary Jane.: wygląda przepysznie : )
  • awatar mmmartha: wygląda smakowicie
  • awatar betijulia: wygląda przepysznie :) dobra opcja dla wegetarianki ;)
Pokaż wszystkie (16) ›
 

tasteofjoy
 
Plackożerca znów w akcji. Miesiąc bez placków, to miesiąc stracony. :[

*SKŁADNIKI - PLACKI (ok. 12 sztuk)*

- 1 średnia cukinia
- 50 g mąki (w razie potrzeby dodać więcej)
- 2 małe jajka (lub 1 duże)
- suszona bazylia
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Cukinię ścieramy na dużych oczkach, dodajemy rozkłócone jajko, mąkę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy.

Smażymy na oleju niewielkie placuszki z obu stron, aż ładnie się przyrumienią.

DSC_0513.JPG

*SOS POMIDOROWY*

- 3 średnie pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.

Cebulkę siekamy i szklimy na oleju, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Do rondelka przekładamy pomidory, cebulę z czosnkiem, oliwę i ok. 1 łyżeczkę bazylii. Smażymy na średnim ogniu ok. 15 minut, aż pomidory się rozpadną. Solimy i pieprzymy do smaku.


DSC_0517.JPG

Placki podajemy z sosem pomidorowym.

DSC_0518.JPG


DSC_0523.JPG


DSC_0524.JPG

Smacznego! :)
  • awatar Alice in Wonderland 007: O kurde ale smakowite rzeczy :P coś niesamowitego jak ja lubię cukinię ale zapiekam ją w piekarniku i faszeruję mielonym mięsem i na to kładę ser oraz polewam sosem 1000 wysp :P Develeya
  • awatar Taste of Joy: @Alice in Wonderland 007: oj też kocham cukinię i to pod każdą postacią, ostatnio nawet surową jadłam :P zapiekaną uwielbiam, tylko robię mięso już w sosie, miałam wrzucić bo mam, ale jak zwykle robię na oko i nie wiem później jakie składniki podać :P a sos cholera wyszedł mi taki dobry jak nigdy :/
  • awatar Dillerka Czekolady: Wygląda niezwykle apetycznie :) Mam ochotę przygotować coś smacznego, za każdym razem gdy tylko czytam Twoje wpisy :P
Pokaż wszystkie (10) ›
 

tasteofjoy
 
Sposób na prosty i szyki obiad. Idealny zwłaszcza teraz, gdy są upały i ostatnia rzecz na jaką mamy ochotę, to stanie przy garach.

Fanką gotowców nie jestem, ale wychodzę z założenia że raz na jakiś czas jedzenie z torebki nie zaszkodzi. Pomysł na Papirus kupiłam zaraz jak tylko się ukazał jako nowość ( jakiś rok temu?). Wzięłam 3 wersje, które były dostępne, z czego wypróbowałam dwie i powiedziałam dość. Trzecia przeleżała w koszu z przyprawami, aż do teraz. Data przydatności niebawem miała minąć, dlatego postanowiłam zużyć papirus.

DSC_0940.JPG

*Co potrzebujemy*

- pierś z kurczaka
- Pomysł na Papirus Winiary
- małą cukinię
- ziemniaki
- sól, pieprz, oliwę

*Przygotowanie*

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie przygotowujemy mięso według instrukcji, czyli myjemy, osuszamy, wykładamy na papirus, przykrywamy drugą połówką i smażymy po 5 minut z obu stron i gotowe.

DSC_0942.JPG

Po usmażeniu mięso wygląda kusząco. Jest zdecydowanie bardziej miękkie i soczyste niż to robione tradycyjnie. Papirus nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu i barwników.

DSC_0948.JPG

Do tego wstążki z cukinii. Cukinię myjemy i kroimy na cienkie wstążki, najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą.

DSC_0947.JPG

Takie danie jest idealne, gdy nie mamy czasu a chcemy coś szybko zjeść. Do tego nie musimy babrać się w przyprawianiu mięsa.

Żeby nie było zbyt kolorowo, ma też swoje *wady.*

- Wprawdzie smażymy mięso bez dodatku tłuszczu, ale w składzie znajdziemy tłuszcz utwardzony.

- Mięso według mnie jest strasznie słone, a moja tolerancja i lubowanie się w soli są zdecydowanie większe niż przeciętnego zjadacza.

DSC_0949.JPG


*Czy polecam Wam ten produkt?*

Tym, co nie jedli polecam spróbować i mieć jedno opakowanie awaryjne, ot tak na kryzysowe sytuacje. Ale żywić się tym regularnie odradzam.

:]
  • awatar Giciaxd: O własnie zastanawiałam się bo bardzo mnie zaciekawił ten produkt :D myśle że teraz na pewno spróbuje :)
  • awatar Malayaaa: a cukinie tak na "surowo" ?
  • awatar Camillle.: Nie polubiłam tego papirusa :) Jednak wolę swoje sposoby na piersi:) Ale z braku laku, na szybki obiad się nadaje :)
Pokaż wszystkie (30) ›
 

tasteofjoy
 
*Gdy za oknem szaro, buro, deszczowo...w kuchni niechaj będzie kolorowo!*

P1010077.JPG

*SKŁADNIKI*

- 2 woreczki ryżu
- 1 duża cukinia
- 1 duża papryka
- pierś z kurczaka (podwójna)
- przyprawy (pieprz, sól, papryka słodka, curry)

P1010101.JPG

*PRZYGOTOWANIE*

Pierś z , paprykę i cukinię kroimy w dużą kostkę. Przekładamy kurczaka do miseczki, dodajemy sól, pieprz i obficie posypujemy curry i słodką papryką.
Podsmażamy przez 1-2minutki kurczaka (na oleju/oliwie) na dużym ogniu, aż się przyrumieni. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy warzywa. Dusimy pod przykryciem ok. 20 minut (do czasu aż warzywa zmiękną).

Podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem, który polecam polać sosem powstałym z duszenia mięska.

P1010106.JPG


P1010127.JPG

*Pyszny i szybki obiadek, z cukinią którą mogłabym pożerać tonami.*  

:D
 

velkiki
 
Forever And A Day: bilans:
- płatki, zielona herbata
- chleb cesarski, serek śmietankowy, pomidor, sałata lodowa, kawa
- jabłko
- ryż, cukinia, papryka, pomidor
- banan

Ćwiczenia:
Skalpel
30 day squat challenge dzień 10
 

velkiki
 
Forever And A Day: - jajko + dwie kromki pieczywa chrupkiego, zielona herbata
- chleb cesarski, serek śmietankowy, sałata lodowa, pomidor
- jabłko, kawa
- ryż, cukinia, papryka, pomidor, kawa
-

Ćwiczenia:
- Skalpel
- 30 day squat challenge dzień 9
 

lavendova
 
Dziś mam dla Was szybki i tanie przepis na kolację,podwieczorek itp :)

CUKINIA W TOWARZYSTWIE


DSC00314 25.jpg



SKŁADNIKI ( na jedną porcję)

1 świeża cukinia

1 pierś z kurczaka (połówka)

Przyprawy

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1/ świeżą cukinie kroimy w plastry średniej grubości i podsmażamy na patelni

2/ Pierś kroimy w większą kostkę dodajemy czerwoną paprykę,tymianek,bazylię,pieprz ziołowy,curry i wszystko razem podsmażamy

3/ z przygotowanej cukini i piersi układamy na talerzu kompozycję i dekorujemy świeżą bazylią

Prawda,że proste :)  Ado tego bardzo smaczne

Polecam i smacznego :)
 

 

Kategorie blogów