Wpisy oznaczone tagiem "gotować" (8)  

czytajnas
 
Przyślij Przepis to miesięcznik składający się wyłącznie z przepisów nadesłanych przez czytelników. Jest przeznaczony przede wszystkim dla osób, które często gotują, a w związku z tym szukają różnorodnych i sprawdzonych przepisów na dania na bazie łatwo dostępnych i niedrogich składników. Wybrane przepisy dodatkowo testuje redakcyjny ekspert kulinarny – Marta Krawczyk. Oprócz przystępnie opisanego sposobu przygotowania potrawy, prezentowane jest jej zdjęcie oraz zdjęcie autora dania. Autorzy wszystkich opublikowanych przepisów otrzymują od redakcji nagrodę pieniężną. Okładka miesięcznika związana jest z reportażem realizowanym w domu czytelnika – sesją zdjęciową połączoną z gotowaniem. Rodzina z okładki otrzymuje nagrodę pieniężną, podobnie jak autor przepisu miesiąca. Dodatkowym walorem miesięcznika są praktyczne i sprawdzone porady dotyczące przygotowania potraw, jak i ułatwiające pracę w kuchni.

Magazyn Przyślij Przepis wydawany jest w poręcznym formacie, ma atrakcyjną cenę.


Najnowsze e-wydanie:
www.nexto.pl/(…)przyslij_przepis_p90828.xml…

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Więcej gazet i czasopism znajdziesz tutaj:
masz24.pl/gazety-i-czasopisma-cyfrowe-wydania.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

czytajnas
 
"POLSKA" to gazeta opiniotwórcza i użyteczna. Czytelnik znajdzie w niej najwyższej jakości informacje lokalne, ogólnopolskie i ze świata."Polska" powstaje we współpracy z najbardziej prestiżową gazetą brytyjską "The times". Ukazuje się z bezpłatnymi poradnikami, dodatkami kolorowymi i ogłoszeniowymi. W poniedziałek w "Polsce" ponad 30 stron sportu i dodatek "Męska rzecz". Wtorek pod znakiem nieruchomości, a środa edukacji. W czwartek "Dobra Kuchnia" - sztuka gotowania i niepowtarzalne przepisy. W piątek zaś tygodnik "Warszawa" i "Tele Magazyn". "Magazyn Rodzinny" - w sobotę  dla całej rodziny.



Najnowsze e-wydanie:
www.nexto.pl/(…)polska_-_metropolia_warszawska_p303…

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Więcej gazet i czasopism znajdziesz tutaj:
masz24.pl/gazety-i-czasopisma-cyfrowe-wydania.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

czytajnas
 
"POLSKA" to gazeta opiniotwórcza i użyteczna. Czytelnik znajdzie w niej najwyższej jakości informacje lokalne, ogólnopolskie i ze świata."Polska" powstaje we współpracy z najbardziej prestiżową gazetą brytyjską "The times". Ukazuje się z bezpłatnymi poradnikami, dodatkami kolorowymi i ogłoszeniowymi. W poniedziałek w "Polsce" ponad 30 stron sportu i dodatek "Męska rzecz". Wtorek pod znakiem nieruchomości, a środa edukacji. W czwartek "Dobra Kuchnia" - sztuka gotowania i niepowtarzalne przepisy. W piątek zaś tygodnik "Warszawa" i "Tele Magazyn". "Magazyn Rodzinny" - w sobotę  dla całej rodziny.



Najnowsze e-wydanie:
www.nexto.pl/(…)polska_-_metropolia_warszawska_p303…

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Więcej gazet i czasopism znajdziesz tutaj:
masz24.pl/gazety-i-czasopisma-cyfrowe-wydania.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

czytajnas
 
Dobre Rady to nowoczesny, przyjazny i uniwersalny poradnik dla kobiet. Dobre Rady towarzyszą czytelniczce w jej życiu na każdym etapie. Inspirują, pomagają się rozwijać, nadążać za nowościami. Każdy numer jest pełen praktycznych pomysłów na to, co zmienić w swoim życiu, żeby cieszyć się nim w pełni, co robić, by ładnie wyglądać, jak szybko i smacznie gotować, urządzić mieszkanie, zachować dobre zdrowie, w jaki sposób pielęgnować uczucia i troszczyć się o dobre relacje w rodzinie.


Najnowsze e-wydanie:
www.nexto.pl/e-prasa/dobre_rady_p90825.xml?pid=154355

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Więcej gazet i czasopism znajdziesz tutaj:
masz24.pl/gazety-i-czasopisma-cyfrowe-wydania.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

piekielna-kuchnia
 
Witam wszystkich :)

Już niebawem startujemy z pierwszymi poradami/przepisami VIDEO! : ) Mam nadzieję że większość z was pozostanie ze mną na dłużej.

Pozdrawiam / 3majcie Się :)
 

jamniczek-pl
 
  • awatar AmosOz: pewnie tak wyglądałoby moje pieczenie, gdybym to robiła...
  • awatar jamnick: @AmirHaddad: Witaj w klubie.
Pokaż wszystkie (2) ›
 

fuenta
 
    Ponieważ kilka osób pytało o to jaki mam przepis na babeczki z brokułami i łososiem, poniżej przepis.

    Generalnie robisz kruche ciasto - lepiej sam, bo jak raz kupiłem, to wyszło gówno potworne... a niby Alma takie rarytasy, na nich się już parę razy przejechałem, ale konkurencji to niestety nie mają, nieważne, bo to nie czas na reklamę,

    Kruche ciasto ja robię z 2-óch szklanek krupczatki i 2-Och szklanek poznańskiej, do mąki dajesz pół masła i dużym nożem szatkujesz wszystko dobrą chwilę, aż masło będzie w małych kawałkach, dodajesz łyżkę oliwy, sól i tak 1/3-1/2 szklankę zimnej wody - żeby ciasto się dobrze wyrobiło - nie daję ani jajek, ani żadnych spulchniaczy, bo to powoduję, ze się wszystko klei i lepsze jest do słodkich wypieków. Ciasto minimum na godzinę w foli musi leżakować w lodówce, nie ma zmiłuj się...

    Wyścielasz foremki ciastem, ówcześnie posmarowawszy je masłem i obsypawszy krupczatką, żeby się nic nie kleiło. To co wystaje ścinasz nożem, na równi z krawędzią.

    Ciasto nakłuwasz widelcem i układasz przekrojone na pół różyczki sparzonych jedynie brokułów - nóżką do środka, kwitkiem do obrzeża foremki - powinny wyjść 4 polówki, każda jakby na jeden kierunek świata. Między brokuły dajesz trochę łososia…

    Teraz wypełniacz – ja go robię ze szklanki śmietany 18% + 3 jajka + starta lub bardzo drobno posiekana mozarella + szczypior + rozmaryn + trochę czosnku + sól + pieprz i to roztrzepujesz… zalewasz tak mniej więcej, żeby pokryło brokuły, ale nie za dużo bo to wyrasta trochę i może się wylać. Na koniec posypujesz startym żółtym serem, żeby mozarella się nie spiekła zbyt łatwo, ale nie za obficie, tak trochę tylko.

    Ja wrzucam to na 45-50 minut do 180-200 stopni Celsjusza i wychodzi fenomenalne i pyyyyyszzzne, palce lizać!!!

Voila! Bon appétit
  • awatar Vivica: Juz widze jak mi to kruche ciasto nie - wychodzi! Mi nawet pizza z pudelka nie wyszla :) A Ty to kucharz jestes i tancerz i poeta. Bravo!!!! ;-)
  • awatar fuenta: @Vivica: hahahahaha, mi nic z pudełka nie wychodzi, bo zawsze spierdolę jakieś odgrzewane coś tam, coś tam ;) nie mam wyczucia w traktowaniu termicznym gotowych produktów... qwa ;) Tancerka to Ty i pieśniarka :*
  • awatar Blue October: Zrobiłeś - bardzo fajnie, ale żeby się podzielić to nie :D
Pokaż wszystkie (12) ›
 

zaradni-pl
 

Już niedługo na Zaradni.pl przygotujemy dla was ciekawe #konkurs.y z atrakcyjnymi #nagroda.mi.

Pierwszy konkurs będzie miał na celu napisanie najlepszej #porada.y związanej z #apple, #ipod.ami #mac.ami i wszystkim wokół tej marki (także programów i aplikacji).

Drugi konkurs będzie dotyczył najlepszego #przepis.u kulinarnego, najlepszej #potrawa.y, #deser.u etc. Czyli coś dla osób potrafiących #gotować !

Wszystkich zainteresowanych konkursami zapraszam do dodania mnie do obserwowanych!
  • awatar Zaradni.pl: @mru: na 100% akcesoria do Ipoda i Iphona (obudowy, etui), być może także samego Ipoda - ale to nie jest jeszcze pewne.
  • awatar Zaradni.pl: @chmurek: wybaczam
Pokaż wszystkie (2) ›
 

 

Kategorie blogów