Wpisy oznaczone tagiem "GRZYBICA" (21)  

kivi
 
Wpis tylko dla znajomych
|karola|:

Wpis tylko dla znajomych

 

ringiding
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Leszcz <3:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

tasteofjoy
 
Ostatnio będąc w aptece rzuciło mi się w oczy mydełko naturalne, a że akurat mam na wykończeniu żel myjący, to postanowiłam spróbować myć twarz tym mydłem. Moje wcześniejsze doświadczenia nie należą do pozytywnych, bo mydła zawsze nadmiernie wysuszały mi buzię. Jednak "naturalne" i " z nanosrebrem" podziałało na wyobraźnię. Od razu po powrocie wygooglowałam sobie to cudo i okazało się, że ma bardzo dużo pozytywnych opinii. Wykończę moje Under Twenty i zabiorę się za mydło.

---------------------------------------------------

*Obietnice i opis producenta.*

Jest ich dużo, więc będzie co sprawdzać i do czego się przyczepić lub co zachwalać.

Mydełko naturalne z nanosrebrem przeznaczone jest do mycia i codziennej pielęgnacji skóry *całej powierzchni ciała, w tym skóry głowy, pach, pachwin oraz higieny intymnej*.

*Nie zawiera detergentów, barwników, kompozycji zapachowych oraz innych niekorzystnych substancji uczulających*. Jest idealne przy nadwrażliwości na mydła zawierające w/w składniki.

Nie wywołuje reakcji alergicznych, nie wykazuje właściwości uczulających, nie wysusza i nie podrażnia skóry. Tworzy na powierzchni skóry warstwę ochronną zabezpieczającą przed bakteriami, drożdżami, grzybami i wirusami oraz zapobiega powstawaniu stanów zapalnych skóry.

DSC_0704.JPG


*Mydełko naturalne z nanosrebrem jest szczególnie polecane*

- osobom dorosłym, młodzieży i dzieciom powyżej 3-go roku życia o zdrowej skórze, ponieważ substancje lecznicze zawarte w mydle nie pozwalają rozwijać się niepożądanym bakteriom, grzybom i wirusom pasożytującym na skórze, dzięki czemu mydło zapobiega powstawaniu chorób skóry

- osobom dorosłym, młodzieży i dzieciom powyżej 3-go roku życia, u których występują zmiany chorobowe skóry. Mydełko skutecznie pomaga w ich leczeniu

- alergikom uczulonym na mydła zapachowe

- osobom borykającym się z nieprzyjemnym zapachem potu. Nanosrebro zawarte w Mydełku Naturalnym posiada właściwości dezodoryzujące, tzn. niszczy bakterie powodujące powstawanie nieprzyjemnego zapachu.

*Właściwości mydła*

- wspomaga redukcję trądziku
- działa antybakteryjne
- łagodzi stany zapalne skóry
- pomaga zachować naturalne pH
- dokładnie oczyszcza skórę
- nie podrażnia i nie uczula
- zapobiega powstawaniu grzybicy stóp i paznokci
- tworzy na skórze niewidzialną powłokę ochronną
- zapobiega powstawaniu nieprzyjemnego zapachu potu
- wspomaga gojenie się ran

*Cena ok. 7zł*
----------------------------------------------------------------

*Ktoś miał styczność z tym mydełkiem?* :)
  • awatar Alice in Wonderland 007: polecam białego jelenia :)
  • awatar tarla: ..a ja używam tego mydła, nawet nie jedno udało mi się wykończyć, zamiennie z olilanem. Może szału nie ma.. ale mam cerę skłonną do różnych alergii, po tym mydełku w moim przypadku dużo lepiej. :)
  • awatar PINK HERO: Niestety nie miałam, ale też szukam sobie mydełka naturalnego :P
Pokaż wszystkie (7) ›
 

sandrarecho
 
________________________________________________________________
MENOPAUZA. ŻYCIE, SEKS. ♥♥♥♥♥

BH.43.
MOTTO: KOBIETY  W  MENOPAUZIE  MUSZĄ  MIEĆ  ENERGIĘ, NAJLEPIEJ  Z  POŻYWIENIA. *****

ZDROWIE  ORAZ  DOBRE  SAMOPOCZUCIE  POWINNY  BYĆ  WYNIKIEM  JEDZENIA,  CZYSTEGO  ORAZ  ENERGETYCZNEGO  POŻYWIENIA:
Głównie bez toksyn i oczywiście nie powodującego; otyłości czy też cukrzycy typu 2. Zdecydowanie uważam, że konsumowanie różnych produktów spożywczych w oparciu o tabele tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ. IŻ  PRODUKTU; wystarcza aby menopauzę lub nawet przejściowe osłabienia przechodzić sprawnym żwawym krokiem.

W  TYM  CZASIE  ODŻYWIANIE  TO  KLUCZ  DO  PRAWIDŁOWEJ,  PROZDROWOTNEJ  EGZYSTENCJI:
Dlatego ważne jest odkrycie dotyczące chleba przedstawione poniżej. Dzisiaj jest to w kraju absolutnie żywieniowy unikat.

POMAGA  NAM  W  TYM  MIANOWICIE,  CHLEB  TYPU  KR-IRL:
Stabilizujący poziom cukru we krwi na wiele godzin. Jemy bez większych zahamowań, smacznie i dużo, a przede wszystkim energetycznie oraz bez uczucia głodu. Zmęczenie jest nam wtedy obce, a kreatywność myślenia zaskakuje nas samych. Zdrowiejmy i szczuplejmy zatem.

TAKIE  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  A  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB  TYPU  KR-IRL, zapewnia uczucie sytości przez 4-5 godz. Eliminuje skutecznie tzw. wilczy głód,  gwarantując przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe. Konsumujemy zatem tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, niezbędne w diecie człowieka. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

DOSTOSOWANIE  SIĘ  DO  TABEL  ZALECANE  I  DOZWOLONE,  POZWALA  W  2-3  DNI:
Ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne (max. 30 dni). Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu węglowodany niewskazane dla człowieka (zbyt wysoko podnoszą poziom cukru po spożyciu nadwyrężając trzustkę) a więc: WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. *****  

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.43.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

________________________________________________________________
ZOBACZ  TAKŻE: NISKIE  WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥
Niezbędna, kreatywna energia.

MENOPAUZA. ŻYCIE, SEKS. *****  
BH.43.
a._: sandrarecho.pinger.pl/m/18464963

ARTYKUŁ  BH.548.
1._: www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: www.biozoo.fora.pl/,47/,913.html
3._: www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php

Biologia, medycyna.
BH.43./ + inne artykuły wg kolejności.

________________________________________________________________
 

sandrarecho
 
__________________________________________________________
MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. ♥♥♥♥♥  

BH.223.
MOTTO: MARCHEW  ŚWIEŻA, A  MARCHEW  GOTOWANA  WG  PROPAGATORÓW  IG. *****

ŚWIEŻA  MARCHEWKA  WG  IG=35  JEST  PRODUKTEM  NA  TZW.  SZCZUPLENIE  I  TO  PRAWDA  ZNANA:
Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG=85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.

O CO CHODZI?
Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan (cukier) wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu. Wiązania międzycząsteczkowe np. uległyby zerwaniu, a wówczas glukoza (czysta teoria) wydzieliłaby się nieco szybciej podwyższając poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja / hipoteza, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie nie ma.

PRAWDA  REALNA,  WYGLĄDA  JEDNAK  OTO  TAK:
Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo niski; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili nic, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.  

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie. *****
 
RADA  JEST  JEDNA:
Powinniśmy natychmiast odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę z życiem oraz zdrowiem (zwłaszcza chorych na cukrzycę) ludzi, wczytujących się w tę wirtualną / bzdurną teorię. Ważne w konsumpcji są jednak energetyczne tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, czyli GLUKOZA  NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Ze swojego jadłospisu eliminujemy także tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niekorzystne dla trzustki człowieka. Realizujemy wówczas całodzienny prozdrowotny styl odżywiania własnego organizmu. P. S. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.223.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________
 

darmoweprobki
 
Akcja jest skierowana do osób posiadających konto na bangli. Ci, którzy mają problemy z łuszczycą, lub grzybicą skóry i paznokci, mogą wziąć udział w testowaniu specjalistycznych produktów.

www.bangla.pl/(…)testowanie-preparatow-leczniczych-…
 

cukierkova
 
Ja uwielbiam je malować, ale z powodu szkoły nie robię tego zbyt często.

*Jak należy malować paznokcie?*

Jak malować paznokcie

25-01-2011 | Jowita Kowalska | Pielęgnacja ciała

Przystępując do malowania odpowiednio przygotowanych paznokci – czyli po wykonaniu dokładnego manicure oraz nałożeniu odżywki  i utwardzacza na płytkę paznokciową, należy pamiętać o kilku podstawowych zasadach. Przede wszystkim – to, co będzie nam potrzebne należy mieć zawsze w zasięgu ręki, gdyż każda czynność wykonywana w trakcie lub bezpośrednio po nałożeniu lakieru, może skutkować jego roztarciem się i koniecznością powtórzenia zabiegu.

Jak malować paznokcie

Tym, o czym na pewno nie można zapomnieć, jest zmywacz do paznokci, który zawsze powinien leżeć niedaleko. Ponadto pod dłonie warto podłożyć zwinięty ręcznik, który będzie je utrzymywał pod odpowiednim kątem i sprawi, że padające na nie światło będzie najbardziej korzystne do precyzyjnego wykonania tego typu czynności.

Malując paznokcie warto pamiętać, że zwykle nakładamy kilka warstw lakieru, przeciętnie dwie. Po nałożeniu pierwszej z nich należy odczekać odpowiednio długo, aż lakier dokładnie wyschnie, gdyż wtedy druga jego warstwa będzie schnąć znacznie szybciej.

Nie powinno nakładać się zbyt dużej ilości lakieru, każda warstwa powinna być równomiernie rozprowadzona i cieniutka. Na pomalowane paznokcie warto nałożyć warstwę wierzchnią w postaci utrwalacza, który również sprawi, że będą się one delikatnie błyszczeć, a dokładniej rzecz ujmując –subtelnie odbijać światło. Można również pokryć zupełnie już gotowe, pomalowane i suche paznokcie oliwką specjalnie przeznaczoną do ich pielęgnacji.

paznokcie2.jpg


Informacje są ze strony : www.1000rad.pl/jak-malowac-paznokcie



18822102.jpg


31666082_1.jpg



Laserowe leczenie grzybicy paznokci
Leczenie grzybicy paznokci

Grzybica paznokci to niewygodna infekcja, która atakuje przestrzeń między paznokciem a skórą. Najbardziej podatny na tę dolegliwość jest duży palec u stopy, jednakże zaniedbanie problemu tylko ułatwia rozprzestrzenianie się grzybicy na pozostałe palce. Często zdarza się, że początek choroby nie zostaje nawet zauważony, gdyż jej objawy pokazują się dopiero w bardziej zaawansowanym stadium.

Infekcje grzybicze wywoływane są najczęściej przez drożdżaki, dermatofity i pleśniowce, a wilgotne i ciepłe otoczenie, jakie powstaje w butach i skarpetkach, sprzyja ich rozwojowi. Czynnikami które dodatkowo przyczyniają się do powstawania grzybicy są zbyt ciasne, obcierające palce buty, zbyt krótkie obcinanie paznokci oraz uszkodzenia paznokci spowodowane uderzeniem.

Objawy grzybicy paznokci często nie pojawiają się w jej początkowym stadium, dlatego niekiedy ciężko jest ją w ogóle zauważyć. Symptomy pojawiające się dopiero później, to zmiana koloru paznokcia na żółty lub zielonkawy. Płytka paznokcia staje się grubsza i bardziej krucha, co powoduje pewien dyskomfort. Może dojść to tego, że paznokieć całkiem się skruszy i odejdzie od palca. Infekcja zawsze atakuje paznokcie od ich czubków i rozprzestrzenia się w kierunku  ich podstawy.


Leczenie-grzybicy-paznokci-2.jpg



Funkcją paznokci jest ochrona delikatnej skóry na czubkach palców. Gdy jednak dochodzi do zainfekowania grzybicą, a ta wedrze się pod paznokieć, staje się on jej tarczą, a wtedy trudno ją wyleczyć.  W przypadku zarażenia się tą przykrą dolegliwością, należy skorzystać z porady farmaceuty, lekarza internisty lub ortopedy, który przepisze środki do jej zwalczenia. W takim wypadku zaleca się zastosowanie całej dawki leku przepisanego przez lekarza. To, że objawy grzybicy zanikną, nie znaczy, że jest ona już do końca wyleczona. Pozostawiona w takim stanie może powrócić.

Naprzeciw temu problemowi wychodzi laser. Fotona SP Plus daje najsilniejsze połączenia laserów Nd:YAG i Er:YAG. Zapewnia najszerszy zakres zabiegów jakie tylko może wykonać pojedynczy system laserowy.  Laserowe leczenie grzybicy paznokci polega na naświetlaniu płytki paznokcia oraz tkanek okalających go. Zabieg jest prosty, szybki i nie powoduje żadnych komplikacji. Zapewnia bardzo wysoką skuteczność w leczeniu grzybicy.

Zwykle wymagane jest 5 powtórzeń takiego zabiegu, które należy wykonywać w odstępach 3-4 dniowych.

Jak zapobiegać grzybicy paznokci?

   * należy dokładnie myć i osuszać stopy (szczególnie przestrzenie między palcami);
   * nie należy obcinać paznokci zbyt krótko – najlepiej zachowywać ich naturalny kształt;
   * do obcinania paznokci należy używać cążek do tego przeznaczonych i dbać o to, by zawsze były czyste;
   * konieczne jest noszenie dobrze dopasowanego, przewiewnego obuwia;
   * powinno się stosować dezodoranty przeciwpotne do stóp;
   * jeśli buty nie są przewiewne, należy używać wkładki pochłaniające pot;
   * należy pamiętać o zakładaniu klapków na basenie.

Jak wygląda grzybica paznokci?
Leczenie-grzybicy-paznokci-3.jpg



Sami przyznacie, że jest to niemiły widok. Dlatego nikomu jej nie życzę.

A oto inspiracje paznokci, które chciałabym mieć:
1.jpeg


11.jpeg


111.jpg


11111.jpg


1111.jpg


111111.jpg



paznokcie-w-panterkę-nail-art-Olusha-Nails-Kraków3.jpg


paz1.jpg


paz3.jpg


pazury.jpg


pazury2.jpg


Wam również życzę abyście mieli jak najbardziej zadbane paznokcie. Mówię też o tych, którzy je obgryzają i nie mogą się od tego oderwać.
Oto przykłady obgryzionych pazurów, może to was przekona.
Pokaż wszystkie (6) ›
 

sandrarecho
 
___________________________________________________________________
50.TOPIC.
CE, CARBOHYDRATE  EXCHANGERS, entirely as; LOW carbohydrates, yes.  *****

MOTTO:  CE, must take into account QUALITY of the carbohydrates, that is ELEMENTAL.

TIP:
Recommended for breakfast are:  5 CE. That is about 100 gram of a brown bread, or 5 boiled potatoes, that is equivalent of about 400 gram of those potatoes.

OF  COURSE  1  CE  IS  10  GRAM  OF  ASSIMILABLE  CARBOHYDRATES:
I help my doctor and I adjusted those exchangers to the tables with so-called LOW carbohydrates. Those are carbohydrates which raise the sugar level in blood in allowed categories, such as banana NI=20%, BREAD type KR IRL; NI=2.6%, cereal, rice, grapes NI=12% and others classified by so-called NUTRITIONAL  INDEX, i.e. NI of the product.

I  HAVE  OBTAINED  EXPLICIT  STABILIZATION  OF  THE  SUGAR  LEVEL  IN  BLOOD  AFTER  CONSUMING:
100 gram of brown bread, unfortunately, raises sugar level in blood by about 40%, or high. 400 gram of boiled potatoes raises sugar level in blood by about 20%, or low. Rice by about 18% and banana by about 20%. Bread made of wheat and rye raises sugar level in blood by about 74%, it is like a pure glucose, real HORROR.

These examples clearly show how great are the differences of raising the sugar level in blood after consuming carbohydrates NOT  LISTED in the CE tables.

Why do people NOT  KNOW about this, get tired and are unable to control blood sugar level ?

PEOPLE  WHO  WILL  RELY  SOLELY  ON  THE  RECALCULATING  OF  CE:
I.e. carbohydrate exchangers, and in their nutrition will take into account only QUANTITY, not considering quality, I repeat QUALITY of those CE leads them to ignorance of how blood sugar level is raising after consuming particular products, these RAGING  SUGAR will stay with them always for ever,  with known consequences.

IT  IS  NECCESARY  TO  ADJUST  SUGAR  LEVEL  TO  A  LOW  LEVEL  AFTER  CONSUMPTION:
To the so-called stable level. Then our doctor will have easier task. Adjust Your CE to the tables with LOW carbohydrates, i.e. to 26% of growth, and then You will see great difference and clear stabilization of the sugar level. However after reading and thinking over of this text the sugar level won’t stabilize. Only then, when you enter the corrections in your diet, or simply replace the products previously eaten in diabetes, you will experience a stabilization and improvement of health.

Adjusting to the RECOMMENDED and ALLOWED tables allows you to stabilize blood sugar level in just 2-3 DAYS and it is not difficult.

1. Remember that AIR and mineral WATER do not increase blood sugar level, only eaten carbohydrates do it.

YOU  NEED  ONLY  TO  READ:
Book called: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.  *****
That publication contains tables with more than 200 different products, classified by so-called NUTRITIONAL INDEX, i.e. NI of the product. We select tables called RECOMMENDED and ALLOWED. Exclude products in BANNED table. Only then we will start to control our sugar level. Chapter No. R35 contains a compendium of knowledge about: aphrodisiacs, sex, hormones, testosterone.

UNTIL  THE  DIABETIC  PATIENT  REALIZES  ABOUT  THE  QUALITY  OF  CARBOHYDRATES,  I.E.  LOW  CARBOHYDRATES:
Will not be able to properly adjust insulin dose. He should, what is obvious adjust his diet to the tables with carbohydrates mentioned above. It is like that: one too large dose of insulin and we have hypoglycaemia. 2. Too small dose and we have hyperglycaemia.

POINTA:
Unfortunately we use insulin randomly, according to the conjecture. As the result we get diabetes sweepstake with a RAGING SUGAR in main role.

ADJUSTING  A  DIET  TO  THE  SO-CALLED  LOW  CARBOHYDRATES  REALLY  HELPS  IN  DIABETES:
Quantity do not matter, neither the fact these are simple or complex sugars. What really matter is complex knowledge, the knowledge how to classify carbohydrates by sugar level ascendant in blood. The carbohydrate exchangers do not include that, they only show quantity of the carbohydrates as the quantity, without taking into account the quality.

That is the origin of so-called: RAGING  SUGARS !

Final CONCLUSION:
Quantity of food must be strictly adapted to the lifestyle and i.e. energy demand of your own body. Most important stabilizer of energy in human body without doubt is bread type KR-IRL. Lemon which has alkali making properties is also indicated in about 2.5-4 pieces per 24 hour. Lemon juice neutralize gastric juice acidity of empty stomach, which result in reduced appetite.

R E F L E C T I O N:
NUTRITION  INDEX, and GLYCEMIC  INDEX are two different views on natural reality. NI; is the identification to the revolutionary achievements of the evolution, it is sphere of clear facts. Glycemic index represent virtual view, misinformation, hypocrisy and business.

PRODUCT  TABLES  ACCORDING  TO  NUTRTION  INDEX,  I.E.  NI:
Will help us with proper evaluation, in food selection for us biological correct.

BREAD  TYPE  KR-IRL  IS  NOW  THE  MOST  VALUABLE  NOURISHMENT  PRODUCT  FOR  HUMAN  ON  PLANET  EARTH:
80% of ENERGY (low carbohydrates), antiobesity (very satiating), antidiabetic (sugar level to 26% of growth). In whole human history MANKIND (7 MLD), didn’t so far create so valuable and biological correct NOURISHMENT  PRODUCT.

LOW  CARBOHYDRATES  CAN  BE  FOUND  ON  WEBSITE:  *****
Shortcut of the web address:  INSTYTUTIRL
ADDRESS: www.instytutirl.com.pl/index9.php

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  +48 12 353 18 75, telefon/fax:  +48 12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

THIS  ARTICLE  IS  OFCOURSE  FOR  FREE  USE:
Just keep in mind that content of this article determines identification of phenomenon which evolved from nature itself and everyone can confirm these phenomenon. Laboratory researches are the value, not empty constantly repeated words, biological untruth i.e. common lie. The point is that we are talking about obesity and diabetes type 2 as of plague, as of civilization disease.

FOR  US  I.E  IRL  KRAKÓW  TERM  CIVILIZATION  MEANS  TO  GIVE  PEOPLE  KNOWLEDGE,  TRUE  AND  CLEAR:
Easy to confirm. Only then we can speak of civilization as a concept, because the same word repeated many times without any substantive explanation means nothing, but rather hinders a precise and logical assessment of biological truths.

MOTTO:
Human’s wisdom lies in respecting the achievements of nature and not changing its rules. My intention is to pass down this knowledge because we realize our own lives HERE and NOW. The author: Dr. Jarosław MICHAL; consultant at IRL  INSTITUTE  CRACOW.

The above content thanks to courtesy of the author, posted a /:  as above.  *****
P.S. I will add only from my self that these simple rules simply work. I recommend and greet all, especially those with diabetes type 2.
50.TOPIC.

Biology, medicine.

___________________________________________________________________
 

candidainfo
 
Candida Albicans jest jednym z najpopularnieszych typów grzybicy występującym u ludzi. Również jest nazywane kandydozą lub wręcz grzybicą po prostu (choć należy mieć na uwadze, że to tylko jeden z rodzajów grzybicy - choć najczęstszy).
Candida Albicans możńa spotkać normalnie na powierzchni skóry i błon śluzowych - w ustach, pochwie, odbycie. Jednakże posiada zdolność przenikania do krwi i wpływania na gardło, jelita oraz zastawki serca. Grzyby Candidy są szczególnie groźne dla ludzi z uszkodzonym układem immunologicznym, w skutek np. raka szpiku, wirusa niedoboru ludzkiej odporności, czy chemioterapii. Candida jest jedną z najpopularniejszych przyczyn zgonów pacjentów chorych na AIDS.
Do zakażen Candida Albicans - candidaalbicans.pl  dochodzi najczęściej w czasie osłabienia układu immunologicznego i zniszczenia  równowagi panującej w organiźmie np. na skutek przewklekłej antybiotykoterapii. Zwykle grzyby występujace w ludzkim organiźmie nie powodują zakażenia, a ich rozprzestrzenianie się jest hamowane przez naturalnie występujące we florze jelitowej bakterie. Niestety długotrwałe przyjmowanie antybiotyków oprócz "złych" bakterii wywołujących jakieś choroby, niszczy także bakterie które do tej pory przeciwdziałały rozrastaniu się grzybów. Co skutkuje nieujarzmioną wielką ekspansją Candidy w takich ilościach które w normalnym organiźmie nie miałyby miejsca.
Jednym z najważniejszych czynników decydujących o sukcesie leczenia oprócz stosowania leków antygrzybiczych jest przestrzeganie właściwej diety - w szczególności nie spożywanie białej mąki i cukrów.
Niekiedy może się okazać niezbędne przyjmowanie suplementów diety a w szczególności probiotyków jak np. ac zymes - www.e-suplementy.info.pl/aczymes-100-kaps-61/  oraz suplementów wspomagających organizm w walce z pasożytami - paraprotex - www.e-suplementy.info.pl/paraprotex-100-tabl-40/ .
Wiele osób popełnia błąd używając jedynie leków antygrzybiczych, nie zmieniając w ogóle nawyków żywieniowych, co często sprawia, że zaraz po odstawieniu leków Candida powraca.
 

enowak
 
Ewa Nowak: #Grzybica, inaczej mikozy to grupa chorób zakaźnych wywoływana przez mikroskopijne grzyby. Należą do jednych z najstarszych chorób dotyczących skóry. Najczęściej #grzybica rozwija się na fragmentach ciała często odsłanianego, w takich przypadkach najłatwiej o zakażenie. blog.aptekaotc.pl/grzybice-skory/
  • awatar gość: Jest taki test na grzybicę - nazywa się chyba bodajże Candida test. Do domowego użytku.
  • awatar gość: grzyb to twój wróg!
Pokaż wszystkie (2) ›
 

luzaki.org
 
Być może niektórych z Was dotyczy ten temat i warto go w tym miejscu poruszyć i wymienić poglądami. Grzybica jest chorobą rozwijającą się w wilgotnym, ciepłym i ciemnym środowisku. Dlatego tak chętnie pojawia się na stopach uwięzionych w butach. Buty powinny być wykonane z naturalnych, przewiewnych i zapewniających dobre wchłanianie potu materiałów, czyli ze skóry albo z tkaniny. Po każdym użyciu należy je wietrzyć. Najlepiej nosić buty co drugi dzień, na zmianę z inną parą - moje źródło informacji i własne doświadczenie w zapobieganiu takim dolegliwościom: satin.pl/fga
Czy Wy chronicie się przed powstaniem grzybicy stóp?
www.luzaki.org/grzybica-stop-t7731.html
 

kciuk-pl
 
Około dwóch trzecich problemów związanych ze stopami spowodowanych jest przez źle dobrane buty. Kłopoty zdrowotne nie kończą się jednak na stopach. Urazy stóp mogą spowodować ból i urazy innych części ciała, np. pleców, szyi, kolan i bioder, ...

Link: www.kciuk.pl/Dbaj-o-stopy-jak-dobierac-buty-a35096
 

kciuk-pl
 
Przez lata mówiono, że czekolada tuczy i należy jej unikać jak ognia. Ale to nie jest prawda, gdy mądrze wybierać będziesz rodzaj czekolady. Po wielu badaniach, dietetycy uznali, że czekolada może być jednak zdrowa i ma zastosowanie w diecie odchudzającej

Link: www.kciuk.pl/Czekolada-zdrowa-a21893
 

kciuk-pl
 
Grzybica penisa jest jedną z częstych i przykrych chorób, o której raczej boimy się mówić. W niektórych przypadkach przechodzi sama, w większości jednak wymaga wsparcia medycznego. Do zarażenia dochodzi drogą płciową lub też poprzez kontakt ...

Link: www.kciuk.pl/Co-rosnie-na-penisie-a14924
 

edgars
 
Badania w dziedzinie medycyny dokonały tak olbrzymiego postępu, że dziś, praktycznie biorąc, nikt już nie jest zdrowy - Bertrand Russell. Przyjmując to założenie jako pewnik, każdy musi coś u siebie znaleźć. Mimo, że nie jestem hipochondrykiem i większość tak zwanych dolegliwości zrzucam na swój wiek, to zainteresowanie pewnymi objawami pomogło mi uniknąć poważnych problemów.

Jak zwykle zacznijmy od odrobiny teorii
. Przepuklina pachwinowa należy do przepuklin brzusznych, która powstaje poprzez tworzenie się uchyłka otrzewnej i jego wypuklenie poza powłoki jamy brzusznej przez wrodzone lub nabyte otwory w ścianie jamy brzusznej. Stan taki stwarza możliwość stałego bądź okresowego przemieszczania narządów jamy brzusznej poza miejsce ich prawidłowej lokalizacji. Jest to przepuklina zewnętrzna tzn. widoczna na zewnątrz. Poza nimi istnieją bowiem powstałe na drodze podobnego mechanizmu przepukliny wewnętrzne, w których nie można zaobserwować uwypuklenia zewnętrznego. Zasadą jest, że jeśli nie ma uchyłka otrzewnej nie mówimy o przepuklinie ale o wypadnięciu trzew.

Więcej na: www.msfera.pl/przepuklina-pachwinowa.html
Wikistrony:
 

edgars
 
I tak właśnie Panowie, wiemy co jest najważniejsze na świecie. Jednak czasem tak bywa, że właśnie ta najważniejsza rzecz zaczyna puchnąć, zmieniać kolory a nawet obrastać dziwnymi wykwitami. Nie zawsze musi to oznaczać ... efekt rozwiązłości, bowiem przyczyn może być wiele i to właśnie może być czasem dobrym usprawiedliwieniem. No chyba, że partnerka to sprawdzi... Ale i ona może być w błędzie. Więcej na: www.msfera.pl/grzybica-penisa.html
Wikistrony:
 

 

Kategorie blogów