Wpisy oznaczone tagiem "cheetos" (2)  

sweettasna
 
Dzisiaj notka nie typowa bo nie lalkowa.
Z tytułu można się domyślić, ze chodzi o japońskie przysmaki, ostatnio mam na nie taką chrapkę, szczególnie na Pocky.
Gdy patrzę na te wszystkie zdjęcia to się boję, że się odwodnię (ślinka cieknie xD), są takie kolorowe...
Może niebawem któreś z tego typu słodyczy trafi do moich łapek, a dla nieobeznanych w temacie:

Japońskie słodycze to marzenie (prawie) każdego dzieciaka, który o nich wie.

I znowu zaczynam przedłużać (ohaheh)...

Dobra przechodzimy do części zdjęciowej.

Półki z Japońskich sklepów.


Candy2.jpg


japan_candy.jpg


Pocky, nigdy nie jadłam ale podobno jest bardzo dobre.

20131108_001.jpg


Niestety u nas w Polsce nie można kupic Pocky w sklepach :(, ale jest na szczęście internet.

W przypadku gdy internet odmawia współpracy można zawsze kupić Mikado, jest w smaku podobne do Pocky, jeśli się mylę to proszę mnie poprawić w komentarzu.

DSCF1560.jpg


i jeszcze kilka słodyczy rodem z Japonii.

$(KGrHqZ,!r!FJTbViunhBSWO6RZ)L!~~60_35.JPG


61NCTHBWESL._SL500_AA300_PIbundle-12,TopRight,0,0_AA300_SH20_.jpg


oreo-pic.jpg


20130724_037.jpg


kitkat.jpg


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A teraz przepis na domowe Pocky




Składniki:
1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki mąki tortowej
1 łyżka cukru pudru
1/4 szklanka mleka
1/4 łyżeczka soli
1 łyżeczka drożdży (suszonych)
1 i 1/2 łyżki miodu
1 i 1/2 masła
polewy (do wyboru)
posypki (jak wyżej)

Przygotowanie:
Do naczynka wlej mleko i dodaj drożdże - mieszaj tak długo aż połączą się. Następnie dodaj mąkę pszenną i tortową, sól, miód i cukier puder - ponownie wymieszaj. Dodaj do tego masło i mieszaj aż do uzyskania mocnego ciasta - w razie czegoś dodaj jeszcze trochę mąki.
Zawiń ciasto w folię i włóż do lodówki (na 1godz.).
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Podziel ciasto na dwie części i obie rozwałkuj (na ok. pół centymetra grubości) do kształtu prostokąta.
Potnij ciasto na paseczki (szerokość ok. pół centymetra, długość ok. 10cm lub więcej)
Wysmaruj blachę do pieczenia tłuszczem i przenieś na nie pokrojone paseczki.
Piecz od 10 do 15 minut.
Odczekaj aż wystygną i tak jak w poprzednim przepisie zamocz paluszek w polewie a później obsyp posypką i włóż do lodówki.
Gotowe;).

Wychodzi na 60- 80 paluszków.
UWAGA: Przepis nie jest mój, ukradłam go z jakiejś strony i zgubiłam adres.

A teraz drugi sposób.

Składniki:

paluszki nie solone
czekolada

Sposób przygotowania:

Roztopić czekoladę, następnie zamoczyć w niej paluszki i odstawić do lodówki.

taaaadaaammmm

Ale myślę, że te przepisy nie zastąpią prawdziwego Pocky.
~~~~~~~~~~~~~~~

Miejmy nadzieję, że takie słodycze pojawią się kiedyś w naszej (nie) kochanej Polsce^^

żródła:
grafika gugla
www.blippo.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

+ ZMENIAM NAZWĘ NA Siti
JEST PO PROSTU ZA DUŻO CYNAMONÓW NA TYM PINGERZE PONAD 120.

Do napisania!
  • awatar Lena.:): O może wykorzystam ten przepis :3 Kocham Pocky ♥
  • awatar SugarFirefly: Fakt, japońskie KitKaty mają totalnie odjechane smaki :D
  • awatar Evolett.: Aż się głodna zrobiłam :-P
Pokaż wszystkie (9) ›
 

 

Kategorie blogów