Wpisy oznaczone tagiem "owoce" (1000)  

arczmi
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

malgorzata.g1
 
chia my vita.jpg
Mam dla Was przepis na bardzo smaczny deser z nasionami chia. Nazwa "chia" pochodzi od azteckiego słowa "chian", które oznacza "oleisty". Nasiona tej rośliny ceniły już starożytne ludy Ameryki. Dostarczały im energii, a dzięki zawartości wielu witamin i minerałów wzmacniały organizm. *Nasiona chia* zawierają 8 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 niż łosoś, 6 razy więcej wapnia niż mleko i aż 15 razy więcej żelaza niż brokuły! Chia jest szczególnie polecana osobą odchudzającym się. Dzięki dużej zawartości błonnika po zjedzeniu nasion długo czujemy się syci. Jedzenie nasion chia (szałwii hiszpańskiej) świetnie wpływa na serce, zapobiega miażdżycy oraz wysokiemu poziomowi cholesterolu. Pozwala także uchronić się przed cukrzycą i łagodzi dolegliwości żołądkowe.
deser.jpg

Deser nie wyszedł mi tak pięknie jak na zdjęciach, które można znaleźć w Internecie, dlatego, że dolałam za dużo mleka. Smakował za to wybornie! Takie smakołyki mogłabym jeść codziennie i na pewno by mi się to nie znudziło ◕‿◕ *Jak przygotować deser chia?* Potrzebna są :
•1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego
•3 łyżki nasion chia MyVita
•3 łyżki gorzkiego kakao
•1 łyżka miodu
• dowolne owoce (truskawki,borówki,kiwi,banan itp.)
*Nasiona chia* pochodzą ze sklepu witalny.pl/(…)18-nasiona-chia-myvita-1000g-sklep-in…
chia.jpg
*Sposób przygotowania*
Do mleka dodać nasionka chia, kakao, miód i wymieszać. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Przystroić ulubionymi owocami, musem z truskawek lub dżemem. Jeść bez opamiętania ❤ Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak smakowało!
 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

gablotka-szkolna
 
Rozpoczęła się IV edycja programu edukacyjnego „Porcja Pozytywnej Energii”, której inicjatorem jest marka Crispy Natural. Celem programu jest edukacja i kształtowanie u dzieci właściwych nawyków żywieniowych opartych na spożywaniu warzyw i owoców, a jednym z podstawowych zagadnień w tegorocznej edycji są alergie. gablotka-szkolna.blogspot.com/(…)program-porcja-poz…
 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

xsysia25
 
Tort upiekłam dla mojej Mamy na urodziny :)
Biszkopty przełożyłam kremem czekoladowym z plasterkami brzoskwiń. I wkońcu mam dobry przepis na biszkopt, który mogę polecić :)



Składniki na biszkopt :

-6 jajek
-3/4 szklanki mąki pszennej
-3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
-3 łyżki kakao
-1 szklanka cukru
-2 łyżki wody


Dekoracja tortu:

-brzoskwinie
-kiwi
-2x bita śmietana
-czekolada starta na tarce



Wykonanie :

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy stopniowo cukier. Cały czas miksując dodajemy żółtka. W misce łączymy mąkę, mąkę ziemniaczaną i kakao. Dodajemy do masy i mieszamy drewnianą łyżką, wlewamy wodę , mieszamy delikatnie do połączenia składników. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia , wlać masę i piec w nagrzanym piekarniku w  180stC przez 30 minut.
Gotowy biszkopt ostudzić i przeciąć na dwa blaty. Przełożyć kremem czekoladowym( ja użyłam Gellwe) i plastrami brzoskwini.
Bitą śmietanę ubić. Następnie obłożyć nią tort. Górę udekorować plastrami kiwi i brzoskwini, środek potrzepać startą czekoladą.



SAM_1929.JPG


SAM_1917.JPG


SAM_1918.JPG


SAM_1920.JPG


SAM_1922.JPG


SAM_1928.JPG


SAM_1927.JPG


SAM_1933.JPG
 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

lorelei23
 
Kate25 :): Smoothie: 2 banany,pomarańcza,2 duże śliwki,woda(wg uznania)
Dodatki: 1 łyżka nasion chia, 1 łyżka rodzynek, 1 łyżeczka karobu(zamiennik kakao).
Dosłodziłam dwoma łyżeczkami ksylitolu.

Zdjęcie-0001_e1.jpg
 

edyta123456
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Rudy Anioł:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

xsysia25
 
Hej :)
Chyba każdy lubi desery w postaci musu. Jest on puszysty i intensywnie czekoladowy z warstwą malinową na dnie szklanki. Polecam wypróbować :)



Składniki :

-200g śmietanki kremówki 30%
-100g czekolady deserowej/milka
-2 żółtka

Warstwa malinowa :

-100g malin
-1 łyżka cukru pudru
-1 łyżka żelatyny
-50ml zimnej wody


Wykonanie :

Żelatynę wsypać do wody i podgrzewać aż się rozpuści. Maliny zblendować z cukrem pudrem, wlać żelatynę i wymieszać. Masę malinową wyłożyć na dno szklanek i schłodzić w lodówce.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , zostawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić , następnie połączyć ją z żółtkami i na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę. Zmiksować. Gotowy mus wlać na warstwę malinową i schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować malinami.


20160916_131839.jpg


20160916_130931.jpg


20160916_131721.jpg


20160916_131846.jpg


20160916_131857.jpg


20160916_131859.jpg
 

girlwithscars
 
  • awatar gość: No i co z tego? Każdy rozczula się tylko nad swoją wrażliwoscią. Moją mają dokładnie gdzieś. Jeszcze nikt mnie nie usprawiedliwił z tego powodu, że jestem wrażliwa. Nikt. Nawet ci najwrażliwsi. Oni tylko siebie tłumaczą i usprawiedliwiają. Nie ma więc żadnego znaczenia, jaka jesteś. Masz spełniać standardy zachowań i koniec kropka. Bo jeśli nie - kopa w d.e i wio.
  • awatar gość: No i co z tego? Każdy rozczula się tylko nad swoją wrażliwoscią. Moją mają dokładnie gdzieś. Jeszcze nikt mnie nie usprawiedliwił z tego powodu, że jestem wrażliwa. Nikt. Nawet ci najwrażliwsi. Oni tylko siebie tłumaczą i usprawiedliwiają. Nie ma więc żadnego znaczenia, jaka jesteś. Masz spełniać standardy zachowań i koniec kropka. Bo jeśli nie - dadzą Ci kopa w d.e i wio.
  • awatar Girl with Scars: @gość: aha
Pokaż wszystkie (3) ›
 

monsterka321
 
Poprzednia część była z okazji 30 tysięcy wejść (link -> monsterka321.pinger.pl/m/27261346 ), a ta, można powiedzieć, że będzie z okazji moich 18 urodzin, które były dwa dni temu. Niestety nie miałam zbytnio czasu na zmniejszenie, podpisanie i dodanie tych zdjęć, więc robię to teraz.
Plener robiłam z kuzynką, a oto i jej zdjęcia:
photo15.pinger.pl/m/27260238
photo15.pinger.pl/m/27261360

A teraz czas na moje zdjęcia, bo przecież one są tu najważniejsze <3 *wrodzona orzechowa skromność*

Patrząc na ni naprawdę cieszę się że mieszkam na wsi.
DSCN8270.JPG

DSCN8273.JPG

DSCN8274.JPG

DSCN8277.JPG

DSCN8283.JPG

DSCN8312.JPG

DSCN8345.JPG

DSCN8350.JPG

DSCN8354.JPG

DSCN8359.JPG

DSCN8365.JPG

DSCN8367.JPG

DSCN8368.JPG

DSCN8377.JPG

DSCN8378.JPG

DSCN8380.JPG

DSCN8382.JPG

DSCN8396.JPG

DSCN8404.JPG
  • awatar Roszpunka w krzywym zwierciadle ♥: Nie mam pomysłu na komentarz, no ale co mam zrobić? ,,komentuj i nie marudź" ~ Orzeszkowa<3 2016
  • awatar Piotrdivine: Jabłoń pęka i płynie żywica. Szkoda drzewa - umrze niebawem.
  • awatar Orzeszkowa<3: @Piotrdivine: To czereśnia, nie jabłoń :) I ma się całkiem dobrze ;)
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (3) ›
 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

ona994
 
senjawa: Taka dziś pyszność na drugie śniadanko, koktajl z 100 g borówek, 2 nektarynek i połówki gruszki MNIAM
IMAG2077.jpg
  • awatar Kashmirkaa: Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam
  • awatar ForveDura: Zrobiłabym to sobie gdybym miała borówki ;-;
Pokaż wszystkie (2) ›
 

 

Kategorie blogów