Wpisy oznaczone tagiem "cookies" (74)  

malgorzata.g1
 
ciastka.jpg


Mam dla Was przepis na smaczne, pożywne a przede wszystkim zdrowe ciasteczka, które są doskonałą przekąską na drugie śniadanie lub podwieczorek.

*Składniki* :
1 jabłko
1/2 szklanki płatków owsianych
1 jajko
2 łyżki mąki
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
1 łyżeczka cynamonu

*Sposób przygotowania* :
Obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do salaterki, dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić na 20 minut.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nałożyć masę, formując ciasteczka i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut. Przepis na 6 ciasteczek.
Pokaż wszystkie (20) ›
 

tasteofjoy
 
Ciasteczka, które uwielbia cała moja rodzina. Są proste w wykonaniu i nie wymagają wymyślnych składników. Najlepiej smakują pierwszego i drugiego dnia po upieczeniu.

rbsnrxj.jpg

*SKŁADNIKI (na 2 blaszki)*

✔ 25dkg twarogu półtłustego

✔ 25 dkg mąki pszennej

✔ 25 dkg masła

✔ rozkłócone jajko

✔ cukier do posypania

*PRZYGOTOWANIE*

Masło dokładnie siekamy z mąką i serem. Zagniatamy na gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na 3-4mm i wycinamy kształty foremkami.

Smarujemy jedną stronę ciastek jajkiem i posypujemy cukrem (można też "maczać" ciastka w cukrze). Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok. 20minut w 180 stopniach.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Najlepiej smakują mi ciasteczka posypane (nie maczane) białym cukrem (te z cukrem trzcinowym są bardziej twarde i słodkie), ale to już kwestia gustu.  Dobrze jest zrobić po trochę każdych, by wyczuć co nam pasuje najbardziej.

:)
Pokaż wszystkie (5) ›
 

kociak120801
 
Gin your Queen: Bardzo udany wczorajszy dzień, spacerek po pięknym lasku, a potem pieczenie ciasteczek marchewkowych. ;)

ciasteczka są bardzo proste i szybkie do zrobienia.

2,5 szklanki mąki
1 margaryna
3 łyżki cukru pudru
2 paczki cukru waniliowego
2-3 duże marchewki

Marchewkę zetrzeć na małych oczkach, dodać do wszystkich składników. Margaryne (polecam Palmę) przekroić na pół i zetrzeć. Ugnieść wszystko, ciasto nie może być klejące. Rozwałkować ciasto i wyciąć ciasteczka. Ułożyć na blachę i do piekarnika 170°C na 10 minut. Kiedy je wyciągnięcie opróczcie w cukrze pudrze i gotowe!
Smacznego!!! :*


12025455_874609039313831_366933699_n-1.jpg


12071559_874609359313799_40887852_n.jpg


12053113_874609352647133_749326639_n.jpg


12029126_874609369313798_19621884_n.jpg


12030788_874602849314450_1073786161_n.jpg


12048411_874609309313804_174935364_n.jpg
 

tink
 
Ulubionym deserem każdej wróżki z Przystani Elfów jest oczywiście ciastko miodowe. Kiedy tylko przyszła dostawa wszystkie wróżki, w tym i Cynka przyleciały, aby wziąć sobie przynajmniej jedno. Dzwoneczek widząc Jelonkę, która dopiero co przyleciała podaje jej ciastko, wzięte dla przyjaciółki zanim koszyk opustoszał. Okazało się, że podobnie jak Cynka pomyślały inne przyjaciółki, więc sama Jelonka dostała aż cztery ciastka.
c.jpg
 

lovebass
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

tasteofjoy
 
*SZYBKIE PIERNICZKI*

Banalnie proste, szybkie i nadające się do dekorowania. Jak dla mnie trochę za twarde. Piekłam je drugi rok z rzędu i efekt taki sam. Pamiętam, że z upływem czasu stawały się coraz twardsze ( wtedy nie przechowywałam ich w puszce; a teraz tak...więc zobaczymy). Zdecydowanie wersja druga wpisze się na stałe do mojego świątecznego menu.

DSC_2878.JPG

*SKŁADNIKI (ok. 55 szt.)*

- 300 g mąki pszennej
- 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej (można zastąpić pszenną)
- 2 duże jajka
- 130 g cukru pudru
- 100 g masła, roztopionego i lekko przestudzonego
- 100 g łagodnego miodu np. akacjowego
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej

*PRZYGOTOWANIE*

1) Wszystkie składniki wsypujemy do miski, mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto może być klejące, ale nie dodajemy mąki.

2) Ciasto wałkujemy na  grubość minimum 4 mm, podsypując małą ilością mąki, by nie kleiło się do stolnicy.

3) Wykrawamy kształty i układamy pierniczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

4) Pieczemy ok. 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy na kratce.

*UWAGI*

Aby pierniczki nie stwardniały lub zmiękły, gdy stwardnieją, przechowujemy je w zamkniętej puszce/słoiku z dodatkiem skórek od jabłek (skórki co kilka dni wymieniamy - mogą pleśnieć).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*MIĘKKIE PIERNICZKI ALPEJSKIE*

Pyszne i miękkie pierniczki. Polecam, bo są naprawdę 'puchate'. :D Może nie są tak wdzięcznym obiektem do dekorowania, jak 'szybkie pierniczki', gdyż wyrastają i nie zachowują tak ładnie wyciętego kształtu, jednak puszystość rekompensuje straty.

DSC_2876.JPG

*SKŁADNIKI (ok. 50-60 sztuk)*

- 0,5 kg mąki pszennej
- 4 żółtka
- 2 białka
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki kakao
- 100 ml gęstej, kwaśnej śmietany 18%, w temperaturze pokojowej
- 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika
- 125 g masła
- 200 g miodu

*PRZYGOTOWANIE*

*Dzień przed pieczeniem*

1) Kakao mieszamy z mąką.

2) Miód zagotowujemy z przyprawą korzenną, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło by się rozpuściło. Czekamy aż całość wystygnie.

3) Sodę rozpuszczamy w śmietanie. Czekamy aż zwiększy objętość.

4) Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier po łyżce, cały czas mieszając. Miksujemy z żółtkami. Masę wlewamy do mąki, delikatnie mieszając. Następnie dodajemy sodę. Mieszamy.

5) Ciasto (będzie dość rzadkie) przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

*Dzień pieczenia*

1) Ciasto podsypujemy mąką. Wycinamy pierniczki o grubości ok. 3-5 mm.

2) Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierniczki zachowując odległość.

3) Pieczemy ok. 8-12 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjmujemy i studzimy na kratce.

*UWAGI*

Pierniczki im większe i grubsze, tym bardziej mięciutkie. Polecam wybierać największe foremki do wycinania.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*LUKIER*

- 1 szklanka cukru (plus ok. pół szklanki dodatkowo)
- 1 białko
- kilka kropel cytryny

Całość ucieramy drewnianą łyżką, na gładką masę. Lukier powinien być gęsty na tyle, by zrobić z niego wzorek. W zależności od wielkości jajka, może być konieczne dodanie cukru pudru.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  Przepisy pochodzą z mojewypieki.com
  • awatar PINK HERO: Pysznie wyglądają. ;) Nasze ciasto jeszcze leżakuje :P
  • awatar Lilitha: hmm i pomyśleć, że mi nigdy jeszcez nie zdarzyło się piec pierników :D
  • awatar Perfekcyjna_Pani_Domu: wyglądają pysznie :)
Pokaż wszystkie (11) ›
 

portfolio
 
milk-shake:

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

slimexistence
 
Helloł helloł helloł :)
Dzisiaj wracam z postem pisanym, bo dawno tu takowego nie było... może trochę świątecznym ale za jakieś dokładnie 16 minut mamy Mikołajki so.. :D
Zaczynamy od szpagatu. Postawiłam sobie wyzwanie - 30 dni do szpagatu czyli codziennie robię ćwiczenia rozciągające żeby polepszyć swoją sprawność. Pewnie jak skończę to szpagatu nie będzie, bo - no nie łudźmy się - to nie jest taka łatwa sztuka. No ale za te 30 dni mam zamiar stanąć i pomyśleć jak o wiele lepiej jestem rozciągnięta. Co do moich ćwiczeń i tajemnicy o której kiedyś pisałam to postawiłam sobie wyzwanie na zasadzie coś tam 30 dni do szczupłej sylwetki, które znalazłam na stronie bycidealna.pl. No i szło mi dobrze widziałam zmiany do czasu choroby. Potrwała dwa dni, może trzy a diametralnie mi wszystko popsuła. No ale wracam do roboty. Powiem wam szczerze, że jestem troszkę załamana, bo ćwiczę i czuję się lepiej ale tłuszcz na brzuchu wcale jakby nie mniejszy ;/ Najprawdopodobniej to wina tego, że mój wysiłek nie jest proporcjonalny do tego co zjadam ale kurczę - kiedyś nie było go wcale!
Teraz czas na ciastka - kupiłam w Tesco ciastka korzenne, bo śniły mi się już od dłuższego czasu i przyznaje, że jak nie pociągają mnie jakieś wafelki, batony itp to te ciastka mnie do siebie ciągną i to bardzo. Fakt jedno takie małe ma chyba 14 kcal i na początku pomyślałam, że to w sumie dobrze, bo nie jest dużo ale już sama nie wiem.. Co wy o tym myślicie? Chyba jak wszystkie słodycze to wszystkie i je też powinnam wyeliminować choć tak naprawdę jeszcze z nimi nie zaczęłam xd
No i czas na wishlist :> Pomyślałam ,że zrobię listę prezentów, które chciałabym dostać i w moich wahaniach, których zawsze jest baardzo dużo pomożecie mi wybrać ;)


PicMonkey Collage.jpg


1.Lokówka - nie sądzę bym ją dostała, bo nawet nikomu o niej nie wspominałam ale myślę, że przyjdzie na nią czas, bo coraz bardziej odczuwam, że przydałaby się taka porządna. Z moimi włosami ciężko coś zrobić. Są proste ale nie w taki ładny sposób tylko takie przylizane przylizusy xd
2. Nike Roshe run - bardzo mi się podobają ale zastanawiam się czy to nie jest taka kolejna fascynacja, którą mają wszyscy i za chwilę się znudzi. Jestem osobą, która jakoś tak ma, że nie lubi mieć czegoś identycznego jak wszyscy - muszą być jakieś różnice. I tak oto najbardziej podoba mi się wersja roshe runów ta na zdjęciu czyli hyper pink, której nigdzie nie ma! haha :)
3. Pierścionki wkładane na pół palca. Chyba nie muszę nic dodawać - po prostu są fajne. Jedyne co to, że nigdzie nie widziałam takich idealnych, a też nie mam zamiaru na jakąś odrobinę metalu wydawać 50 zł
4. Perfumy. O perfumach już chyba kiedyś wspominałam i do dzisiaj ich nie kupiłam. Te ze zdjęcia są z Victoria's Secret, bo podobno są tam super zapachy ale przyznam się szczerze, że nie miałam okazji ''poczuć''. Chcę perfumy ale kompletnie nie wiem jakie. Pomysły?
5. Zegarek. No to też na zasadzie, że nie mam żadnego ładnego i chciałabym mieć.
6. Nowy telefon. Jest to coś na co najbardziej jestem nastawiona w te święta. Na zdjęciu jest Sony Xperia M2, bo wydaje mi się, że jest ok, cena też no i jest ładny ale jestem otwarta na wszelkie wasze opinie o telefonach. Również o tym
7. Cóż.. jeśli o to chodzi to nie chcę ust, a szminkę w bardzo naturalnym i ładnym kolorze. Mam małe usta więc w błyszczykach mi nie za dobrze, a w ciemnych kolorach tym bardziej.
8. Słuchawki - też potrzebuję, bo stare się popsuły. Fajnie jakby były właśnie jakieś takie ładne, niestandardowe. Moje wcześniejsze były białe z różowymi różami na końcach i kosztowały 14 zł, więc nie dziwne ,że się rozwaliły choć wytrzymały długo.
9. No i coś co zapomniałam wstawić do obrazka - kapodaster. Jest to takie coś do gitary. Nie wiem czy na tego posta trafi osoba, która się na tym zna ale jeśli, to byłabym wdzięczna za wytłumaczenie mi czemu niektóre kapodastery kosztują 80 zł, a inne np. 17 zł <tzn. pewnie chodzi o jakość> i czy to jakoś źle odbije się na mojej gitarze i grze jeśli kupię tani. (jestem początkującą)

Bardzo będę wdzięczna za wszelkie komentarze, sugestie, rady nie tylko związane z wishlist ale także z odchudzaniem, bo to jest dla mnie najważniejsze.
Cóż...
Enjoy this nice day :)
  • awatar PINK HERO: Perfumy - zależy jakie lubisz ;) A zegarek to taki rodzaj ponadczasowej biżuterii (zwłaszcza w kolorze srebra czy złota) ;) M2 fajna, dużo moich znajomych ma i nikt nie narzeka.
  • awatar Kashmirkaa: Zegarek, perfu,y i telefon :)
  • awatar Niuniala♡: Cudownie :D
Pokaż wszystkie (3) ›
 

contextowo
 
Cookies, czyli ciasteczka od 22 marca. Na witryny komercyjne został nałożony nowy obowiązek informowania o zapisywaniu na komputerach użytkowników plików cookies. Witryny te muszą posiadać podstronę z Polityką Prywatności, w której kwestia umieszczania i wykorzystywania ciasteczek jest wyjaśniona.
 

tasteofjoy
 
Przepis na pierniczki podkradłam ze strony www.mojewypieki.com/

DSC_1699.JPG

*SKŁADNIKI*

- 300 g mąki pszennej
- 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej
- 2 duże jajka
- 130 g cukru pudru
- 100 g masła, roztopionego i lekko przestudzonego
- 100 g łagodnego miodu np. akacjowego
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej

*PRZYGOTOWANIE*

Wszystkie składniki mieszamy w misce i wyrabiamy ciasto. Będzie ono klejące, ale nie dodajemy mąki.

Ciasto wałkujemy na grubość 4 mm (nie cieniej), podsypując je małą ilością mąki - tylko tyle, by ciasto nie kleiło się do stolnicy.

Wykrawamy różne kształty pierniczków. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut. Studzimy na kratce. Dekorujemy lukrem.

---------------------

Faktycznie robi się je ekspresowo, w smaku bardzo dobre, ale cholernie twarde (miękkie były ok. 2 dni, później istny kamień) mimo, że nie podsypywałam dużo mąki i krótko piekłam. W przepisie jest adnotacja by przechowywać pierniki zamknięte w puszce ze skórką jabłka; następnym razem tak zrobię.
Pokaż wszystkie (4) ›
 

tasteofjoy
 
Dzisiaj mam dla Was gotowca, ale tak mi posmakował, że postanowiłam podzielić się z Wami wiadomością o jego istnieniu, bo zapewne część nawet nie ma pojęcia że taki produkt istnieje.

Otóż obiekt rozkoszy dla podniebienia znajduje się w Lidlu, a dokładniej w zamrażarce. :D

Są to ciastka/bułeczki z kruszonką ukrytą w środku, a na wierzchu posypane dużą ilością maku.

DSC_1393.JPG

W jednym opakowaniu znajdziemy 4 ciastka.

DSC_1396.JPG

Wystarczy 20 minut w piekarniku i gotowe.

DSC_1399.JPG

Pyszne, słodkie, chrupiące. Idealne do kawy, kakao, herbaty. Dla umilenia podwieczorku lub poczęstunku niespodziewanych gości.

Są dość słodkie, więc 2 sztuki na głowę to według mnie max. I najlepsze - cena.
Opakowanie kosztuje 2 zł. :]

DSC_1401.JPG

Na drugi dzień również smakują dobrze.

DSC_1403.JPG

*Kto jadł? Kto jadł?*

:D
  • awatar marty_na: ja nie jadłam, ale ochoty to mi narobiłaś kosmicznej! :D
  • awatar daccota: o kurczę! muszę je mieć :D
  • awatar NancyAnn: Ja bym zjadła! :D
Pokaż wszystkie (21) ›
 

tasteofjoy
 
*MUST HAVE każdych Świąt Bożego Narodzenia. Idealne na przegryzkę. Znikają błyskawicznie.*

DSC_1173.JPG

*SKŁADNIKI (ok. 40 dużych ciasteczek)*

- 300g mąki
- 100g cukru pudru
- 200g masła
- 2 duże żółtka (4małe)
- 3 łyżki przyprawy korzennej

Z połowy przepisu wychodzi jedna blaszka ciastek o różnej wielkości:

DSC_1182.JPG

*PRZYGOTOWANIE*

1) Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, a następnie dokładnie siekamy z jajkiem i masłem. Energicznie zagniatamy ciasto ( na początku może się wydawać, że składniki nie połączą się, ale trzeba cierpliwości). Gdy uzyskamy gładką kulę, ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na ok. 45 minut.

2) Ciasto cienko wałkujemy, na ok.  4-5 mm i wykrawamy dowolne kształty.

3) Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach, przez 12-15minut.

DSC_1189.JPG

Polecam! :D
Pokaż wszystkie (17) ›
 

tasteofjoy
 
Pierniczki idealne na święta. Do jedzenia i do powieszenia na choince. :)

IMG_1316.JPG

*SKŁADNIKI (ok.30 sztuk)*

- 200g mąki pszennej
- 1 duże jajko
- 20g masła
- 15g drożdży
- 40g cukru pudru
- 50g miodu
- 1 łyżka przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka kakao

*PRZYGOTOWANIE*

1) Cukier, kakao,masło i miód rozpuszczamy w rondelku, do uzyskania jednolitej konsystencji.

2) Dodajemy przyprawę do piernika i dokładnie mieszamy. Studzimy i przelewamy do dużej miski.

3) Następnie dodajemy jajko, pokruszone drożdże, sodę i mąkę. Wyrabiamy dokładnie ciasto. W razie potrzeby podsypujemy mąką.

4) Cisto wałkujemy na ok. 0,5 cm, wykrawamy pierniczki, układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy na ok. 30minut, by lekko urosły.

5) Pieczemy w temperaturze 180st. około 15 minut.

IMG_1324.JPG

:)
Pokaż wszystkie (12) ›
 

tasteofjoy
 
Postanowiłam wykorzystać ciasto z moich ulubionych muffinek z aronią (tasteofjoy.pinger.pl/m/19970113). W połączeniu z jabłkami smakuje równie pysznie.

DSC_0467.JPG


*SKŁADNIKI*

- 200g jabłek (waga po obraniu i wydrążeniu, ok. 2 duże jabłka)
- garść łuskanych orzechów włoskich
- pół kostki margaryny
- 100g cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 120g mąki pszennej
- 40g mąki ziemniaczanej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżeczki z górką śmietany 18%
- 2 jajka

DSC_0472.JPG

*PRZYGOTOWANIE*

Orzechy siekamy. Jabłka obieramy, wydrążamy i kroimy na małe kawałeczki.
Miękką margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Wciąż ucierając dodajemy jajka i miód.

Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Na zmianę ze śmietaną dodajemy do masy, cały czas ucierając. Na końcu dodajemy jabłka i posiekane orzechy, delikatnie mieszamy łyżką.

Ciasto przekładamy do papilotek.

Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

DSC_0480.JPG


DSC_0479.JPG

mytasteofjoy.blogspot.com/(…)muffinki-z-jabkami-i-c…
 

tasteofjoy
 
W lodówce ostała się miseczka aronii. Swoją drogą, to bardzo trwałe owoce, bo od kiedy ja je mam! Na ciasto było za mało, więc zmodyfikowałam przepis, a raczej zmniejszyłam składniki w większości o połowę i dodałam odrobinę miodu. Wyszło równiutko 12 muffinek, czyli tyle ile wchodzi na moją blaszkę.

DSC_0085.JPG

*SKŁADNIKI*

- 200g aronii
- 60g łuskanych orzechów włoskich
- pół kostki margaryny
- 100g cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 120g mąki pszennej
- 40g mąki ziemniaczanej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżeczki z górką śmietany 18%
- 2 jajka

DSC_0087.JPG

*PRZYGOTOWANIE*

Orzechy kroimy na małe kawałki, owoce myjemy i osuszamy.
Miękką margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Wciąż ucierając dodajemy jajka i miód.

Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Na zmianę ze śmietaną dodajemy do masy, cały czas ucierając. Na końcu dodajemy aronię i posiekane orzechy (odkładamy po garści do dekoracji), delikatnie mieszamy łyżką.

Ciasto przekładamy do papilotek. Po wierzchu posypujemy pozostałymi orzechami i aronią.

Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

DSC_0109.JPG

Smak ciasta obłędny, do tego muffiny są bardzo lekkie,wilgotne,mięciutkie, nie zapychają ani trochę. Na dowód tego powiem Wam, że wciągnęłam za jednym razem 6 i mogłabym pochłonąć więcej, gdyby nie to że trzeba się było podzielić.

:D

----------------------------------------------

Ciasto z aronią i orzechami - tasteofjoy.pinger.pl/m/19900865
Pokaż wszystkie (10) ›
 

mops
 
Tego jeszcze nie było! Wiem, że Haribo są bardzo popularne w Niemczech. Wiem też, że mopsy to jedna z ulubionych ras naszych sąsiadów...ale nie miałam (do dziś) pojęcia, iż można kupić mopsie gumisie !!!
  • awatar locus: Fajny blog. Pisz częściej!
  • awatar Makidu: sa tez kwasne mopsy :)
  • awatar Milka & Mops: jakie kwaśne mopsy ????? nie znam... nie widziałam...
Pokaż wszystkie (11) ›
 

justine145
 
czyli pazurki z ciasteczkami ;)
zdjęcia robiłam w pochmurny dzień, więc nie są najlepsze, no ale coś tam widać ;)
P1100465.JPG
P1100468.JPG
i użyte lakiery:
P1100467.JPG
  • awatar Rene^^: CIastko,ciastko,ciastko... wszyscy oszaleli na punkcie czekoladowych pazurow, a ja nic... dziwne :/
  • awatar tica: Bardzo fajny odcień brązów i ten niebieski też ciekawy.
  • awatar Gleam of hope ♡: Śliczne są te pazurki. :) I ten błękit... *.* Muszę przyznać, że mam słabość do wszelkich odcieni niebieskiego.. :D
Pokaż wszystkie (4) ›
 

maddlenka
 
  • awatar ℛabiosa ♚: za dużo smakołyków.. jadłabym i jadła.. xoxo
  • awatar StiflerCaroline: ooo zjadłabym sobie :D
Pokaż wszystkie (2) ›
 

fatpotato
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
fatpotato:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

 

Kategorie blogów