Wpisy oznaczone tagiem "astma" (26)  

nietereska
 
Wystający brzuch niezależnie od tuszy - zawsze wskazuje na problemy jelitowe. Do tego dodajmy uciążliwe wypryski, trądzik, opryszczki, nalot na języku, kamień nazębny, choroby górnych dróg oddechowych (w tym astma), częste przeziębienia oraz infekcje zatok, spojówek lub dziąseł, bóle głowy, apatia, depresja, brak energii. Im bardziej nieprzyjemny oddech i zapach potu - tym bardziej jest prawdopodobne, że jelito grube wymaga pomocy.
W artykule znajdziecie przepis na smaczne i skuteczne lekarstwo:
pl.blastingnews.com/(…)domowy-test-diagnostyczny-or…
DSC_0380000000.jpg
 

ponicnierobmy
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
mała czerwona kuleczka:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

worthlesslady
 
Sad Butterfly: Wróciłam dzisiaj z konwentu Magnificon XII w Krakowie. Wcześniej niż planowałam, bo już o dziesiątej rano, a nie o osiemnastej. Jednak nie spodziewanie dostałam ataku astmy. A, że zapomniałam leku, to cóż. Musiałam iść do medyków. Ostatecznie na całą noc wylądowałam w szpitalu. I wszystko byłoby świetnie, gdyby moja przyjaciółka nie rozpłakała się z przejęcie nad moim stanem. I wtedy znowu coś mnie dopadło. Zaczęłam odczuwać, iż jestem balastem, problemem. Czymś kompletnie nie potrzebnym, męczący. Po prostu ciężarem. Myśli samobójcze pojawiły się znikąd, a ja miałam ochotę się skrzywdzić. Czułam się jak gówno. Jak potwór. Spływający makijaż po twarzy, podkrążone oczy, zsuwająca się peruka. Ludzie nie szczędzili mi spojrzeń. Dawno nie byłam taka przerażona. Na miejscu było ponad dwa tysiące osób. A co najmniej połowa z nich widziała mnie w tak parszywym stanie... Nienawidzę się za to, że jestem taka słaba, że pomimo ciężkiej depresji z sześciu miesięcy wstecz ja nadal nie potrafię maskować swoim emocji i pokazać tego fałszywego uśmiechu...  Nienawidzę się za to, że zniszczyłam przyjaciółce zabawę na konwencie.Czułam się wtedy gorzej niż tragicznie. Chciałam umrzeć. Myślałam tylko o tym. Przerażające...
  • awatar Kłębek Mroku: To, że twoja przyjaciółka tak zareagowała, nie znaczy, że jesteś dla niej problemem. To znaczy, że jesteś dla niej droga, cenna. Takich przyjaciół ze świecą szukać. A to, że miałaś atak choroby ludzie nie odbierają za żałosne i nie patrzą się na ciebie z wrednym wyrazem twarzy, tylko się martwią. Nie byłabym tego pewna gdyby zdarzyłoby ci się to na ulicy, ale na konwencie? Fandom - jedna wielka rodzina, komuś się coś dzieje to wysyłają mentalne przytulenia i ABSOLUTNIE NIKT nie myśli w ten sposób. Nie musisz maskować swojego bólu - to jest jeszcze gorsze od całej depresji, uśmiechać się gdy wypala cię od środka. Pozwól komuś sobie pomóc. Chorobami się nie przejmuj, chociaż wiem, że przeszkadzają w życiu bardzo. Ja mam stany lękowe, gdzie w najbardziej nieoczekiwanym momencie mogę dostać ataku paniki, ale hej - to tylko choroba, jakiś defekt ciała. Każdy jakieś ma, a że na mnie padło akurat to (a na ciebie astma), nie robi z nas ciężaru dla innych. Trzymaj się i przytulam mocno. ;*
  • awatar Berenica: Wystarczy zaledwie zahaczyć o miniony, depresyjny nurt myślenia i... wszystko zaczyna płynąć wraz z nim. Mam nadzieję, że to minie. Tyle co było lepiej. Ech. ♥
  • awatar Berenica: PS. Myślałam już, że zapomniałaś o tym blogu. Dobrze, że jesteś.
Pokaż wszystkie (3) ›
 

sandrarecho
 
________________________________________________________________
ZAPARCIA. METABOLIZM. ♥♥♥♥♥

BH.29.
MOTTO: NA  ZAPARCIA  TO  NAJLEPSZE  JEST  JEDZENIE, KTÓRE  NIE  ZATWARDZA. *****

PODSTAWOWYM  ZATWARDZACZEM  JEST  KAŻDY  CHLEB  UPIECZONY  Z  MĄKI:
Oraz wszystko co jest słodzone cukrem spożywczym.

PUENTA:
Złe to każda mąka (pszenna, żytnia, orkiszowa i inne też), oraz cukier spożywczy biały i brązowy.

ZDECYDOWANIE  WYSTARCZY,  JEŚLI  ZACZNIESZ  ODŻYWIAĆ  SIĘ  WG  TABEL  TZW.  INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ.  IŻ  PRODUKTU:
Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie do 26% wzrostu, czyli tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; dozwolone oraz zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.

NIE  TYLKO  POZBĘDZIESZ  SIĘ  ZAPARĆ,  ALE  TAKŻE  WIĘKSZOŚCI  WZDĘĆ:
Tego typu dolegliwości należy szybko zwalczać, bo utrudniają życie. Nade wszystko ważne są tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, a głównie GLUKOZA  NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Tabele IŻ  PRODUKTU, opracowali naukowcy z instytutu: IRL  KRAKÓW, na przestrzeni ostatnich 43 lat (1970-2013). *****

POCZYTAJ,  ZAPOZNAJ  SIĘ  TO  WYSTARCZA:
Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBIE  TYPU  KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie jesteśmy głodni. Należy również wykluczyć z diety tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. Niezdrowe dla człowieka.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.29.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

________________________________________________________________
 

pinio
 
Dominik Panek: Niespodziewany efekt wprowadzenia zakazu palenia - Wiadomości - polskieradio.pl rdir.pl/1ps2ll #palenie #zdrowie #medycyna #dzieci #astma #nikotyna
 

sandrarecho
 
___________________________________________________________________
ODPAROWANE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  STRUKTURY  C. ♥♥♥♥♥

BH.140.
MOTTO: INFO  O  WĘGLOWODANACH. *****

WYSOKIE  WĘGLOWODANY, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu).

NISKIE  WĘGLOWODANY; to,
1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub
2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%.

ODPAROWANE  WĘGLOWODANY:
Uzyskujemy po dokładnym, dłuższym dopieczeniu produktu czyli CHLEBA  TYPU  KR-IRL, także wszystkich pozostałych rodzajów chleba upieczonych / dopieczonych, a przygotowanych wg przepisów opracowanych w INSTYTUCIE  IRL  KRAKÓW.

STAN  PO  UPIECZENIU / DOPIECZENIU:
Węglowodany 80% (upieczenie + 30%, dopieczenie dodatkowo + 20%) = 150% energii w stosunku do energii ryżu białego ugotowanego, którego 100% energii stanowi 80% węglowodanów odzyskiwanych dużo wolniej. Ważne jest dopieczenie produktu / chlebka, czyli tzw. ODPAROWANE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  STRUKTURY  C.

TEN  POZIOM  WZROSTU  MOŻNA  OSOBIŚCIE  ZWERYFIKOWAĆ  GLUKOMETREM:
I nie jest to trudne.

NP.  ODCZYT  NA  GLUKOMETRZE  JEST/MAMY  100  mg/dL,  NA  CZCZO:
Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest mnóstwo WYSOKICH  WĘGLOWODANÓW czyli cukru białego lub brązowego. Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta uwaga o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka.

TO  JEDEN  Z  DRAMATYCZNYCH,  UJEMNYCH  PRZYRODNICZYCH  REKORDÓW! *****

I  TENŻE  WZROST  POZIOMU  CUKRU  PO  SPOŻYCIU,  MOŻNA  SOBIE  SPRAWDZIĆ:
Samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy te badania wykonać osobiście. Zaczynamy na czczo, określamy wówczas; poziom cukru np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie.

TAKIMI  BADANIAMI  MOŻNA  ŁATWO  I  JEDNOZNACZNIE  POTWIERDZIĆ  SOBIE:
Tzw. Indeks glikemiczny i zobaczyć, ile jest w tych tabelach z IG: elementarnych błędów.

TO  WŁAŚNIE  PRZY  PROBLEMACH  Z  ODŻYWIANIEM,  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich ilość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.140.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.
1.T._: www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php
10.T._:
www.kif.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=596477

___________________________________________________________________
 

jolantal
 
jlenart.pl/choroby-pluc/ - Choroby płuc objawiają się np. jednym z najbardziej nieprzyjemnych objawów -niemożnością złapania oddechu(dusznością),czego następstwem jest przyspieszona akcja serca,wzrost ciśnienia krwi i uczucie ogólnej paniki.



 

W płucac

(Trwa ładowanie załączników…)

 

kciuk-pl
 
Lekarze w Stanach Zjednoczonych ostrzegają przed groźną dla zdrowia i życia modą, która zapanowała wśród młodzieży. Młodzi Amerykanie zakładają się o to, czy są w stanie połknąć łyżeczkę cynamonu.

Link: www.kciuk.pl/Cynamonowe-wyzwanie-grozi-smiercia-…
 

sandrarecho
 
___________________________________________________________
CHLEB  TYPU  KR-IRL. ZWIERZĘTA. ♥♥♥♥♥

24.TEMAT.
MOTTO: PSY  I  KOTY,  RÓWNIEŻ  KONIE,  PODOBNIE  JAK  LUDZIE  POWINNY  MIEĆ  DIETĘ  DLA  SSAKÓW.  *****
Mają trzustkę, oraz wszystkie narządy tak jak człowiek. Odżywiajmy je zatem prawidłowo biologicznie w ramach miłości jaką Je darzymy. Głównym składnikiem diety racjonalnej dla zwierząt powinien być zatem, CHLEB  TYPU  KR-IRL. Kluczowym wobec tego jest: naukowe opracowanie roku 2008/12 (biologia, medycyna). Dotyczy żywienia zarówno człowieka, jak i zwierząt.

CHLEB.  PRZEPIS  WZORCOWY  WYPIEKU  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI).
 
SKŁADNIKI:
Kasza jaglana __400g, Ryż biały __400g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

PRZYPRAWY  TO:
Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

UGOTOWANE  KASZA  I  RYŻ  (MASA  RAZEM  800  GRAM),  WCHŁANIAJĄ  WTEDY:
Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra przegotowanej wody.  

DUŻĄ  ŁYŻKĄ  STOŁOWĄ  NABIERAMY  ZMIESZANĄ  MASĘ  TJ.  KASZĘ  Z  RYŻEM  WRAZ  Z  OTRĘBAMI:
Z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy  w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

ISTOTNE:
Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.

WYSTARCZY  ZAPOZNAĆ  SIĘ  Z  TREŚCIĄ  KSIĄŻKI;  
pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU.

SZCZEGÓŁOWA  IDENTYFIKACJA  CHLEBA  TYPU  KR-IRL (MINI  CHLEBKI):
1. Białko roślinne 10,5%. 2. Tłuszcz roślinny 2,9%. 3. Węglowodany niskie 78,9%. 4. Witaminy: z grupy B (B1, B2, B6, PP), E. 5. Składniki mineralne: fosfor, wapń, magnez, cynk, żelazo i mangan. 6. Błonnik 3,2%.
7. Woda ok. 5-7%.

POZIOM  CUKRU  PO  SPOŻYCIU  TAKIEGO  CHLEBA  PRZEZ  OK. 4-5  GODZIN  UTRZYMUJE  SIĘ:
We krwi w kategoriach zalecane i dozwolone, powodując tym samym trwałe uczucie pełnej sytości (szczególnie ważne w przypadku zwierząt chorych na cukrzycę). Zwierzę odczuwa również ogromną energię, którą wnoszą węglowodany dostarczone w dużej przecież ilości. Witaminy i składniki mineralne, podobnie jak i wszystkie pozostałe składniki są w tym chlebie bezsprzecznie w najlepszym gatunku. Ryż obniża przecież poziom złego-LDL cholesterolu we krwi, o czym powszechnie wiadomo.

CHLEB  TYPU  KR-IRL  (MINI  CHLEBKI),  PO  UPIECZENIU  SMAKUJE,  JAK  LUKSUSOWY:
Produkt zbożowy upieczony bez skórki w tosterze. Można go przechowywać w chłodziarce przez ponad 15 dni. Na śniadanie i kolację zaleca się spożywanie przez zwierzę 1-3 (mini chlebków) tj. kromek średniej wielkości (100-200 g), jako wariant odżywienia minimum.

SPOŻYCIE  CHLEBA  TYPU  KR-IRL  ORAZ  ŻYWNOŚCI  WG  TABEL:
Tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU, gwarantują powrót do sylwetki zwierzęcia bez nadwagi i otyłości w okresie 3-4 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu skutkujące polepszeniem sprawności myślenia, również dużą energią eliminującą zmęczenie. CHLEB  TYPU  KR-IRL, pieczemy osobiście czyli toksyny są = 0% (polepszacze, konserwanty, spulchniacze i inne trucizny, zwyczajnie co oczywiste, ich nie dodajemy). Realizacja tego przepisu stanowi istotny prozdrowotny, przełom w żywieniu organizmu zwierząt, ale i człowieka też.  

TAKIE  ODŻYWIANIE  NIE  JEST  DROGIE,  ALE  WRĘCZ  WYJĄTKOWO  TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 18-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie jednego zwierzęcia nie przekroczy 2,00 zł. Zwierzę zjada mniej droższych produktów, a to dlatego; że  CHLEB  TYPU  KR-IRL zapewnia uczucie sytości na ok. 4-5 godz. eliminując głód,  gwarantując przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  STANOWI  AKTUALNIE  O  SILNYM  UKŁADZIE  IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu zwierzęcia. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA  NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi zwierzęcia, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Złe to, WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2, u zwierząt.

WAŻNE.
GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:
Logika myślenia, postęp i spokój. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****

GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:
Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.

TAKA  KOMPOZYCJA  SKŁADNIKÓW,  RÓWNIEŻ  KOLEJNOŚĆ  PRZYGOTOWANIA:
Tj. gotowanie, a następnie pieczenie tworzą strukturę żywieniową, która w sposób zadawalający poprawia wszelkie parametry zdrowotne organizmu zwierzęcia; a w szczególności wydolność energetyczną organizmu.

PLUSY:
CHLEB  TYPU  KR-IRL, podnosi poziom cukru po spożyciu o 26% wzrostu, tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY. Zapobiega otyłości i cukrzycy typu 2. Nie wywołuje wzdęć i nie tworzy zaparć (u ludzi i u zwierząt).

MINUSY:
Aktualnie brak sklepu lub piekarni, która wytwarza i sprzedaje ten produkt.

PORÓWNANIE:
Chleb upieczony z mąki np. pszennej, żytniej, orkiszowej i każdej innej: zawsze stymuluje nadwagę i cukrzycę typu 2. Wzdęcia oraz zaparcia są gwarantowane. Poziom cukru po spożyciu chleba pszenno żytniego wynosi 74% wzrostu, po chlebie razowym 39%, po czystej glukozie 74%. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka i zwierząt również.  

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego organizmu zwierzęcia. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u zwierząt jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 1,5-3 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zwierzęcia zmniejszając łaknienie.

REFLEKSJA:
Biały ryż to ryż pozbawiony łupiny, czyli dalej po tzw. oczyszczeniu produkt najwyższej wartości odżywczej, podobnie jak jabłko obrane z łupiny też jest wartościowym owocem pozbawionym jedynie skórki.

P. S. Japończyk, kiedy podaje przepis na sushi czyt. suszi, to mówi o rybach, warzywach i innych dodatkach. O ryżu właściwie mówi bardzo rzadko, a przecież wiadomo, że ryż stanowi 50-70% gotowego dania. Rzadko mówi o ryżu, bo dla Niego ryż w potrawie, to oczywistość.    

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  ZWIERZĄT  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego dla zwierząt.

CHLEB  TYPU  KR-IRL, MOŻNA  PAKOWAĆ  PRÓŻNIOWO:
Np. po 3 szt. jest on wówczas przydatny do spożycia przez ponad 1 rok. Energię biologiczną w ilości ok. 80% stanowią tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU. Na turystyczne wycieczki, trasy, dalekie wyjazdy czyli: logiczna, zdrowotna  konieczność. Również akcje pomocy humanitarnej.

OKRUSZKI !! DLA ZWIERZĄT (TAKŻE CHORYCH), ZWIERZĄT STARSZYCH, DODAJEMY  DO  WSZELKICH  POSIŁKÓW:
Każdy chleb wg opracowań IRL  KRAKÓW tj. upieczone mini chlebki, mielimy (mikser) uzyskując tzw. okruszki czyli produkt biologicznie wzorcowy w praktycznej do spożycia formie. Rozdrobniony chleb jest naturalnym źródłem energii dla zwierząt i powinien stanowić podstawowy składnik każdego posiłku / 24h. Organizm zwierzęcia pozyskuje o 30% więcej energii, niż po spożyciu ugotowanego ryżu, co stanowi zwiększenie energetycznych możliwości życiowych dla wszystkich komórek, a w szczególności komórek nerwowych mózgu. Układ immunologiczny otrzymuje dodatkową energię do walki z bakteriami, wirusami, także z komórkami nowotworowymi wzmacniając szanse obronne organizmu zwierzęcia (dużo większa energia dla białych krwinek układu odpornościowego).

PRZEPIS, zamieszczony jest na stronie internetowej; *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon:  12 353 18 75, telefon/fax:  12 358 77 30.  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

PRZEPIS  JEST  OCZYWIŚCIE  DO  WOLNEGO  WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym przepisie stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA  NAS  TJ.  IRL  KRAKÓW,  OKREŚLENIE  CYWILIZACJA  WIĄŻE  SIĘ  Z  PODAWANIEM  LUDZIOM  WIEDZY,  PRAWDZIWEJ  I  JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego przepisu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a:  jw. *****

PUENTA  KOŃCOWA: Zamiast doświadczeń na zwierzętach powinniśmy pomyśleć, jak odżywić Je prawidłowo tak, aby mogły trochę lżej pożyć między ludźmi cywilizowanymi, którzy ponoć mają mózg i serce nie tylko jako narządy anatomicznie  pojmowane, ale rozumieją, że są też inne organizmy żywe na planecie Ziemia.

24.TEMAT.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

___________________________________________________________
ZOBACZ  TAKŻE: NISKIE  WĘGLOWODANY. (NEWS) ♥♥♥♥♥
Niezbędna, kreatywna energia.

CHLEB  TYPU  KR-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. *****  
1.TEMAT.
www.he.com.pl/forum/viewtopic.php?p=3490

ARTYKUŁ  BH.548.
1._: www.instytutirl.com.pl/index3.php
2._: www.modauroda.fora.pl/(…)odchudzanie-wylacznie-jako…
3._: www.powitaminy.pl/artykuly/nowy_chleb.php
004.(1.T.) _: uwagababciagotuje.blogspot.com/(…)chlebki-z-kaszy-j…

Biologia, medycyna.
1.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności.

P. S. Przy celiakii nie dodajemy otrębów pszennych.

___________________________________________________________
 

portalpolskieradio
 
portal polskieradio: Zimoch: Kto bierze leki na astmę? rdir.pl/1961pf #Zimoch #astma
 

sandrarecho
 
____________________________________________________________
IRL  KRAKÓW. NAUKA. WIEDZA. BADANIA. ♥♥♥♥♥

BH.38.
MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie: INSTYTUT  NAUKOWO-BADAWCZY  IM.  PROF.  RYSZARDA  LORENCA  W  KRAKOWIE. Skrót nazwy, to: IRL  KRAKÓW. *****

PRZEDMIOTEM  BADAŃ  IRL  JEST  IDENTYFIKACJA:
Wpływu produktów zjadanych przez człowieka, a raczej oddziaływanie pierwiastków zawartych w produkcie zjadanym, na narządy wewnętrzne naszego organizmu. Analizując bardziej precyzyjnie, chodzi o ocenę reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany. Narządy bowiem perfekcyjnie wykonują konkretne funkcje, wyuczone przecież w długim okresie ewolucji na naszej planecie.

TO  WŁAŚNIE  PRZY  PROBLEMACH  Z  ODŻYWIANIEM,  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU.

TABELE  TE  OPRACOWALI  NAUKOWCY  Z  KRAKOWSKIEGO  INSTYTUTU  NAUKOWEGO:
O nazwie: IRL  KRAKÓW. Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej. Jemy niskotłuszczowo, 0% zatruwających toksyn, energetyczne tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO 26%  WZROSTU. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Skuteczne, zdrowe i warto.  

DOSTOSOWANIE  SIĘ  DO  TABEL  ZALECANE  I  DOZWOLONE,  POZWALA  W  2-3  DNI:
Ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne. (Max. 30 dni).  

IRL  KRAKÓW:
Nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu jałowego przekazu pseudo merytorycznego. Nie, i stanowczo nie. Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość. Reprezentują komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże komunikacji obowiązuje klimat, kolejno: 1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi. Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie.  

WSZYSTKIE  PORADY  ŻYWIENIOWE,  ZE  SWYM  POZIOMEM  SKUTECZNOŚCI:  
Stanowią rozwiązanie problemów otyłości, nadciśnienia, miażdżycy i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz wyeliminowanie bólów kręgosłupa. W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań. Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach wyłącznie logicznego i realnego biologicznie przekazu. Te dwa terminy oraz merytoryczny, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: IRL  KRAKÓW.  

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

OPŁATA  ZA  KAŻDY  WYKŁAD  JEST  OBOWIĄZKOWA,  TO  WYŁĄCZNIE:
Słowo dziękuję. Możliwa jest dopłata w treści słowa bardzo. Razem pełna sugerowana opłata to: dziękuję bardzo, stanowi taką już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancję. Publikacja, którą napisali robi wrażenie. Okres badań, to (1970–2014) czyli 44 lata.

KSIĄŻKA  PT. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.

ROZDZIAŁ  NR  R33  ZWIERA  ZESTAW  ĆWICZEŃ  NA  MIĘŚNIE  OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE:
Które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. płaski brzuch.  

ROZDZIAŁ  NR  R46  PRZEDSTAWIA  ANALIZĘ  BŁĘDÓW:  
Otyłościowo  /  cukrzycowych  zawartych w tabelach wg klasyfikacji o nazwie tzw. Indeks glikemiczny. Ogółem 5 stron tekstu i wiele merytorycznych przykładów.

AUTORZY  PUBLIKACJI:
PŻ  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. (praca zbiorowa): Dr inż. Jarosław MICHAŁ (Organizacja / koordynacja, Konsultant generalny ur. 1951 r.) oraz cały zespół naukowy IRL  KRAKÓW (skład zmienny). *****

AUTOR: INSTYTUT  NAUKOWO-BADAWCZY  IM.  PROF.  RYSZARDA  LORENCA  W  KRAKOWIE.
Wydawca:  Wydawnictwo Naukowe  INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.38.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

____________________________________________________________
IRL KRAKÓW. NISKIE  WĘGLOWODANY. ♥♥♥♥♥

BH.54.
MOTTO: NAUKA. WIEDZA. BADANIA; CZYLI  USTALENIA  W  KRAKOWSKIM  IRL. *****

NAUKOWCY  Z  INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW,

1. OPRACOWALI:
Przepis na energetyczny CHLEB  TYPU  KR-IRL, najzdrowszy aktualnie chleb dla człowieka, także inne przepisy np. na tzw. CHLEB  NA  OSTEOPOROZĘ-IRL, oraz CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL i CHLEB  NA  CUKRZYCĘ-IRL. Kolejne odmiany to, CHLEB  ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, CHLEB  NA  MENOPAUZĘ/ANDROPAUZĘ-IRL, CHLEB  RYŻOWY-IRL, CHLEB  ANTYNOWOTWOROWY-IRL, CHLEB  NA  NADCIŚNIENIE-IRL, również: CHLEB  NA  PAMIĘĆ/KONCENTRACJĘ-IRL.

2. SKLASYFIKOWALI:
Prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo żywność w tabelach tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ. IŻ  PRODUKTU.

3. PRZEDSTAWILI:
Spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi (1970-2014 tj. 44 lata), która daje finalne rozwiązanie problemów: otyłości, również cukrzycy typu 2, czyli tzw. ŻYWIENIE  RACJONALNE  WG,  IRL KRAKÓW.

4. DOPRECYZOWALI:
Zestaw ćwiczeń na MIĘŚNIE  OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, skutecznie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka.

5. PRZYGOTOWALI:
Realny program oszczędności w zużyciu energii, również oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych w zasobach ekosystemu planety Ziemia.

PUENTA: Imponujące.  Uwaga, okres badań 1970-2014 (44 lata). *****

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.54.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

____________________________________________________________
 

kciuk-pl
 
Lubisz sobie współczuć? Kiedy coś idzie nie po twojej myśli, czy masz wrażenie, że życie rzuca ci kłody pod nogi? A widziałeś filmik z...

Link: www.kciuk.pl/Ktos-nazwal-cie-kiedys-sierota-Moze…
 

banzajpl
 
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania, które dowodzą, że osoby, które codziennie zażywają suplementy z magnezem, znacznie rzadziej skarżą się na ataki astmy, dzięki czemu rzadziej...
www.banzaj.pl/Magnez-lagodzi-objawy-astmy-10551.html
 

kciuk-pl
 
Po aferze z dopuszczeniem sterydów u astmatyków w biegach, pojawiły się propozycje kolejnych ułatwień dla upośledzonych sportowców z Norwegii w innych dyscyplinach. Można się pośmiać.

Link: www.kciuk.pl/Nowe-zasady-w-dyscyplinach-sportowy…
 

 

Kategorie blogów