Wpisy oznaczone tagiem "Ryby" (496)  

ekogroup
 
www.ekogroup.info/(…)polacy-nadal-jedza-malo-ryb-sz… - W ubiegłym roku o 7 procent wzrosła w Polsce konsumpcja ryb. Statystyczny Polak zjada nieco ponad 12 kg rocznie. Dla porównania, statystyczny Norweg zjada rocznie 46 kg ryb, a Portugalczyk - niemal 60 kg. Zdaniem ekspertów z powodu zmniejszający
 

mojegotowanie
 
DSC01564.JPG

Kilka liści szpinaku, rukoli, endywii, cykorii radicchio, sałaty lollo rosso( a najprościej - dwie garście gotowej mieszanki sałat z rukollą i szpinakiem), pół puszki tuńczyka w oleju, pomidor, garść kiełków rzodkiewki, dwa wyciśnięte ząbki czosnku, trochę koperku.

....szybko, zdrowo, prosto i mega smacznie;)
 

mojegotowanie
 

Moja ulubiona ryba..:)

DSC01552.jpg

1 kg filetów z mintaja lub innej ryby
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 duże marchewki
3 duże pietruszki
5-6 kulek ziela angielskiego
papryka w proszku- słodka i ostra
liść laurowy
kilka gałązek lubczyku
bułka tarta i jajo do obtoczenia
dwie cebule
oliwa do smażenia
sól

Filety(posolone) w jajku i bułce obsmażamy na oliwie z oliwek.
Marchew i pietruszkę śceramy na tarce na grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę.
Marchew i pietruszkę blanszujemy przez chwilę a w osobnym naczyniu szklimy cebulę na wolnym ogniu na oliwie z oliwek.
Kiedy cebula jest już szklista dodajemy warzywa i około dwie, trzy szklanki wody tak, żeby warzywa mogły się dusić w niewielkiej ilości płynu.
Doprawiamy zielem, liściem i gałązkami lubczyku.Dodajemy sporo słodkiej papryki i mniej papryki ostrej.
Dusimy do miękkości warzyw, doprawiamy solą. Na koniec zagęszczamy dwoma łyżkami mąki, tak, żeby tylko delikatnie zagęścić.
To smak warzyw ma dominować.Odstawiamy do ostygnięcia.
Rybę na przemian z warzywami układamy w szklanym naczyniu. Ja najbardziej lubię na zimno, ale niektórzy podgrzewają to danie.
 

szpunka5
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

milab
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

milab
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

ebook-poradniki
 
Autor:  O-press  

Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla  kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część  historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na dania z ryb. Będziecie mogli przyrządzić ryby gotowane i duszone, smażone, pieczone i zapiekane, wypróbujecie przepisy na sałatki i inne pyszne rybie rozmaitości.Zachęcamy Państwa do skorzystania z książki i życzymy  wiele radości podczas przygotowywania i degustacji wspaniałych potraw.

Pobierz i przeczytaj darmowy fragment:
czytajnas.nextore.pl/ebooki/ryby_p39011.xml

Więcej ebooków z działu "przewodniki", znajdziesz tutaj:
masz24.pl/ebooki-przewodniki.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Załóż konto w Nexto i oszczędzaj nawet do 80%.
czytajnas.nextore.pl/nexpressopremium.xml#lp_premium
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

fashionbyfit
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

fashionbyfit
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

adrijah
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

adrijah
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

adrijah
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

 

Kategorie blogów