Wpisy oznaczone tagiem "do chleba" (1)  

mojdomowyprzepisnik
 
Przepis na 1 słoik
Czas przygotowania: do 30 minut

Składniki:

- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki łyżeczki kuminu
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/2 łyżeczki papryki ostrej
- 1/4 łyżeczki papryki wędzonej
- 1/4 łyżeczki mielonych ziaren kolendry
- sól i czarny pieprz

Do podania: ulubione pieczywo, świeża kolendra lub pietruszka

Wykonanie;

Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem.


Rada:
Jeśli nie macie w domu mielonej kolendry, możecie ją pominąć i dodać trochę więcej kuminu.
Do tak przygotowanej pasty dobrze pasuje też kilka kropel sosu tabasco, odrobina soku z limonki, kawałek czerwonej cebuli lub garść rodzynek.


MG_6060-600x900.jpg
 

 

Kategorie blogów