Wpisy oznaczone tagiem "bezy" (32)  

keylaa858
 
Wpis tylko dla znajomych
MakeUpYourLife:

Wpis tylko dla znajomych

 

keylaa858
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
MakeUpYourLife:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

thefairytalegarden
 
Czesc:)
Ostatnio mam totalna faze na ten super szybki deser :)


IMG_3407.JPG


Przygotowanie zajmuje minuty (no chyba ze chcecie same upiec bezy :P) i lista skladnikow tez jest krotka!
Bedziecie potrzebowac:
bezy

IMG_3356.JPG


truskawki


IMG_3342.JPG


smietane kremowke i  troche cukru

IMG_3364.JPG



IMG_3366.JPG


Przygotowanie  b a n a l n i e proste :)

Zacznijcie ubijac kremowke , a kiedy juz bedzie troche zageszczona dodajcie cukru do smaku , ubijajac dalej na sztywno (chociaz ja nie lubie jest totalnie sztywna ale jak kto woli)


page ghg.jpg


Umyte truskawki pokrojcie w plasterki

IMG_3388.JPG


A teraz najlepsze:) Na spod bezy ulozcie truskawki, przykryjcie je kremowka i kolejna warstwa truskawek :) MMMM :P

page hdkfshfjshf.jpg


I gotowe :)

IMG_3406.JPG


IMG_3409.JPG



A juz niedlugo bede testowac nowa maskare Rimmel :) Jesli macie ochote zobaczyc efekty to wpadnijecie :)

Buzka :*
Pokaż wszystkie (6) ›
 

milab
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

hungrypumpkin
 
Składniki:
2 białka
1/2 szklanki cukru

Białka ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier. Wyłożyć na papier do pieczenia (łyżeczką lub rękawem do pieczenia)

Pieczemy 45 minut w temp. 150 stopni.

Ja robię dosyć małe bezy i lubię żeby miały w środku "glutek" więc skracam czas do ok 30 min.
 

wpadnijbejbe
 

#szarlotka #bezy

Iza Płoszajczak: Szarlotka z bezą Składniki (tortownica o średnicy 24cm): 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, 1/2 kostki masła, 3 żółtka (białka użyjemy do bezy) skórka z 1/2 cytryny. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnicę wraz z cukrem pudrem. Zimne masło pokroić w kostkę, dodać do mąki wraz z żółtkami, jogurtem i skórką z cytryny, wyrobić ciasto. Formę do pieczenia wyłożyć papierem i rozgnieść palcami ciasto, tak, żeby po bokach wystawało mniej więcej 2-3 cm (miejsce na jabłka). Formę z ciastem włożyć do lodówki na godzinę, bądź do zamrażarki na 15min. Po wyjęciu zrobić nakłucia widelcem, by ciasto się nie wybrzuszyło. Masa jabłkowa: 6 kwaśnych jabłek, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sok z 1/2 cytryny, 3 łyżki wody Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i bez mieszania dusić na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 15min. Następnie dodać cynamon i cukier. Wymieszać wszystko dokładnie, do rozpuszczenia cukru. Dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną( najlepiej dodać przesiewając przez sitko, żeby nie zrobiły się grudki). Wymieszać raz jeszcze i dusić jeszcze kilka minut. Beza: 3 białka 4 łyżki cukru pudru. szczypta soli Białka ubić na sztywno (z dodatkiem szczypty soli). Pod koniec ubijania dodać cukier. Masa powinna być zwarta i błyszcząca (dzięki dodatkowi cukru). Spód ciasta włożyć do rozgrzanego do 180 °C piekarnika, podpiekać przez 15 minut, po tym czasie wyjąć wyłożyć masę jabłkową i przykryć bezą, rozkładając ją równomiernie. Piec przez 30min w 180 °C


stylowi_pl_kuchnia_szarlotka-z-bezaskladniki-tortownica-o-srednicy-24_7358781.jpg
 

ustaaniola
 
Obiecalam, juz jakis czas temu, dodac przepis, wedlug ktorego zrobilam moje makaroniki :)
ugk.jpg

Tesciowa poprosila mnie o upieczenie okolo 50-ciu sztuk na jutrzejsze urodziny jej narzeczonego, wiec dzis czeka mnie pieczenie ;)

A oto przepis na okolo 50 sztuk gotowych, tzn.juz zlozonych ciasteczek. Czyli po prostu 100 pojedynczych 'spodow' :)

Ciasteczka:

   125 gram obranych, zmielonych migdalow
   ok. 360 gram cukru pudru
   3 bialka z jajek
   ok. 50 gram cukru
   1 lyzeczka dowolnego barwnika

Krem:

   100 gram masla/margaryny o temp.pokojowej
   ok. 100 gram cukru pudru
   1 lyzeczka cukru waniliowego
   1 zoltko z jajka
   2 lyzki dzemu malinowego
   1 lyzeczka dowolnego barwnika

Wykonanie ciasteczek:

Migdaly zmiel, zmieszaj z cukrem pudrem. Ubij bialka, dodaj cukier o ubijaj do uzyskania sztywnej masy, okolo 2 minuty. Wymieszaj z reszta skladnikow do uzyskania jednolitej masy. Wycisnij/wyloz okolo 100 ciasteczek wielkosci 5-ciozlotowki na papier do pieczenia. Pozwol ciastkom 'odstac' 30 minut, zanim wlozysz je do pieca, dzieki temu nie popekaja w piekarniku. Piecz w dolnej czesci piekarnika, na 125°, przez okolo 20 minut. Pozwol im wystygnac zanim zaczniesz je sciagac z papieru.

Krem:
Maslo wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, miksuj az masa bedzie jasna i gladka. Dodaj zoltko z jajka, dzem i barwnik. Posmaruj kremem jedno ciasteczko i przykryj delikatnie druga polowka, tak aby wygladaly jak male hamburgery ;) Przechowuj w lodowce.

Ot tyle :) Co do kolorow, to puscie wodze wyobrazni ;) Ja dzis zrobie rozowo-niebieskie, jak ostatnio, a druga tura sie okaze, moze cos z fioletem?

Milego dnia :*
  • awatar Cattiva's Handmade: kradnę! :D
  • awatar Szwedziuchna: kradnij, kradnij, mam nadzieje, ze Ci sie udadza :) przepis tlumaczylam ze szwedzkiego, ale chyba idzie zrozumiec :P
Pokaż wszystkie (2) ›
 

ustaaniola
 
Ha!
Pieklam dzis z Johnnym macarons! :D Btw. nadal nie wiem, jak sie one po polsku nazywaja :P

Tak, czy siak, wyszly przepyszne i tesciowej bardzo smakowaly ;)

>:D Och, jacy my zdolni jestesmy >:D
Wyszly przepiekne, skromnie mowiac :D

ugk.jpg
Pokaż wszystkie (8) ›
 

przepisownia
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

smakolyki
 
*SKŁADNIKI*
4 białka
250 g cukru pudru
troszke soku z cytryny
łyżka mąki ziemniaczanej

*PRZYGOTOWANIE*
I teraz białka ze szczyptą soli bijemy na najwyższych obrotach mikserem na sztywno..następnie dodajemy sok z cytryny na końcu PORCJAMI dosypujemy cukier puder z mąką ziemniaczaną :P
Jak powstanie gładka masa wylewamy łyżką bądź szprycą na blaszke wyłożoną papierem do pieczenia :)

suszymy w temp. 140 stopni około 35-45 min :)'
P1010733.JPG

Przepis pochodzi od *challenge ;)*
dika94.pinger.pl
  • awatar m3ry: Bezy powinny być białe i powinno się je "suszyć" w niskiej temp. ale przy tym też długo. Czyli jakieś 3 godziny przy 100 stopniach. Są wtedy lepsze i można je dłużej przechowywać.
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (1) ›
 

smakolyki
 
*SKŁADNIKI*
4 białka
10 łyżek cukru pudru
1 tabliczka startej czekolady

*PRZYGOTOWANIE*
białka na sztywno ubijamy dodajemy cukier puder i chwile miksujemy następnie startą czekolade z białkami mieszam łyżką  żeby nie opadły - tak i to wszystko ;)

łyzką nalewamy na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia :
P1010527.JPG

wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 130 stopni na 30 min ;)




wyszło z tej proporcji 45 ;)
P1010531.JPG

Przepis pochodzi od *challenge ;)*
dika94.pinger.pl
 

smakolyki
 
*SKŁADNIKI*
- 4 białka,

- 250g cukru pudru,

- łyżeczka soku z cytryny.

*PRZYGOTOWANIE*
Białka ubijać dodając po jednej łyżce cukru, dodać sok z  cytryny i ubijać, aż masa będzie biała, szklista i będzie można obrócić miskę a nic nie wypadnie.

Jak suszyć to radźcie sobie sami, bo ja jedną turę spaliłam :P
bezy.JPG

Przepis pochodzi od *PtasiaŻona*
ptasiowa.pinger.pl
 

dika94
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

dika94
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

eeeweeelinbizuteria
 
Czerwone filiżanki - kolczyki
Cena pary kolczyków - 10 zł.
Koszt przesyłki 4,50 zł.
  • awatar angel-miss: Ale genialne :) Super ci wyszły, jestem pod wrażeniem!
Pokaż wszystkie (1) ›
 

eeeweeelinbizuteria
 
Kolejna partia  smakowitych kolczyków gotowa.
Od dzisiaj jednak, wprowadzam małą zmianę cenową.

Kolczyki bezowe wraz z kosztem wysyłki - 10 zł.
 

eeeweeelinbizuteria
 
Cena pary: 7 zł.
Koszt przesyłki: 4,50 zł.
Kontakt: eeeweeelin@o2.pl
  • awatar eeeweeelinbizuteria: @Magdalena G: Dziękuję...muszę tylko popracować nad zdjęciami, nie mam oka do ich robienia ;-)
Pokaż wszystkie (1) ›
 

eeeweeelinbizuteria
 
Bezy wyglądają jak prawdziwe :)
Cena sztuki: 7 zł.
Koszt przesyłki: 4,50 zł.
W razie wszelkich pytań, proszę śmiało pisać: eeeweeelin@o2.pl
 

eeeweeelinbizuteria
 
eeeweeelinbizuteria: Zostało mi jeszcze trochę bezowych kolczyków na sprzedaż.
Przypominam, para kosztuje 7 zł.
Koszt przesyłki to jedyne 4,50 zł.
Pozdrawiam
 

 

Kategorie blogów