Wpisy oznaczone tagiem "gastrofaza" (71)  

chiiii
 
Arvene:

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

itcanalwaysbeworse
 
Amenhotep: Skończyłem jeść chińskie i zamówiłem kebaba.
#gastrofaza
 

fitae
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

once.upon.a.timee
 
To co dobre, szybko się kończy i każdy nie raz się o tym przekonał.. niestety. Czas wrócić do własnego domowego królestwa, co nie jest łatwe po
tak długim czasie na emigracji. Tęsknię Ayu !  Choć w domu nie zostanę na długo. Całe dwa dni.. i w poniedziałek na domki!
Ale że smutno jakoś tak samemu, po powrocie od Ayu musiałam humor sobie poprawić i tym sposobem powstały babeczki z nutelli. Banalny przepis. Śmiem twierdzić, że nawet dla tych, którzy są całkiem na bakier z kucharzeniem. Gorąco polecam, przetestowane wielokrotnie ; )

`Przepis na muffinki z nutelli   ( prawdopodobnie mam go z kwejka )- 12 babeczek

Składniki:

* 300 gram nutelli
* 2 jajka
* 5 łyżek mąki
* pół łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

1. Włączyć piekarnik i rozgrzać do 180 stopni.
2. Wymieszać składniki widelcem.
3. Nałożyć ciasto do muffinkowej formy, wyłożonej bibułkami.
4. Można posypać siekanymi orzechami laskowymi lub płatkami migdałowymi.
5. Piec przez 15-20 minut.

Do dekoracji używam kremu śmietankowego + owoce .
Tutaj akurat użyłam gruszki, ananasa i wiśni w rumie.

Patrzcie i sie oblizujcie ; D  I sio do roboty, własne babeczki kuchcić!
Miłego wieczoru

Mała Mo
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (8) ›
 

once.upon.a.timee
 
Patrzymy na częstotliwość naszych wpisów i stwierdzamy, że jesteśmy cholernie systematyczne..


`Przepis na enchiladas - wersja wegetariańska

Składniki:

* 4 tortille
* warzywka mrożone
* żółty ser 0,75 g
* 1/4 puszki kukurydzy
* sól
* pieprz
* sos pomidorowy*

Sposób przygotowania:

1. Warzywka podgrzewamy do miękkości na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem.
2. Jednocześnie zaczynamy przygotowywać sos.
3. Nadzienie enchiladas kładziemy na wierzch tortilli i zwijamy w rulon. Cztery tortille kładziemy obok siebie w naczyniu żaroodpornym, "szwem" do dołu.
4. Enchiladas polewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem żółtym.
5. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut, aż ser się roztopi i zarumieni.

Składniki na sos pomidorowy:

* puszka pomidorów
* szklanka wody
* łyżka oleju
* łyżeczka cukru
* szczypta soli
* 2 ząbki czosnku
* świeża bazylia
* oregano, tymianek, curry
* łyżeczka ostrej papryki

Sposób przygotowania:

1. Wlej do garnuszka wodę, olej, sól i cukier.
2. Do wrzącej już wody dodać puszkę pomidorów bez skórki, ciągle mieszając.
3. Dodać wszystkie wymienione przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
4. Sos powinien być gęsty, dodawać w zależności: troszkę wody lub pomidorów.

jbuen provecho!

A oto efekt naszych kulinarnych zdolności :
 

crazydaytoday
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

szczecinblog
 
szczecinblog.pl/(…)pizzeria-calvados-smacznie-z-szc… Smacznie z Szczecin Blog - kolejna recenzja - tym razem pizzeria Calvados #szczecin #pizza #gastrofaza
131220111448.jpg
 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

redine
 
redine: Ja, która nigdy szpinaku nie jadła, bo ją odstraszyły głupie filmy i bajki. Stwierdzam, że pierogi ze szpinakiem są mega :D
 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

panmcqueen
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Pan McQueen:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

 

Kategorie blogów