Wpisy oznaczone tagiem "MALARIA" (13)  

sandrarecho
 
__________________________________________________________
MÓZG. KREATYWNOŚĆ. ♥♥♥♥♥

BH.48.
MOTTO: ENERGIA  I  WIEDZA, SĄ  WAŻNE  JAK  NA 1 ROKU  STUDIÓW, TZN. ALFABET  NT  BYCIA. *****

PRAWIDŁOWA  BIOLOGICZNIE,  PROZDROWOTNA  METODA  ODŻYWIANIA:
Tzw. dla współczesnego człowieka powinna akceptować wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone reguły.  Stanowi to trudny problem, ale bez badań; krew, wydzieliny, wydaliny, pierwiastki włosa, jest to absolutnie niemożliwe.

WTEDY  MOŻNA  TYLKO  PRZERZUCAĆ  SIĘ  PSEUDO  REGUŁAMI:
Na węch i czucie, również przypuszczenia. Kto zada sobie trud i zbada jak podnosi się poziom cukru przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, tj. w jakiej ilości się odkładają, jak organizm oddziaływuje na rodzaje białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne ew. drobna skala technicznego błędu.

A  WIĘC;  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI,  RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2,  WAŻNA  JEST  WIEDZA:
Klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, NISKICH  WĘGLOWODANÓW, WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się z tabelami pożywienia wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.  To wystarcza, aby samemu decydować o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście,  rozwiązanie trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny zdecydowanie, też nam to potwierdzi.

MÓZG  CZŁOWIEKA  ODŻYWIA  SIĘ  GLUKOZĄ.  WOBEC  TEGO  NALEŻY  WIEDZIEĆ:
Iż najlepszym dla mózgu paliwem jest; CHLEB  TYPU  KR-IRL, z ilością ok. 80% tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO  26%  WZROSTU, a więc tych które nie skutkują cukrzycą typu 2. Pamiętajmy, że cukrzycę typu 2 stymulują mąka i każdy cukier spożywczy. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. Wystarczy tych produktów nie spożywać, to wówczas możliwości zachorowania na ten rodzaj cukrzycy równe są = 0%.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  STABILIZUJE  POZIOM  CUKRU  WE  KRWI,  NA  WIELE  GODZIN:
Jemy bez większych zahamowań, smacznie i dużo, a przede wszystkim energetycznie oraz bez uczucia głodu. Zmęczenie jest nam wtedy obce, a kreatywność myślenia zaskakuje nas samych. Zdrowiejmy i szczuplejmy zatem.

TAKIE  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  A  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB  TYPU  KR-IRL, zapewnia uczucie sytości na ok. 4-5 godz. Eliminuje skutecznie tzw. wilczy głód,  gwarantując przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe. Spożywamy zatem pokarmy wg tabel tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY TJ. IŻ  PRODUKTU, czyli klasyfikacji pożywienia niezbędnej w diecie człowieka. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto. *****

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.48.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________
 

sandrarecho
 
________________________________________________________________
MENOPAUZA. ŻYCIE, SEKS. ♥♥♥♥♥

BH.43.
MOTTO: KOBIETY  W  MENOPAUZIE  MUSZĄ  MIEĆ  ENERGIĘ, NAJLEPIEJ  Z  POŻYWIENIA. *****

ZDROWIE  ORAZ  DOBRE  SAMOPOCZUCIE  POWINNY  BYĆ  WYNIKIEM  JEDZENIA,  CZYSTEGO  ORAZ  ENERGETYCZNEGO  POŻYWIENIA:
Głównie bez toksyn i oczywiście nie powodującego; otyłości czy też cukrzycy typu 2. Zdecydowanie uważam, że konsumowanie różnych produktów spożywczych w oparciu o tabele tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ. IŻ  PRODUKTU; wystarcza aby menopauzę lub nawet przejściowe osłabienia przechodzić sprawnym żwawym krokiem.

W  TYM  CZASIE  ODŻYWIANIE  TO  KLUCZ  DO  PRAWIDŁOWEJ,  PROZDROWOTNEJ  EGZYSTENCJI:
Dlatego ważne jest odkrycie dotyczące chleba przedstawione poniżej. Dzisiaj jest to w kraju absolutnie żywieniowy unikat.

POMAGA  NAM  W  TYM  MIANOWICIE,  CHLEB  TYPU  KR-IRL:
Stabilizujący poziom cukru we krwi na wiele godzin. Jemy bez większych zahamowań, smacznie i dużo, a przede wszystkim energetycznie oraz bez uczucia głodu. Zmęczenie jest nam wtedy obce, a kreatywność myślenia zaskakuje nas samych. Zdrowiejmy i szczuplejmy zatem.

TAKIE  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  A  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB  TYPU  KR-IRL, zapewnia uczucie sytości przez 4-5 godz. Eliminuje skutecznie tzw. wilczy głód,  gwarantując przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe. Konsumujemy zatem tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, niezbędne w diecie człowieka. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

DOSTOSOWANIE  SIĘ  DO  TABEL  ZALECANE  I  DOZWOLONE,  POZWALA  W  2-3  DNI:
Ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne (max. 30 dni). Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu węglowodany niewskazane dla człowieka (zbyt wysoko podnoszą poziom cukru po spożyciu nadwyrężając trzustkę) a więc: WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. *****  

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.43.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

________________________________________________________________
ZOBACZ  TAKŻE: NISKIE  WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥
Niezbędna, kreatywna energia.

MENOPAUZA. ŻYCIE, SEKS. *****  
BH.43.
a._: sandrarecho.pinger.pl/m/18464963

ARTYKUŁ  BH.548.
1._: www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: www.biozoo.fora.pl/,47/,913.html
3._: www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php

Biologia, medycyna.
BH.43./ + inne artykuły wg kolejności.

________________________________________________________________
 

pinio
 
Dominik Panek: 25 kwietnia Światowym Dniem Malarią - Wiadomości - polskieradio.pl rdir.pl/1ngfc8 #malaria #zdrowie
 

banzajpl
 
Z artykułu opublikowanego w magazynie medycznym "The Lancet" wynika, że na świecie coraz częściej pojawiają się wywołujące malarię pasożyty; są one odporne na powszechnie...
www.banzaj.pl/Rozprzestrzenia-sie-malaria-odporn…
 

galadriel
 
Do pracy. I nie tylko ;)

(Trwa ładowanie załączników…)

 

kciuk-pl
 
Badania przeprowadzone wśród amatorów dalekich wakacyjnych podróży dowodzą, że największym niebezpieczeństwem okazał się seks uprawiany w podróży. Jest on większym niebezpieczeństwem niż wszystkie dotychczasowe zagrożenia związane z podróżą. ...

Link: www.kciuk.pl/Seks-w-podrozy-niechciana-pamiatka-…
 

sandrarecho
 
____________________________________________________________
IRL  KRAKÓW. NAUKA. WIEDZA. BADANIA. ♥♥♥♥♥

BH.38.
MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie: INSTYTUT  NAUKOWO-BADAWCZY  IM.  PROF.  RYSZARDA  LORENCA  W  KRAKOWIE. Skrót nazwy, to: IRL  KRAKÓW. *****

PRZEDMIOTEM  BADAŃ  IRL  JEST  IDENTYFIKACJA:
Wpływu produktów zjadanych przez człowieka, a raczej oddziaływanie pierwiastków zawartych w produkcie zjadanym, na narządy wewnętrzne naszego organizmu. Analizując bardziej precyzyjnie, chodzi o ocenę reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany. Narządy bowiem perfekcyjnie wykonują konkretne funkcje, wyuczone przecież w długim okresie ewolucji na naszej planecie.

TO  WŁAŚNIE  PRZY  PROBLEMACH  Z  ODŻYWIANIEM,  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.

TABELE  TE  OPRACOWALI  NAUKOWCY  Z  KRAKOWSKIEGO  INSTYTUTU  NAUKOWEGO:
O nazwie: IRL  KRAKÓW. Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej. Jemy niskotłuszczowo, 0% zatruwających toksyn, energetyczne tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO 26%  WZROSTU. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Skuteczne, zdrowe i warto.  

DOSTOSOWANIE  SIĘ  DO  TABEL  ZALECANE  I  DOZWOLONE,  POZWALA  W  2-3  DNI:
Ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne. (Max. 30 dni).  

IRL  KRAKÓW:
Nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu jałowego przekazu pseudo merytorycznego. Nie, i stanowczo nie. Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość. Reprezentują komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże komunikacji obowiązuje klimat, kolejno: 1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi. Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie.  

WSZYSTKIE  PORADY  ŻYWIENIOWE,  ZE  SWYM  POZIOMEM  SKUTECZNOŚCI:  
Stanowią rozwiązanie problemów otyłości, nadciśnienia, miażdżycy i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz wyeliminowanie bólów kręgosłupa. W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań. Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach wyłącznie logicznego i realnego biologicznie przekazu. Te dwa terminy oraz merytoryczny, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: IRL  KRAKÓW.  

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

OPŁATA  ZA  KAŻDY  WYKŁAD  JEST  OBOWIĄZKOWA,  TO  WYŁĄCZNIE:
Słowo dziękuję. Możliwa jest dopłata w treści słowa bardzo. Razem pełna sugerowana opłata to: dziękuję bardzo, stanowi taką już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancję. Publikacja, którą napisali robi wrażenie. Okres badań, to (1970–2014) czyli 44 lata.

KSIĄŻKA  PT. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.

ROZDZIAŁ  NR  R33  ZWIERA  ZESTAW  ĆWICZEŃ  NA  MIĘŚNIE  OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE:
Które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. płaski brzuch.  

ROZDZIAŁ  NR  R46  PRZEDSTAWIA  ANALIZĘ  BŁĘDÓW:  
Otyłościowo  /  cukrzycowych  zawartych w tabelach wg klasyfikacji o nazwie tzw. Indeks glikemiczny. Ogółem 5 stron tekstu i wiele merytorycznych przykładów.

AUTORZY  PUBLIKACJI:
PŻ  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. (praca zbiorowa): Dr inż. Jarosław MICHAŁ (Organizacja / koordynacja, Konsultant generalny ur. 1951 r.) oraz cały zespół naukowy IRL  KRAKÓW (skład zmienny). *****

AUTOR: INSTYTUT  NAUKOWO-BADAWCZY  IM.  PROF.  RYSZARDA  LORENCA  W  KRAKOWIE.
Wydawca:  Wydawnictwo Naukowe  INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.38.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

____________________________________________________________
IRL KRAKÓW. NISKIE  WĘGLOWODANY. ♥♥♥♥♥

BH.54.
MOTTO: NAUKA. WIEDZA. BADANIA; CZYLI  USTALENIA  W  KRAKOWSKIM  IRL. *****

NAUKOWCY  Z  INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW,

1. OPRACOWALI:
Przepis na energetyczny CHLEB  TYPU  KR-IRL, najzdrowszy aktualnie chleb dla człowieka, także inne przepisy np. na tzw. CHLEB  NA  OSTEOPOROZĘ-IRL, oraz CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL i CHLEB  NA  CUKRZYCĘ-IRL. Kolejne odmiany to, CHLEB  ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, CHLEB  NA  MENOPAUZĘ/ANDROPAUZĘ-IRL, CHLEB  RYŻOWY-IRL, CHLEB  ANTYNOWOTWOROWY-IRL, CHLEB  NA  NADCIŚNIENIE-IRL, również: CHLEB  NA  PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL.

2. SKLASYFIKOWALI:
Prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo żywność w tabelach tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ. IŻ  PRODUKTU.

3. PRZEDSTAWILI:
Spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi (1970-2014 tj. 44 lata), która daje finalne rozwiązanie problemów: otyłości, również cukrzycy typu 2, czyli tzw. ŻYWIENIE  RACJONALNE  WG,  IRL KRAKÓW.

4. DOPRECYZOWALI:
Zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE  OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, skutecznie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka.

5. PRZYGOTOWALI:
Realny program oszczędności w zużyciu energii, również oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych w zasobach ekosystemu planety Ziemia.

PUENTA: Imponujące.  Uwaga, okres badań 1970-2014 (44 lata). *****

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.54.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

____________________________________________________________
 

sandrarecho
 
____________________________________________________________
SEKS. AFRODYZJAKI. ♥♥♥♥♥

BH.601.
MOTTO: SEKS  CZYLI  BIOLOGICZNA  ENERGIA. *****

WIKIPEDIA:
W znaczeniu ogólnym seks (łac. sexus płeć) oznacza całość życia erotycznego człowieka, w znaczeniu węższym zachowania seksualne, a potocznie stosunek płciowy. Z tym tematem związana jest kategoria: Zachowania seksualne. Oprócz pełnych stosunków płciowych, ludzi (a także niektóre gatunki zwierząt) cechuje też wiele innych zachowań seksualnych. Zaliczają się do nich flirtowanie, uwodzenie (czyli zachowania i działania mające na celu zainteresowanie sobą potencjalnego partnera seksualnego), petting (czyli pieszczenie narządów płciowych lub innych stref erogennych partnera, które może doprowadzić do orgazmu, ale z wyłączeniem immisji członka do pochwy), masturbacja _ autoerotyzm (czyli doprowadzanie się do orgazmu bez fizycznej aktywności innej osoby). Zachowania seksualne mogą zachodzić przy kontakcie dwóch osób płci przeciwnej (zob. heteroseksualizm) lub tej samej (zob. homoseksualizm), a także większej liczby osób (seks grupowy).  

IRL KRAKÓW:
Kumulację naturalnej energii seksualnej uzyskujemy zwiększając znacznie spożycie tzw. GLUKOZY  NATURALNEJ. Nasz organizm odzyskuje tj. pozyskuje tę energię z: ryżu, wszystkich kasz, warzyw strączkowych, a więc z fasoli, grochu oraz z soczewicy, również ze wszystkich owoców i pozostałych warzyw. Największą jednak koncentrację uzyskujemy w strukturze żywieniowej jaką stanowią: CHLEB  TYPU  KR-IRL, CHLEB  NA  OSTEOPOROZĘ-IRL, CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL oraz tzw. CHLEB  NA  CUKRZYCĘ-IRL, jak również; CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL. Kolejne przepisy to: CHLEB  NA  MENOPAUZĘ/ANDROPAUZĘ-IRL, CHLEB  RYŻOWY-IRL, CHLEB  ANTYNOWOTWOROWY-IRL, CHLEB  NA  NADCIŚNIENIE-IRL, a także CHLEB  NA  PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL. Przygotowanie takich produktów realizuje się poprzez gotowanie, a następnie pieczenie.

TO  TWORZY  BEZSPRZECZNIE  PRODUKT  SILNIE  ENERGETYCZNY:
Tzw. koncentrat glukozowy. Wobec tego w seksie powinien być produktem jednoznacznie zalecanym. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

PUENTA:
Seks z energetycznymi tzw. NISKIMI  WĘGLOWODANAMI  TJ. DO  26%  WZROSTU, stanowi życiowe biologiczne realia. Należy jednak wykluczyć ze swojego jadłospisu tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.*****

NIEPRAWDY  BIOLOGICZNE  ORAZ  PUSTE  FRAZESY:
O ryżu, kaszy i nie tylko o ryżu, rozpowszechniają jedynie Spece od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. Omiń.

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ, ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE: Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
 
PRZECIEŻ  DO  NICH,  NIE  MOŻESZ  ZADZWONIĆ,  BO  NIE  MA  GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie,  dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL  KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani jakimkolwiek naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali (1970 / do chwili obecnej). Warto.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.601.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________
ZOBACZ  TAKŻE (1ES, 1GJK, 2GJK, 2ES): ♥♥♥♥♥
Biologiczna, kreatywna energia.

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL. PODSTAWA TO ZDROWIE: ANTYCUKRZYCOWY. *****  
3.TEMAT.
a._: citidiet.pl/forum/viewtopic.php?p=264#264

ANOTHER  ARTICLES:
1._: www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: www.odzywianie.info.pl/(…)topic.html…
3._: www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php

Biologia, medycyna.
3.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

P. S. Przy CELIAKII nie dodajemy otrębów pszennych.

_____________________________________________________________
 

kciuk-pl
 
Naukowcom amerykańskim udało się manipulując w materiale genetycznym wyhodować komary, które nie przenoszą malarii

Link: www.kciuk.pl/Komar-ktory-nie-zaraza-a19935
 

webspot
 
A dangerous new malaria strain has taken hold on the Thai-Cambodia border. Can an ambitious new plan to bring cheaper, better drugs to malarial countries like Cambodia stamp out the world's third deadliest disease before it's too late?

Link: www.time.com/(…)00.html…

#english
 

 

Kategorie blogów