Wpisy oznaczone tagiem "Viagra" (47)  

xdpedia
 
www.xdpedia.com/(…)gdzie_kupie_viagre_dla_kobiet.ht…
- Halo, infolinia medyczna? Proszę mi powiedzieć, gdzie kupię viagrę dla kobiet? - Proszę pana, w dowolnym sklepie jubilerskim.
 

xdpedia
 
www.xdpedia.com/(…)panie_doktorze_przepisal_mi_pan_…
Leży w szpitalu pacjent z ciężkimi poparzeniami całego ciała. Woła lekarza i pyta go: - Panie doktorze, przepisał mi pan viagrę, na co to niby ma pomóc? - Żeby się panu kołdra nie przyklejała do brzucha...
 

wojtas1
 
Znalazłem ciekawą stronę w sieci gdzie można znaleźć informacje nt leków na potencję. M.in o Viagrze
viagra-kamagra.pl
ktoś już czytał artykuły na tej stronie?
#viagra
 

sandrarecho
 
__________________________________________________________
MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. ♥♥♥♥♥  

BH.223.
MOTTO: MARCHEW  ŚWIEŻA, A  MARCHEW  GOTOWANA  WG  PROPAGATORÓW  IG. *****

ŚWIEŻA  MARCHEWKA  WG  IG=35  JEST  PRODUKTEM  NA  TZW.  SZCZUPLENIE  I  TO  PRAWDA  ZNANA:
Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG=85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.

O CO CHODZI?
Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan (cukier) wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu. Wiązania międzycząsteczkowe np. uległyby zerwaniu, a wówczas glukoza (czysta teoria) wydzieliłaby się nieco szybciej podwyższając poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja / hipoteza, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie nie ma.

PRAWDA  REALNA,  WYGLĄDA  JEDNAK  OTO  TAK:
Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo niski; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili nic, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.  

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie. *****
 
RADA  JEST  JEDNA:
Powinniśmy natychmiast odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę z życiem oraz zdrowiem (zwłaszcza chorych na cukrzycę) ludzi, wczytujących się w tę wirtualną / bzdurną teorię. Ważne w konsumpcji są jednak energetyczne tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, czyli GLUKOZA  NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Ze swojego jadłospisu eliminujemy także tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niekorzystne dla trzustki człowieka. Realizujemy wówczas całodzienny prozdrowotny styl odżywiania własnego organizmu. P. S. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.223.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________
 

kciuk-pl
 
Kto właściwie powiedział, że kobieta nie może zażyć Viagry? Autorka przetestowała na sobie efekt słynnych niebieskich pigułek na potencję.

Link: www.kciuk.pl/Kochanie-moze-strzelisz-sobie-Viagr…
 

pinio
 
Dominik Panek: Fałszywe leki w paczkach z Litwy - Wiadomości - polskieradio.pl rdir.pl/1ndv4r #viagra #Litwa
 

pinio
 
Dominik Panek: Strajk aptekarzy. Nie będą sprzedawali... Viagry - Wiadomości - polskieradio.pl rdir.pl/1n6ln1 #viagra #apteki
 

kciuk-pl
 
Czasy afrodyzjaków, takich jak kły nosorożca czy zwierzęce genitalia, odeszły w zapomnienie.

Link: www.kciuk.pl/Naturalne-afrodyzjaki-a63899
 

kciuk-pl
 
Arbuz to owoc pochodzący z Afryki, należący do rodziny dyniowatych. Uprawiany w wielu krajach, także w Polsce, ma wiele właściwości zdrowotnych. Jego składniki powodują, że mężczyźni rzadziej chorują na raka prostaty. Arbuz działa także jak... viagra.

Link: www.kciuk.pl/Arbuz-zamiast-viagry-a61959
 

portalpolskieradio
 
portal polskieradio: Zatrzymano handlarzy podrabianych leków - Wiadomości - polskieradio.pl rdir.pl/1h8u99 #viagra #seks #policja
 

kciuk-pl
 
Nowe kondomy CSD500 będą ułatwiać przedłużenie erekcji. Pokryte są żelem, który pobudza krążenie krwi w członku.

Link: www.kciuk.pl/Czy-gumki-a-la-viagra-przekonaja-me…
 

sandrarecho
 
___________________________________________________________________
50.TOPIC.
CE, CARBOHYDRATE  EXCHANGERS, entirely as; LOW carbohydrates, yes.  *****

MOTTO:  CE, must take into account QUALITY of the carbohydrates, that is ELEMENTAL.

TIP:
Recommended for breakfast are:  5 CE. That is about 100 gram of a brown bread, or 5 boiled potatoes, that is equivalent of about 400 gram of those potatoes.

OF  COURSE  1  CE  IS  10  GRAM  OF  ASSIMILABLE  CARBOHYDRATES:
I help my doctor and I adjusted those exchangers to the tables with so-called LOW carbohydrates. Those are carbohydrates which raise the sugar level in blood in allowed categories, such as banana NI=20%, BREAD type KR IRL; NI=2.6%, cereal, rice, grapes NI=12% and others classified by so-called NUTRITIONAL  INDEX, i.e. NI of the product.

I  HAVE  OBTAINED  EXPLICIT  STABILIZATION  OF  THE  SUGAR  LEVEL  IN  BLOOD  AFTER  CONSUMING:
100 gram of brown bread, unfortunately, raises sugar level in blood by about 40%, or high. 400 gram of boiled potatoes raises sugar level in blood by about 20%, or low. Rice by about 18% and banana by about 20%. Bread made of wheat and rye raises sugar level in blood by about 74%, it is like a pure glucose, real HORROR.

These examples clearly show how great are the differences of raising the sugar level in blood after consuming carbohydrates NOT  LISTED in the CE tables.

Why do people NOT  KNOW about this, get tired and are unable to control blood sugar level ?

PEOPLE  WHO  WILL  RELY  SOLELY  ON  THE  RECALCULATING  OF  CE:
I.e. carbohydrate exchangers, and in their nutrition will take into account only QUANTITY, not considering quality, I repeat QUALITY of those CE leads them to ignorance of how blood sugar level is raising after consuming particular products, these RAGING  SUGAR will stay with them always for ever,  with known consequences.

IT  IS  NECCESARY  TO  ADJUST  SUGAR  LEVEL  TO  A  LOW  LEVEL  AFTER  CONSUMPTION:
To the so-called stable level. Then our doctor will have easier task. Adjust Your CE to the tables with LOW carbohydrates, i.e. to 26% of growth, and then You will see great difference and clear stabilization of the sugar level. However after reading and thinking over of this text the sugar level won’t stabilize. Only then, when you enter the corrections in your diet, or simply replace the products previously eaten in diabetes, you will experience a stabilization and improvement of health.

Adjusting to the RECOMMENDED and ALLOWED tables allows you to stabilize blood sugar level in just 2-3 DAYS and it is not difficult.

1. Remember that AIR and mineral WATER do not increase blood sugar level, only eaten carbohydrates do it.

YOU  NEED  ONLY  TO  READ:
Book called: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.  *****
That publication contains tables with more than 200 different products, classified by so-called NUTRITIONAL INDEX, i.e. NI of the product. We select tables called RECOMMENDED and ALLOWED. Exclude products in BANNED table. Only then we will start to control our sugar level. Chapter No. R35 contains a compendium of knowledge about: aphrodisiacs, sex, hormones, testosterone.

UNTIL  THE  DIABETIC  PATIENT  REALIZES  ABOUT  THE  QUALITY  OF  CARBOHYDRATES,  I.E.  LOW  CARBOHYDRATES:
Will not be able to properly adjust insulin dose. He should, what is obvious adjust his diet to the tables with carbohydrates mentioned above. It is like that: one too large dose of insulin and we have hypoglycaemia. 2. Too small dose and we have hyperglycaemia.

POINTA:
Unfortunately we use insulin randomly, according to the conjecture. As the result we get diabetes sweepstake with a RAGING SUGAR in main role.

ADJUSTING  A  DIET  TO  THE  SO-CALLED  LOW  CARBOHYDRATES  REALLY  HELPS  IN  DIABETES:
Quantity do not matter, neither the fact these are simple or complex sugars. What really matter is complex knowledge, the knowledge how to classify carbohydrates by sugar level ascendant in blood. The carbohydrate exchangers do not include that, they only show quantity of the carbohydrates as the quantity, without taking into account the quality.

That is the origin of so-called: RAGING  SUGARS !

Final CONCLUSION:
Quantity of food must be strictly adapted to the lifestyle and i.e. energy demand of your own body. Most important stabilizer of energy in human body without doubt is bread type KR-IRL. Lemon which has alkali making properties is also indicated in about 2.5-4 pieces per 24 hour. Lemon juice neutralize gastric juice acidity of empty stomach, which result in reduced appetite.

R E F L E C T I O N:
NUTRITION  INDEX, and GLYCEMIC  INDEX are two different views on natural reality. NI; is the identification to the revolutionary achievements of the evolution, it is sphere of clear facts. Glycemic index represent virtual view, misinformation, hypocrisy and business.

PRODUCT  TABLES  ACCORDING  TO  NUTRTION  INDEX,  I.E.  NI:
Will help us with proper evaluation, in food selection for us biological correct.

BREAD  TYPE  KR-IRL  IS  NOW  THE  MOST  VALUABLE  NOURISHMENT  PRODUCT  FOR  HUMAN  ON  PLANET  EARTH:
80% of ENERGY (low carbohydrates), antiobesity (very satiating), antidiabetic (sugar level to 26% of growth). In whole human history MANKIND (7 MLD), didn’t so far create so valuable and biological correct NOURISHMENT  PRODUCT.

LOW  CARBOHYDRATES  CAN  BE  FOUND  ON  WEBSITE:  *****
Shortcut of the web address:  INSTYTUTIRL
ADDRESS: www.instytutirl.com.pl/index9.php

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  +48 12 353 18 75, telefon/fax:  +48 12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

THIS  ARTICLE  IS  OFCOURSE  FOR  FREE  USE:
Just keep in mind that content of this article determines identification of phenomenon which evolved from nature itself and everyone can confirm these phenomenon. Laboratory researches are the value, not empty constantly repeated words, biological untruth i.e. common lie. The point is that we are talking about obesity and diabetes type 2 as of plague, as of civilization disease.

FOR  US  I.E  IRL  KRAKÓW  TERM  CIVILIZATION  MEANS  TO  GIVE  PEOPLE  KNOWLEDGE,  TRUE  AND  CLEAR:
Easy to confirm. Only then we can speak of civilization as a concept, because the same word repeated many times without any substantive explanation means nothing, but rather hinders a precise and logical assessment of biological truths.

MOTTO:
Human’s wisdom lies in respecting the achievements of nature and not changing its rules. My intention is to pass down this knowledge because we realize our own lives HERE and NOW. The author: Dr. Jarosław MICHAL; consultant at IRL  INSTITUTE  CRACOW.

The above content thanks to courtesy of the author, posted a /:  as above.  *****
P.S. I will add only from my self that these simple rules simply work. I recommend and greet all, especially those with diabetes type 2.
50.TOPIC.

Biology, medicine.

___________________________________________________________________
 

sandrarecho
 
_____________________________________________________________
CHLEB  TYPU  KR-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. ♥♥♥♥♥

1.TEMAT.
CHLEB.  PRZEPIS  WZORCOWY  WYPIEKU  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI). *****

SKŁADNIKI:
Kasza jaglana __400g, Ryż biały __400g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

PRZYPRAWY  TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE  KASZA  ORAZ  RYŻ  (RAZEM  800  GRAM),  WCHŁANIAJĄ  WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie, lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).  

DUŻĄ  ŁYŻKĄ  STOŁOWĄ  NABIERAMY  ZMIESZANĄ  MASĘ  TJ.  KASZĘ,  RYŻ  TAKŻE  OTRĘBY:
I z uzyskanej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy  w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

JEST  TO  EWENEMENT  W  SKALI  KRAJU  I  CAŁEJ  EUROPY:
Niezwykle ważna jest też wiedza z książki, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA  NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Złe to, WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

WAŻNE.
GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****

GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.

TAKA  KOMPOZYCJA  SKŁADNIKÓW,  RÓWNIEŻ  KOLEJNOŚĆ  PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu człowieka; a w szczególności wydolność seksualną organizmu. Wystarczy porównać: Chiny 1,2 mld ludzi, Indie 900 mln oraz wszystkie Ludy Dalekiego Wschodu; jak pracują i jak skutecznie się rozmnażają, to wszyscy wiemy. Skąd czerpią energię, to oczywiste, że z ryżu i kasz, a jaki czynią przy tym postęp cywilizacyjny, to tylko Im  pogratulować.

PLUSY:
CHLEB  TYPU  KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć.

MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

TO  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  ALE  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy, czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że  CHLEB  TYPU  KR-IRL zapewnia uczucie sytości na ok. 4-5 godz. eliminując głód,  gwarantuje przy tym odżywienie  biologicznie wzorcowe.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z mąki np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.  

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

REFLEKSJA:
Każdy pacjent po operacji dostaje jako pierwszy posiłek tzw. kleik z ryżu białego oczyszczonego i wody. Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.

P. S. JAPOŃCZYK, KIEDY  PODAJE  PRZEPIS  NA  SUSHI  CZYT. SUSZI, TO  MÓWI  O  RYBACH, WARZYWACH  I  INNYCH  DODATKACH:
O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania. Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to oczywistość.  

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

CHLEB  TYPU  KR-IRL, MOŻNA  PAKOWAĆ  PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez ponad 1 rok. Energię biologiczną w ilości ok. 80% stanowią tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Na turystyczne wycieczki, trasy, dalekie wyjazdy czyli: logiczna, zdrowotna  konieczność. Również akcje pomocy humanitarnej.

OKRUSZKI !! DLA  DZIECI, DLA  SPORTOWCÓW, CHORYCH (SZPITAL), OSÓB   STARSZYCH  (DODAJEMY  DO  WSZELKICH  POSIŁKÓW):
Każdy chleb wg opracowań IRL KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla człowieka i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku / 24h. Nasz organizm pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych naszego mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego).

PRZEPIS ten, zamieszczony jest na stronie internetowej; *****    
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

PRZEPIS  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw.  

1.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_____________________________________________________________
ZOBACZ  TAKŻE (1ES, 1GJK, 2GJK, 2ES): ♥♥♥♥♥
Biologiczna, kreatywna energia.

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL. PODSTAWA TO ZDROWIE: ANTYCUKRZYCOWY. *****  
3.TEMAT.
a._: forum.krotoszyn.com.pl/viewtopic.php?p=27699

ANOTHER  ARTICLES.
1._: www.instytutirl.com.pl/index6.php
2._: citidiet.pl/forum/viewtopic.php?p=271#271
3._: www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php

Biologia, medycyna.
3.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

P. S. Przy CELIAKII nie dodajemy otrębów pszennych.

_____________________________________________________________
 

sandrarecho
 
__________________________________________________________
INDEKS  GLIKEMICZNY.  INDEKS  ŻYWIENIOWY. JAKI  OSĄD?! ♥♥♥♥♥

35.TEMAT.
MOTTO: DIETA  RACJONALNA, BADANIA; KREW, WYDZIELINY, WYDALINY, PIERWIASTKI  WŁOSA, TO  TAK. *****

PRAWIDŁOWA  BIOLOGICZNIE,  PROZDROWOTNA  METODA  ODŻYWIANIA:
Tzw. dla współczesnego człowieka powinna akceptować wszelkie uwarunkowania naszej przyrody, ewolucją narzucone reguły.  Stanowi to trudny problem, ale bez badań; krew, wydzieliny, wydaliny, pierwiastki włosa, jest to absolutnie niemożliwe.

WTEDY  MOŻNA  TYLKO  PRZERZUCAĆ  SIĘ  PSEUDO  REGUŁAMI:
Na węch i czucie, również przypuszczenia. Kto zada sobie trud i zbada jak podnosi się poziom cukru przy poszczególnych produktach, jaki jest wpływ tłuszczów i jak, tj. w jakiej ilości się odkładają, jak organizm oddziaływuje na rodzaje białek itd. to wyniki dla wszystkich ludzi są niemal identyczne ew. drobna skala technicznego błędu.

A  WIĘC;  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI,  RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2,  WAŻNA  JEST  WIEDZA:
Klasyfikująca pożywienie na kategorie uwzględniające zawartość tłuszczów, NISKICH  WĘGLOWODANÓW, WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW; tj. tych które sprzyjają powstawaniu otyłości i cukrzycy typu 2, a które nie, oraz pozostałych składników. Stosunkowo prostym jest zaznajomić się z tabelami pożywienia wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.  To wystarcza, aby samemu decydować o łatwym doborze składników swojej diety, co stanowi na szczęście,  rozwiązanie trudnego problemu dotyczącego zwalczania obu chorób. Lekarz rodzinny jednoznacznie, też nam to potwierdzi.

INFO: O  WĘGLOWODANACH.

WYSOKIE  WĘGLOWODANY, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).

NISKIE  WĘGLOWODANY; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

TEN  POZIOM  WZROSTU  MOŻNA  OSOBIŚCIE  ZWERYFIKOWAĆ  GLUKOMETREM:
I nie jest to trudne.

NP.  ODCZYT  NA  GLUKOMETRZE  JEST/MAMY  100  mg/dL,  NA  CZCZO:
Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest mnóstwo WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW czyli cukru białego lub brązowego. Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta uwaga o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie.

TO  JEDEN  Z  DRAMATYCZNYCH,  UJEMNYCH  PRZYRODNICZYCH  REKORDÓW!

I  TENŻE  WZROST  POZIOMU  CUKRU  PO  SPOŻYCIU,  MOŻNA  SOBIE  SPRAWDZIĆ:
Samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy te badania wykonać osobiście. Zaczynamy na czczo, określamy wówczas; poziom cukru np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.

TAKIMI  BADANIAMI  MOŻNA  ŁATWO  I  JEDNOZNACZNIE  POTWIERDZIĆ  SOBIE:
Tzw. Indeks glikemiczny i zobaczyć, ile jest w tych tabelach z IG: elementarnych błędów.

PRZYKŁAD  1:
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna nieprawda.

PRZYKŁAD  2:  
Frytki;  zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

ODPOWIEDŹ  JEST  OCZYWISTA,  MARKETING  I  TOTALNA  BZDURA:
Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy badania wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba zweryfikować, również uwiarygodnić, w trosce o własne zdrowie i ew. wyniki sportowe.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

TABELE  PRODUKTÓW  WG  TZW.  INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ.  IŻ  PRODUKTU,  POMOGĄ  NAM  WE  WŁAŚCIWEJ  OCENIE:
Przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; IRL  KRAKÓW.

WYSTARCZY  ZAPOZNAĆ  SIĘ  Z  TREŚCIĄ  KSIĄŻKI:
pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad  200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

WAŻNE.
GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.

GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA  NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ.  DO  26%  WZROSTU. Złe to, WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2.

TO  KŁOPOT,  ŻE  NIE  KUPISZ  TEGO  CHLEBA,  NIKT  GO  NIE  PIECZE,  NIKT  NA  NIM  NIE  ZARABIA:
Ale samemu upiec warto.

ORGANIZM  CZŁOWIEKA  BUDUJE  NOWE  KOMÓRKI  W  OPARCIU  O  SKŁADNIKI  I  ZWIĄZKI  POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. śmieciowe, to komórki mamy w złym gatunku. Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

WYBÓR  NALEŻY  DO  NASZEGO  MÓZGU,  KTÓRY  GDY  JEST  ODŻYWIONY  GLUKOZĄ  NATURALNĄ:
Czyli tzw. NISKIMI  WĘGLOWODANAMI  TJ. DO  26%  WZROSTU; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: rzeczywistości.

PRZEPIS  WYPIEKU: CHLEBA  TYPU  KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej; *****  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

ARTYKUŁ  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw.  

35.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________
INDEKS  GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.

ZOBACZ  PRZYKŁADY: ♥♥♥♥♥

KASZA. SKROBIA. *****  
BH.220.
_: menopauza-odchudzanie.blog.pl/2014/02/09/220/

CZEKOLADA. 70%  CACAO. *****  
BH.210.
_: sandrarecho.pinger.pl/m/4490989

MARCHEWKA. ANTYOKSYDANT. *****  
BH.223.
_: medycynabiologiachemia.blox.pl/2013/06/Marchewka.html

ZIEMNIAK. MORFOLOGIA. *****  
BH.249.
_: www.niezaleznarabka.com/forum/viewtopic.php?p=17984

Biologia, medycyna.
35.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

__________________________________________________________
 

kciuk-pl
 
Cyberwłamywacze pokonali zabezpieczenia,w jakie były wyposażone komputery w sieci Microsoftu.Rosyjscy crackerzy wykorzystali je do rozsyłania spamu na temat Viagry

Link: www.kciuk.pl/Microsoft-proponuje-Viagre-kupisz-a28471
 

kciuk-pl
 
Australijski naukowiec Ray Moynihan z University of Newcastle przekonuje, że to koncerny farmceutyczne odpowiadają za nagły wzrost liczby kobiet, które twierdzą, że mają problemy z seksem

Link: www.kciuk.pl/Problemy-z-seksem-To-wina-koncernow…
 

kciuk-pl
 
Najczęstszą przyczyną kłopotów z erekcją są nie zaburzenia hormonalne, a dysfunkcja śródbłonka. Dlatego zaburzenia wzwodu mogą być pierwszym sygnałem choroby układu krążenia. Viagra może być lekarstwem.

Link: www.kciuk.pl/Viagra-na-lekiem-krazenie-a27233
 

banzajpl
 
Brytyjskie media donoszą, że Tesco w swoich supermarketach zamierza sprzedawać Viagrę bez recepty i za pół ceny. Tabletki będą mogli nabyć mężczyźni, którzy pozytywnie przejdą prosty...
www.banzaj.pl/Wielka-Brytania-Viagra-w-Tesco-za-…
 

kciuk-pl
 
Co jakiś czas gwiazdy spowiadają się publicznie z rzeczy, o które nikt nie chciałby je nigdy spytać...Sylvester Stallone postanowił podzielić się ze światem informacją, że nie zażywa Viagry.

Link: www.kciuk.pl/Rambo-nie-potrzebuje-Viagry-a23718
 

kciuk-pl
 
Gdy Reiner H. (55 lat ) przekonał się, że 24-latka jest faktycznie 24-latkiem, kojfnął na serce. Wcześniej brał viagrę, i jej przedawkowanie wskazano w akcie zgonu jako przyczynę śmierci

Link: www.kciuk.pl/Na-widok-tej-prostytutki-klient-zma…
 

 

Kategorie blogów