Wpisy oznaczone tagiem "ANGINA" (29)  

naswoim
 
Wpis tylko dla znajomych
Zagubiona mama:

Wpis tylko dla znajomych

 

burzliwe-niebo
 
Sombra:

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

niepokornytv
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

zozol
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

anonimowamarzycielka
 
Wpis tylko dla znajomych
AnonimowaMarzycielka:

Wpis tylko dla znajomych

 

sawka
 
Sawka: W środę wyszłam do pracy ze stanem podgorączkowym i bolącym gardłem. Nie mogłam za bardzo mówić.
Przesiedziałam w pracy godzinę i dostałam dreszczy, wszystko zaczęło mnie boleć i nie mogłam usiedzieć. Poszłam się zwolnić.
W domu zmierzyłam raz jeszcze temperaturę i okazało się, że mam już 38,6. Przespałam kilka godzin, gorączka podskoczyła do 38,9 i poprosiłam K. żeby przyjechał bo potrzebuje do lekarza. Nie miałam siły zwlec się z łóżka, nie mogłam mówić, było mi słabo i miałam problemy z oddychaniem.
Po odwiedzeniu kilku miejsc, gdzie nie chcieli mnie przyjąć, trafiliśmy wreszcie do przychodni, gdzie był nocny dyżur medyczny.
Przyjął mnie lekarz, stwierdził anginę. Przepisał antybiotyk, kilka dodatków do tego i dał zwolnienie na środę i czwartek, stwierdził, że w poniedziałek już powinno być ok.
Jest niedziela. Od środy leżę i się kuruję. Łykam tabletki. Przybył mi katar, a od kataru kaszel.
Czuję się słabo, ale nie mam już gorączki, tylko stany podgorączkowe.
Kaszlę, smarkam i mówię jakby mnie ktoś ścisnął za gardło.
I nie wiem czy powinnam pójść jutro do pracy, jakoś się ogarnąć i mimo stanu, który nie zachęca do bycia moim klientem siedzieć tam.
Czy iść do lekarza - jeśli jakiś mnie przyjmie, nie na dyżurze nocnym - i poprosić o jeszcze kilka dni zwolnienia i siedzieć w domu?
Nie czuję się na tyle chora żeby jeszcze leżeć, ale nie na tyle zdrowa, żeby wrócić do pracy.
Poza tym wszyscy, którzy do mnie dzwonią przestrzegają przed komplikacjami i twierdzą, że nie powinnam jeszcze wracać do pracy, ale siedzieć w domu...

Zgłupiałam. Najgorsze jest to, że nie mam gwarancji, że ktoś mnie przyjmie w ogóle...
Co robić?
  • awatar Paulin: iść z samego rana do lekarza!!! mówię ja która przechodziłam kilka angin zamiast wyleżeć i skutki uboczne odczuwam do dziś!
  • awatar Sawka: @*klaudia*: @Paulin: próbowałam dostać się jeszcze raz na nocny dyżur, ale kolejka przerażająca. Jutro od rana dzwonię po przychodniach i próbuję się dostać przynajmniej po to żeby mi powiedzieli, że mam iść do pracy. Szefostwo pewnie nie będzie zachwycone, ale co tam, zdrowie jest najważniejsze.
  • awatar ptasiowa: Nie rozumiem dlaczego miałby Cię lekarz w przychodni nie przyjąć?? Rozumiem, że w szpitalu, na ostrym dyżurze czy coś, bo to nie groźny przypadek ale u lekarza? Iść po zwolnienie i nie zarażać, bo to strasznie wkurza!
Pokaż wszystkie (5) ›
 

lalkazombie
 
Lalka Zombie: Doigrałam się. Majówkę spędziłam głównie w łóżku... ale nie sama, bo z gorączką!
Poczułam trochę wiosny, luby naprawil mi rower, więc.... korzystałam!
Wiatr we włosach, ponaddźwiękowa prędkość i te sprawy.
W zamian dostałam anginę. Pływałam we własnym pocie, w nocy dusiłam się, telepało mnie z zimna w gorączce.
jest jednak jeden plus: mogłam poleżeć w łóżku i w końcu się wyspać! <3
  • awatar siostrzeniec: Zapewne i tak najbardziej dopowiadały Ci metody leczenia zaczerpnięte z medycyny ludowej terenów wschodnich :)
  • awatar Lalka Zombie: @siostrzeniec: a żebyś wiedział, że odpowiednia kombinacja natury i medycyny wschodniej leczy ;)
Pokaż wszystkie (2) ›
 

sandrarecho
 
________________________________________________________________
ZAPARCIA. METABOLIZM. ♥♥♥♥♥

BH.29.
MOTTO: NA  ZAPARCIA  TO  NAJLEPSZE  JEST  JEDZENIE, KTÓRE  NIE  ZATWARDZA. *****

PODSTAWOWYM  ZATWARDZACZEM  JEST  KAŻDY  CHLEB  UPIECZONY  Z  MĄKI:
Oraz wszystko co jest słodzone cukrem spożywczym.

PUENTA:
Złe to każda mąka (pszenna, żytnia, orkiszowa i inne też), oraz cukier spożywczy biały i brązowy.

ZDECYDOWANIE  WYSTARCZY,  JEŚLI  ZACZNIESZ  ODŻYWIAĆ  SIĘ  WG  TABEL  TZW.  INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ.  IŻ  PRODUKTU:
Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; dozwolone oraz zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.

NIE  TYLKO  POZBĘDZIESZ  SIĘ  ZAPARĆ,  ALE  TAKŻE  WIĘKSZOŚCI  WZDĘĆ:
Tego typu dolegliwości należy szybko zwalczać, bo utrudniają życie. Nade wszystko ważne są tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, a głównie GLUKOZA  NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Tabele IŻ  PRODUKTU, opracowali naukowcy z instytutu: IRL  KRAKÓW, na przestrzeni ostatnich 43 lat (1970-2013). *****

POCZYTAJ,  ZAPOZNAJ  SIĘ  TO  WYSTARCZA:
Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBIE  TYPU  KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie jesteśmy głodni. Należy również wykluczyć z diety tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. Niezdrowe dla człowieka.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.29.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

________________________________________________________________
 

sandrarecho
 
___________________________________________________________________
ODPAROWANE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  STRUKTURY  C. ♥♥♥♥♥

BH.140.
MOTTO: INFO  O  WĘGLOWODANACH. *****

WYSOKIE  WĘGLOWODANY, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).

NISKIE  WĘGLOWODANY; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

ODPAROWANE  WĘGLOWODANY:
Uzyskujemy po dokładnym, dłuższym dopieczeniu produktu czyli CHLEBA  TYPU  KR-IRL, także wszystkich pozostałych rodzajów chleba upieczonych / dopieczonych, a przygotowanych wg przepisów opracowanych w INSTYTUCIE  IRL  KRAKÓW.

STAN  PO  UPIECZENIU / DOPIECZENIU:
Węglowodany 80% (upieczenie + 30%, dopieczenie dodatkowo + 20%) = 150% energii w stosunku do energii ryżu białego ugotowanego, którego 100% energii stanowi 80% węglowodanów odzyskiwanych dużo wolniej. Ważne jest dopieczenie produktu / chlebka, czyli tzw. ODPAROWANE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  STRUKTURY  C.

TEN  POZIOM  WZROSTU  MOŻNA  OSOBIŚCIE  ZWERYFIKOWAĆ  GLUKOMETREM:
I nie jest to trudne.

NP.  ODCZYT  NA  GLUKOMETRZE  JEST/MAMY  100  mg/dL,  NA  CZCZO:
Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest mnóstwo WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW czyli cukru białego lub brązowego. Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta uwaga o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.

TO  JEDEN  Z  DRAMATYCZNYCH,  UJEMNYCH  PRZYRODNICZYCH  REKORDÓW! *****

I  TENŻE  WZROST  POZIOMU  CUKRU  PO  SPOŻYCIU,  MOŻNA  SOBIE  SPRAWDZIĆ:
Samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy te badania wykonać osobiście. Zaczynamy na czczo, określamy wówczas; poziom cukru np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.

TAKIMI  BADANIAMI  MOŻNA  ŁATWO  I  JEDNOZNACZNIE  POTWIERDZIĆ  SOBIE:
Tzw. Indeks glikemiczny i zobaczyć, ile jest w tych tabelach z IG: elementarnych błędów.

TO  WŁAŚNIE  PRZY  PROBLEMACH  Z  ODŻYWIANIEM,  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich ilość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.140.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.
1.T._: www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php
10.T._:
www.kif.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=596477

___________________________________________________________________
 

sandrarecho
 
___________________________________________________________
CHLEB  TYPU  KR-IRL. ZWIERZĘTA. ♥♥♥♥♥

24.TEMAT.
MOTTO: PSY  I  KOTY,  RÓWNIEŻ  KONIE,  PODOBNIE  JAK  LUDZIE  POWINNY  MIEĆ  DIETĘ  DLA  SSAKÓW.  *****
Mają trzustkę, oraz wszystkie narządy tak jak człowiek. Odżywiajmy je zatem prawidłowo biologicznie w ramach miłości jaką Je darzymy. Głównym składnikiem diety racjonalnej dla zwierząt powinien być zatem, CHLEB  TYPU  KR-IRL. Kluczowym wobec tego jest: naukowe opracowanie roku 2008/12 (biologia, medycyna). Dotyczy żywienia zarówno człowieka, jak i zwierząt.

CHLEB.  PRZEPIS  WZORCOWY  WYPIEKU  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI).
 
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana __400g, Ryż biały __400g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

PRZYPRAWY  TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE  KASZA  I  RYŻ  (MASA  RAZEM  800  GRAM),  WCHŁANIAJĄ  WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.  

DUŻĄ  ŁYŻKĄ  STOŁOWĄ  NABIERAMY  ZMIESZANĄ  MASĘ  TJ.  KASZĘ  Z  RYŻEM  WRAZ  Z  OTRĘBAMI:
Z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy  w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

WYSTARCZY  ZAPOZNAĆ  SIĘ  Z  TREŚCIĄ  KSIĄŻKI;  
pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU.

SZCZEGÓŁOWA  IDENTYFIKACJA  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI):
1. Białko roślinne 10,5%. 2. Tłuszcz roślinny 2,9%. 3. Węglowodany niskie 78,9%. 4. Witaminy: z grupy B (B1, B2, B6, PP), E. 5. Składniki mineralne: fosfor, wapń, magnez, cynk, żelazo i mangan. 6. Błonnik 3,2%.
7. Woda ok. 5-7%.

POZIOM  CUKRU  PO  SPOŻYCIU  TAKIEGO  CHLEBA  PRZEZ  OK. 4-5  GODZIN  UTRZYMUJE  SIĘ:
We krwi w kategoriach zalecane i dozwolone, powodując tym samym trwałe uczucie pełnej sytości (szczególnie ważne w przypadku zwierząt chorych na cukrzycę). Zwierzę odczuwa również ogromną energię, którą wnoszą węglowodany dostarczone w dużej przecież ilości. Witaminy i składniki mineralne, podobnie jak i wszystkie pozostałe składniki są w tym chlebie bezsprzecznie w najlepszym gatunku. Ryż obniża przecież poziom złego-LDL cholesterolu we krwi, o czym powszechnie wiadomo.

CHLEB  TYPU  KR-IRL  (MINI  CHLEBKI),  PO  UPIECZENIU  SMAKUJE,  JAK  LUKSUSOWY:
Produkt zbożowy upieczony bez skórki w tosterze. Można go przechowywać w chłodziarce przez ponad 15 dni. Na śniadanie i kolację zaleca się spożywanie przez zwierzę 1-3 (mini chlebków) tj. kromek średniej wielkości (100-200 g), jako wariant odżywienia minimum.

SPOŻYCIE  CHLEBA  TYPU  KR-IRL  ORAZ  ŻYWNOŚCI  WG  TABEL:
Tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU, gwarantują powrót do sylwetki zwierzęcia bez nadwagi i otyłości w okresie 3-4 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu skutkujące polepszeniem sprawności myślenia, również dużą energią eliminującą zmęczenie. CHLEB  TYPU  KR-IRL, pieczemy osobiście czyli toksyny są = 0% (polepszacze, konserwanty, spulchniacze i inne trucizny, zwyczajnie co oczywiste, ich nie dodajemy). Realizacja tego przepisu stanowi istotny prozdrowotny, przełom w żywieniu organizmu zwierząt, ale i człowieka też.  

TAKIE  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  ALE  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 18-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie jednego zwierzęcia nie przekroczy 2,00 zł. Zwierzę zjada mniej droższych produktów, a to dlatego; że  CHLEB  TYPU  KR-IRL zapewnia uczucie sytości na ok. 4-5 godz. eliminując głód,  gwarantując przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu zwierzęcia. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA  NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi zwierzęcia, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Złe to, WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2, u zwierząt.

WAŻNE.
GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****

GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.

TAKA  KOMPOZYCJA  SKŁADNIKÓW,  RÓWNIEŻ  KOLEJNOŚĆ  PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu zwierzęcia; a w szczególności wydolność energetyczną organizmu.

PLUSY:
CHLEB  TYPU  KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć (u ludzi i u zwierząt).

MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z mąki np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka i zwierząt również.  

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego organizmu zwierzęcia. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u zwierząt jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 1,5-3 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zwierzęcia zmniejszając łaknienie.

REFLEKSJA:
Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.

P. S. Japończyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach, warzywach i innych dodatkach. O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania. Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to oczywistość.    

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  ZWIERZĄT  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego dla zwierząt.

CHLEB  TYPU  KR-IRL, MOŻNA  PAKOWAĆ  PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez ponad 1 rok. Energię biologiczną w ilości ok. 80% stanowią tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Na turystyczne wycieczki, trasy, dalekie wyjazdy czyli: logiczna, zdrowotna  konieczność. Również akcje pomocy humanitarnej.

OKRUSZKI !! DLA ZWIERZĄT (TAKŻE CHORYCH), ZWIERZĄT STARSZYCH, DODAJEMY  DO  WSZELKICH  POSIŁKÓW:
Każdy chleb wg opracowań IRL  KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla zwierząt i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku / 24h. Organizm zwierzęcia pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu zwierzęcia (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego).

PRZEPIS, zamieszczony jest na stronie internetowej; *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

PRZEPIS  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw. *****

PUENTA  KOŃCOWA: Zamiast doświadczeń na zwierzętach powinniśmy pomyśleć, jak odżywić Je prawidłowo tak, aby mogły trochę lżej pożyć między ludźmi cywilizowanymi, którzy ponoć mają mózg i serce nie tylko jako narządy anatomicznie  pojmowane, ale rozumieją, że są też inne organizmy żywe na planecie Ziemia.

24.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

___________________________________________________________
ZOBACZ  TAKŻE: NISKIE  WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥
Niezbędna, kreatywna energia.

CHLEB  TYPU  KR-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. *****  
1.TEMAT.
www.he.com.pl/forum/viewtopic.php?p=3490

ARTYKUŁ  BH.548.
1._: www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: www.modauroda.fora.pl/(…)odchudzanie-wylacznie-jako…
3._: www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php
004.(1.T.) _: uwagababciagotuje.blogspot.com/(…)chlebki-z-kaszy-j…

Biologia, medycyna.
1.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

P. S. Przy celiakii nie dodajemy otrębów pszennych.

___________________________________________________________
 

enowak
 
Ewa Nowak: Jak wiadomo #angina różni się od zapalenia migdałków i zakażenia tym, że jest groźniejsza w skutkach druzgocąca lub śmiertelna w przypadku rozprzestrzeniania się do struktur otaczających. To jest najczęściej zakażenie przestrzeni  szyi i zazwyczaj występuje u młodzieży. W stosunku do gardła i migdałków ból jest dużo większy, jednak angina nie jest niczym niezwykłym.

Ten rodzaj infekcji jest zwykle infekcją spowodowaną przez bakterie, zwykle takich jak #Streptococcus.

naangine.wordpress.com/
 

enowak
 
Ewa Nowak: Aby zwalczyć tę nieprzyjemną dolegliwość jaka jest #angina, należy działać szybko. Choroba atakuje znienacka i w ciągu kilku godzin opanowuje cały organizm. Jej sprawcami są najczęściej bakterie lub wirusy. naangine.wordpress.com/(…)hascosept-twoj-sposob-na-…
 

kciuk-pl
 
Strój idealnie dopasowany do targetu. Chyba, że śpiewa dla 14-letnich chłopców.

Link: www.kciuk.pl/Angina-spiewa-macha-biustem-Dla-dzi…
 

enowak
 
Ewa Nowak: Porozmawiajmy o aginie. #Angina jest dość niebezpieczną chorobą właśnie ze względu na jej powikłania. Powikłaniem nawracających zakażeń bakteryjnych bywa przerost migdałków. Istnieje ryzyko takich chorób autoimmunologicznych jak choroba reumatyczna i zapalenie kłębuszków nerkowych, a także powikłaniami miejscowymi jak ropień okołomigdałkowy czy u dzieci ropień zagardłowy. W leczeniu potrzebne jest zastosowanie antybiotyków skutecznych przeciw paciorkowcom z grupy A, z grupy penicylin. W wypadku uczulenia na penicylinę zaleca się makrolidy i klindamycynę. Do powikłań należą również:
zapalenie ucha środkowego,
zapalenie płuc,
infekcyjne zapalenie wsierdzia.
zapalenie zatok przynosowych,
zapalenie wyrostka sutkowatego,
zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych

blog.aptekaotc.pl/angina-przyczyny-objawy-leczen…
  • awatar badcat: ledwo ost wyszlam z anginy nikomu nie zycze... takiego bolu gardla nigdy nie mialam...Wie Pani może sie uchronić przed zapaleniem ucha po anginie?
  • awatar Ewa Nowak: @badcat: przede wszystkim nosić czapkę zakrywającą uszy. Dobrze się odżywiać i spać regularnie, żeby nie narażać organizmu na niepotrzebny stres. A w nowym roku życzę zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!
Pokaż wszystkie (2) ›
 

 

Kategorie blogów