Wpisy oznaczone tagiem "ciasto marchewkowe" (17)  

gdzietuwyjsckrakow
 
Znacie takie miejsce, do których przychodzicie raz
i jest świetnie, przychodzicie drugi raz i jest słabo, a potem znowu ok? To jedno z nich.

38239059_1725036834210291_3182950557409083392_n.jpg

Pierwsza wizyta w Bococa:
Piłam zielone smoothie z młodym zielonym jęczmieniem, bananem, pomarańczą, sokiem ananasowym i miodem, które było pyszne, sycące i w dobrej cenie- 14 zł.

38251058_1725036890876952_1111247982394605568_n.jpg

Druga wizyta w Bococa:
Jadłam pyszne i za drogie ciasto marchewkowe, które popiłam paskudną kawą.

38250052_1725036840876957_8517242532508205056_n.jpg

Trzecia wizyta w Bococa:
Dałam drugą szansę kawie- nie poprawiła się. Zjadłam nie wartą swojej ceny przypadającą się tartę z kozim serem i za dużą ilością pora.

38284474_1725102434203731_9155368702965710848_n.jpg

Jedynie w miarę dobra obsługa i wystrój pozostają niezmienne. Wnętrze jest skromne jednak posiada kilka mocnych akcentów, przez co sprawia wrażenie niewymuszonego bycia trendy.

38063280_1725036867543621_3088879950309097472_n.jpg


38264130_1725036880876953_8790768997927747584_n.jpg

Podsumowując z czystym sumieniem polecam Wam Bococe na smoothie. Jeśli chcecie dokonać czystki
w portfelu idźcie tam na deser, ale nie na tartę.
Ogólna ocena 6/10.

38289173_1725036874210287_1285265548828999680_n.jpg


38391665_1725036877543620_4231201857881505792_n.jpg


38405305_1725036887543619_7361734602890674176_n.jpg
  • awatar Gniazdo Os: nieraz chciałam tam zajrzeć ale skoro mówisz, że kawa nie dobra to chyba dam sobie spokój xD
Pokaż wszystkie (1) ›
 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

hisia1
 
Ciasto marchewkowe z frostingiem czyli tzw. "carrot cake" to jeden z najpopularniejszych deserów na Wyspach. Możemy je tam spotkać w każdym sklepie, kawiarni czy restauracji.

Placek marchewkowy jest naprawdę prosty w wykonaniu, więc nie uda się go zepsuć nawet największym "beztalenciom cukierniczym" :) Produkty potrzebne do jego wykonanie są łatwo dostępne i tanie, zaś efekt końcowy przechodzi najśmielsze oczekiwania. Carrot cake jest wilgotny, miękki i pełen aromatycznych przypraw - po prostu PYSZNY! Jeżeli jeszcze nigdy nie degustowałaś ciasta marchewkowego, koniecznie wypróbuj ten przepis, a na pewno stanie się on jednym z Twoich ulubionych.

więcej na: www.moje-idealia.pl/(…)ciasto-marchewkowe-z-frostin…
20151005_095418_Richtone(HDR).jpg
 

more_love
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

shivia
 
Wpis tylko dla znajomych
alvorada:

Wpis tylko dla znajomych

 

maluchna
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

maluchna
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

tasteofjoy
 
Ciasto marchewkowe do niedawna było dla mnie zagadką. Zastanawiałam się jak może smakować taki twór i powiem Wam, że jest smaczne. Jakoś szczególnie nie czuć marchewki, dominują korzenne smaki.

*SKŁADNIKI*

*CIASTO*

*Suche*
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 i 1/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki imbiru

*Mokre*
- 1 szklanka oleju
- 3 jajka

*Pozostałe*
- 2,5 szklanki startej marchewki
- 1 starta gruszka
- garść rodzynek

*PRZYGOTOWANIE*

W osobnych miskach mieszamy składniki suche i mokre, a następnie łączymy je razem i dodajemy pozostałe składniki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 190 stopni.

*Uwagi*

Piekłam ciasto na dużej, prostokątnej blaszce dlatego wyszło niskie. Można też upiec je w keksówce.

DSC_2599.JPG

Dodatkowo polecam zrobić *krem kokosowy.*

*Składniki na krem*

- 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego
- 1,5 szklanki mleka
- pół kostki masła
- ok. 100g wiórek kokosowych

*Przygotowanie*

Z budyniu w proszku i mleka gotujemy gęsty budyń. Jeśli nie jest słodzony, to dodajemy ok. 2-3 łyżki cukru. Budyń studzimy.

Masło ucieramy na puch, miksując dodajemy po łyżce zimnego budyniu, a na końcu wiórki kokosowe.
  • awatar dlanastolatek.pl: Wygląda smakowicie :)
  • awatar Cookies: spadłaś mi jak z nieba bo właśnie miałam pytać u siebie o jakiś dobry przepis :D
  • awatar choccolate: zapisuję :D lubię Twoje przepisy
Pokaż wszystkie (11) ›
 

urodowapasjonatka
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

timetoperfectme
 
Ostatnio kiedy tak panicznie boję się kalorycznych posiłków, gotowanie dla innych zaczęło mi sprawiać przyjemnośc gotuję, piekę, czego wcześniej nienawidziłam.
Lubię robić pyszności choć ich nie jem lub tylko malutki kawałeczek, zaczęłam nawet planować świateczne wypieki miesiąc wczesniej, istna obsesja...



Ale chciałabym się z Wami podzielić przepisem na cudowne ciasto marchewkowe :)
www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/


z tym że orzechy moczę w malibu :)
ciasto-marchewkowe2.jpg


jeść nie muszę, ale zapach mnie uspokaja jak i przygotowanie, po drugie jak się naoglądam jak je robię i ile pustych kalorii to ma too mi się odechciewa :>

Ps robiłam z cukrem puderem zamiast takiej polewy, bo boję się, że mi jakaś polewa z sereka nie zasmakuje, a Wy co dodajecie na ciasto?

A jak szukałam przepisu to znalazłam też przepis na ciasto marchewkowe bez mąki :)
Pokaż wszystkie (3) ›
 

lully
 
8.JPG
  *Odkąd pamiętam to w domu jestem nazywana cukierniczką. Umilam moim domownikom czas pysznymi ciastami, muffinkami i koktajlami. Dlatego w poniedziałkowy poranek wzięłam się za pieczenie najlepszego ciasta na świecie - ciasta marchewkowego. Ciasto to poznałam dopiero tutaj, w norwegii. Jest to chyba jedyny norweski przepis który darzę wielką miłością*

4.JPG
  Jestem wielką fanką ciast czekoladowych, ciast z kremami, galaretkami i owocami. Ale takie proste ciasto jak to jest po prostu najlepsze! Marchewka daje lekką wilgoć, jest mięciutkie, nie za słodkie i banalne w wykonaniu.

Kremowa chmurka jest wisienką na torcie w tym wszystkim. Można w niej wyczuć lekki kwasek serka philadelphia oraz słodycz cukru pudru.

2.JPG

                                     ⁕Składniki⁕
(Na dużą brytfankę)
- 600 ml cukru
- 6 jajek
- 300 ml oleju
- 600 ml mąki
- 3 łyżeczki sody
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki cynamonu
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 700 gram marchewki (startej na tarce na grubych oczkach)

Jajka (nie oddzielamy żółtek od białka) miksujemy z cukrem aż powstanie nam gęsty kogel mogel. Wlewamy olej i mieszamy. Przez sitko przesypujemy wszystkie sypkie produkty. Wszystko razem miksujemy aż powstanie nam ciasto bez żadnych grudek. Na końcu łyżką łączymy marchewkę.

Dużą prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy wlać ciasto i ładnie rozprowadzić po całej foremce. Włożyć do pierkarnika rozgrzanego do 175ºC na 40/50 minut. Pamiętajcie, w środku ma być lekko wilgotnawe. Jeżeli boki odchodzą od papieru to powinno być dobre.

Krem z philadelphii:
- 400 gram serka philadelphia
- 300 gram cukru pudru

Łączymy ze sobą te dwa składniki aż powstanie nam gładka masa. Jak ciasto ostygnie nakładamy glazurę na nasze ciacho. Można przyozdobić marchewką
7.JPG
3.JPG
5.JPG


Ja noszę dres!
Dres spoko jest!
Ja noszę dres!
Dres modny jest!

Przez kilka ostatnich dni ograniczam się do przechodzenia z pokoju do pokoju. Najlepiej się czuje w spodniach dresowych, nie gniotą, nie ciągną.A grube skarpety ogrzewają moje zawsze zmarznięte stopki
30.JPG


Nie pamiętam kiedy wypiłam tyle herbat. Aż słabo mi się robi kiedy tylko patrzę za okno. Temperatura już nie straszy, za to ciągła ulewa potrafi zepsuć humor. Na poprawienie humoru dobry serial i kubek gorącej owocowej herbatki
9.JPG

Pozdrawiam, Lully :*
  • awatar Magdeleine: Kocham ciasto marchewkowe ;)
  • awatar Jemappelle: Jeszcze nie jadłam takiego ciasta , bd musiała spróbować :)
  • awatar Lully: @noniermalna: @Kosmetyczne Pudełko: Dziękuję :)
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (10) ›
 

karolaja137
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

holls
 
Marchewkowy torcik chrupie orzechami; przełożony kremem z białej czekolady.
Pokaż wszystkie (1) ›
 

why-not
 
Odchudzanie odchudzaniem, ale na coś słodkiego czasami przyjdzie ochota. Myślę, że lepiej już zjeść kawałek ciasta marchewkowego niż wepchnąć batona.

*CIASTO MARCHEWKOWE*

1,5 szklanki mąki typ 2000
2 łyżki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
odrobina soli
pół szklanki oleju
3 jajka
300g drobno startej marchwi
0,5 szklanki soku najlepiej jabłkowego
cukier waniliowy, 0,5 paczki
rodzynki

Jajka i cukier razem ubić, powoli dodawać mąkę oraz proszek do pieczenia. Do masy dodać sok, olej i cynamon. Wrzucić startą marchewkę ciągle mieszając.
Masę wylać na blaszkę wysmarowaną odrobiną tłuszczu i posypaną bułką tartą. Piec około godziny w temp. 180 stopni.;)

W internecie znalazłam, że jedna porcja to ok. 125kcal, więc jak widać tragedii nie ma.

ciasto.jpg


Bon appetit! :)
  • awatar Ricein: Nigdy nie byłam przekonana do ciast 'warzywnych' :D Ale moze warto spróbować...
  • awatar jutrogrzeczna: @Ricein: ja też .; *
  • awatar jutrogrzeczna: wytrwałości kochana i wbijaj ;3
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (4) ›
 

motokobiety
 
Niedawno podczas spaceru po lesie, natknęłam się na zaparkowane nieopodal polany trzy samochody marki Jeep Wrangler. Częściej niż trzy takie same auta terenowe w Puszczy Kampinoskiej spotykam...
www.motokobiety.pl/Kuchnia,inspirowana,motoryzac…
 

eiger
 
eiger: Polecam ciasto marchewkowe na święta doskonałe ciasto-marchewkowe.pl piernik się chowa ;)
 

 

Kategorie blogów