Wpisy oznaczone tagiem "jajecznica" (40)  

keylaa858
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
MakeUpYourLife:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

ebook-obyczajowe
 
Autor: Agata Mańczyk  

W Giżycku spotykają się wcześniej nieznające się nastolatki... Dla każdego z nich wakacyjny wyjazd oznacza coś innego – przykry obowiązek, długo oczekiwaną okazję, by się wyszaleć, lub dwa tygodnie spokoju od nadopiekuńczych rodziców. W grupie szybko wyróżniają się takie indywidualności, jak Wanda, Szprycha, Klema czy Marita, a spośród chłopaków Kajtek, Maks, Zyga, Franek... Szprycha i Zyga zakładają się w pewnej honorowej sprawie, a ich zwolennicy pomagają im zakład wygrać, wykonując różne ryzykowne zadania. Kto okaże się zwycięzcą? O tym opowie ta pełna humoru powieść wakacyjna, której akcja obfituje w zaskakujące sytuacje, dramatyczne sceny i niesamowite nocne eskapady…


Szczegóły publikacji:
www.nexto.pl/(…)jajecznica_na_deszczowce_p90313.xml…

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Więcej ebooków z kategorii "obyczajowe", znajdziesz tutaj:
masz24.pl/ebooki-obyczajowe.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 

ekstremalniefit
 
Hejka Dziewczyny jak wam minął dzisiejszy dzień?
-bo mi wyśmienicie

Coraz mniej czasu do wyjazdu.Motywacja coraz większa więc bardzo sie cieszę że zobacze się z siostrą.

Dzisiaj troszke mniej poćwiczyłam ale ćwiczyłam.
#2 godziny jazdy na rowerze
#Przysiady

Co jadłam?
#2 wafle ryżowe z serkiem i wędliną
#2garście otrębów z żurawiną ,jogurtem naturalnym i śliwką
#Zapiekanka z brokułami
#Jajecznica z 2 jajek na łyżeczce oliwy z olivek z szczypiorkiem z 2 kropkami chleba

Jestem ciekawa jak idą wam wasze ćwiczenia i postępy.Trzymam za was kciuki.

“Nigdy nie ryzygnuj z marzeń tylko dla tego że osięgniecie ich wymaga czasu.Czas i tak upłynie ”


Pamela-Rf-1-2ypr0i3sjbggqhbiiq5fka.jpg
 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

pointofview.net.pl
 
  • awatar Pearlita: Muszę spróbować tego smaku Somersby, bo jabłkowy jest pyszny :)
  • awatar kataszek: Mniam
  • awatar Point of view: @Pearlita: Blackberry jest cudowny, taki typowo wakacyjny :) Polecamy!
Pokaż wszystkie (3) ›
 

milab
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

blogittness
 
Smacznie, zdrowo i syto :D To lubię :D Dziś na kolację jajecznica z papryką, szpinakiem, gałką muszkatołową, szynką i chlebkiem domowej roboty :) Do popicia uwielbiana przeze mnie czerwona herbata :D
A Wy po kolacji? A może przed? :D


jajecznica.jpg
  • awatar Ch!c G!rl: ale pycha :) chlebek wygląda apetycznie, czerwona herbata?
  • awatar blogittness: @Ch!c G!rl: Uwielbiam go :D Tak :) Czerwona herbata :) Liściasta, może być z dodatkami ale po prostu uwielbiam :D
  • awatar Ch!c G!rl: @blogittness: wstawisz przepis kiedyś? a herbatka z jakich liści?
Pokaż wszystkie (6) ›
 

candypinklips
 
CandyPinkLips: #Śniadanie mistrzów!!!

Na pewno słyszałyście o słynnym #power #śniadaniu Anny #LEWANDOWSKIEJ, które kosztuje 40 zł za miseczkę. Nie każda z nas może pozwolić sobie na takie luksusy , co nie zmienia faktu jak ważne są śniadania.
1474590_585900831459802_1744288676_n.jpg

1475966_653643441333161_437649027_n.jpg


Jestem osobą , która nie ma potrzeby jeść rano, natomiast nadrabiam wieczorem, myślę, że wiele z Was tak ma. Niestety jest to najgorsza opcja dlatego rozpieszczajmy się rano!Tak naprawdę pierwszy posiłek jest nie tylko najważniejszym posiłkiem dnia, który daje nam #energie na cały dzień. Podczas śniadania możemy pozwolic sobie na więcej ;)
1497737_591325500917335_1862987557_n.jpg


To co zjemy rano , spalamy w ciągu całego dnia, dodatkowo nasz #metabolizm rano pracuje dużo szybciej.
Co jeść na śniadanie? Kawa z mlekiem plus papieros to nie jest najlepsza opcja ;p
Mam kilka propozycji, sama z nich korzystam!

1. #Owsianki!
Owsianki,płatki błonnikowe z dodatkiem jogurtu naturalnego , świeżych lub suszonych owoców mniammm. wygląda niepozornie ale potrafi nasycić.
514dbbba0024e282512e69b0.jpg


45420_604067452961292_1949212081_n.jpg


Moja ulubiona opcja to otręby owsiane , suszone śliwki i jogurt naturalny.


2. #Jajecznica!
Ile ludzi tyle sposobów na jajecznice.
Z pomidorem ,cebulką, szynką, fetą czy szpinakiem? Każda jest fenomenalna. Prawdę mówiąc gdy natknełam się na przepis jajecznicy  z feta byłam zdziwiona, wypróbowałam i zakochałam się. Kocham #szpinak (zrpbie o nim osobny post), także w jajecznicy jest dla mnie dodatkiem idealnym.


48600b0c001b14e7512e69b1.jpg


JAJECZNICA ZE SZPINAKIEM.JPG


b log3.jpg


Oczywiście jajka na #ŚNIADANIE  są idealne pod każdą postacią ;) na miękko, na twardo, omlety, naleśniki..

DSCN2541.JPG


3. #Smoothie
O Smoothie , takze zrobie osobny post.

Podrzucam dwa pomyły na śniadanko! Jeśli chodzi o placuszki z bananem , dodajcie odrobinkę mleka i mąki - obiecuje, bedzie pyszne!
1779813_583399091737047_1624152272_n.jpg


a61eac80e981361585a398ce03d9ca22_original.jpg



Nie zapominajmy o sniadaniu, wstańmy te 10-15 min wcześniej. Wieeem...cieżko ;)
Piszcie w komentarzach co Wy jedzie na śniadanie ;) Jestem mega ciekawa, może skorzystam z Waszych pomysłów ;)  

6294462a002c311e50fb18dd.jpg
  • awatar Bℓυeѕѕσm: Ciekawe. :) Obserwuję. ♥
  • awatar XcoolcatX: Narobiłaś mi ochoty na takie smakołyki! :)
  • awatar hamartia: Nie potrafię się obyć bez śniadania :P A organizm przyzwyczaiłam do niejedzenia wieczorami i gdy już zjem późno to rano budzą mnie odruchy wymiotne.
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (3) ›
 

naswoim
 
Zagubiona mama: Na dworze leje jak nie wiem co, pogda typowo jesienna, chociaż jest ciepło.
Chęci do czego kolwiek są małe ,bo pogada demotywuje, ale nie ma co się użalać i usprawiedliwiac ,tylko trzeba korzystać ,że dziecię zasnęło i biore się za robotę. akcja wyrzucanie ciąg dalszy.
Tak myślę czy nie powystawiać rzeczy na all, albo olx. Bo nie wiem czy jest sens dawac tutaj te rzeczy.

Wczoraj Lenka jadła pierwszą w życiu jajecznicę i zjadła całą :D Jako ,że to była pierwsza to byla bez dodatków, następną planuję zrobić z pomidorem.
Z jakimi dodatkami podajecie jajecznicę?
  • awatar Szataniolek: Ja tylko z pomidorem albo szczypiorkiem, ale moja lubi jajko w czystej postaci najbardziej.
  • awatar Zakątek Eli: U nas już dawno jemy na parze najlepsza delikatna taka bez niczego Tomus wcina że hej .
  • awatar AnnaNataliaJulia: ja zaszalałam i zrobiłam ze szczypiorkiem i pomidorem nie chciala:)za to wcina same jajo lub jajo z pokrojonym drobno plasterkiem dobrej szynki.
Pokaż wszystkie (4) ›
 

czytaczka
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

dziav
 
halucyna.:

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

xdpedia
 
www.xdpedia.com/3926/nie_ogarniam_mojego_umyslu.html
Nie ogarniam mojego umysłu,
największe przykrości
dopadają mnie przy najbardziej
prozaicznych czynnościach.
np robieniu jajecznicy...
nie_ogarniam_mojego_umyslu_2013-12-13_14-28-55.jpg
 

eeriedream
 
Zwykła jajecznica była dla mnie zbyt nudna
i urozmaiciłam ją
pomidorkiem
cebulką
szyneczką wędzoną z biedronki
i czarnuszką
do tego chlebek pełnoziarnisty
i ogóreczek kiszony w łapę ;)
IMAG2043.jpg


IMAG2042.jpg
  • awatar aGuLa =*: Ty to takie potrawy wymyślasz, że masakra :) czasem się zastanawiam czy to smaczne ;)
  • awatar Blog Luesy ♥: @aGuLa =*: przecież nie ma tu nic wymyślnego :) dobry pomysł z tą czarnuszką, jutro robię jajecznicę :D pyyychaa
  • awatar Eerie: @aGuLa =*: smaczne, smaczne, jestem z natury bardzo wybredna, więc nie włożyłam bym do ust czegoś co by nie było smaczne ;)
Pokaż wszystkie (5) ›
 

chce52
 
bdchuda:

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

velkiki
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

jiskulinaria
 
Jajko musi być przede wszystkim świeże!

Do przyrządzania tej potrawy zazwyczaj używa się jaj kurzych, choć nie brakuje też amatorów przepiórczych, kaczych, a nawet - zyskujących coraz większą popularność w naszym kraju – strusich jaj. Najważniejsze, by były świeże. Najprostszą metodą sprawdzenia tego jest „próba wody”. Wkładamy jajko do napełnionego naczynia i obserwujemy, jak się zachowuje. Bardzo świeże jaja leżą poziomo na dnie; stare, których nie powinniśmy jeść – będą wypływać na powierzchnię. Lekko zmierzające ku powierzchni wody są średnio świeże, ale zwykle nadają się do jedzenia. Swoje przypuszczenia możemy potwierdzić, wąchając zawartość skorupki.

Odpowiedni tłuszcz!

Na smak jajecznicy wpływa tez tłuszcz, jakiego użyjemy. Najczęściej używamy do tego masła, ale niektórzy zastępują je boczkiem lub słoniną. Dietetycy polecają do tego oliwę z oliwek lub olej.

Dodatki

Ważną rolę odgrywają tu dodatki. Najpopularniejszymi składnikami polskiej jajecznicy są: boczek, kiełbasa, szynka, cebula, pomidory i szczypiorek. Smak potrawy możemy też wzbogacić podsmażonymi grzybami: pieczarkami, a w sezonie przede wszystkim aromatycznymi kurkami lub rydzami. Z jajkami wspaniale łączą się zrumienione szparagi i młody groszek. Potrawę wzbogaca również łosoś i krewetki, a niektórzy lubią ją z dodatkiem pokrojonego miąższu awokado.
dkrywcy nowych doznań wrzucają na patelnię pikantną kiełbasę chorizo i suszone szynki z Włoch i Hiszpanii. Na koniec można dodać utarty żółty ser albo tabasco. Zamiast tradycyjnego szczypiorku, jajecznicę warto doprawić posiekaną bazylią czy kolendrą. Danie stanie się bardziej puszyste i delikatne, gdy jajka połączymy ze śmietaną, mlekiem i odrobiną wody.

Najlepsza jest delikatna i soczysta.

Jedno nie ulega wątpliwości – jajecznica musi być przygotowana bezpośrednio przed zjedzeniem – zimna traci cały urok. Potrawę najlepiej smażyć na grubej patelni, która zapewni równomierny przepływ ciepła. Proces obróbki termicznej nie może trwać zbyt długo, zwykle to 2-3 minuty. W tym czasie musimy być bardzo uważni – jajecznicę trzeba cały czas mieszać drewnianą łyżką, ale delikatnie i niezbyt szybko. Nie dopuszczajmy do przywierania jej do brzegów i spodu patelni.

Powinna być delikatna i soczysta. Największym błędem jest wysmażenie jej na „suchy wiór” lub pozostawienie fragmentów surowego białka.
 

notatall
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Notatall:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

gwiazdkadg
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

agwaya
 
Witajcie <3
Przedstawię dzisiaj, podpatrzony na necie, szybki i oryginalny sposób na jajka sadzone ;) Niby nic specjalnego, a jednak!

Potrzebne są : jajka, olej i…papryka zamiast foremek ^^


IMG_5898okey.jpg



1.Paprykę kroimy tak jak na zdjęciu i układamy na rozgrzanej patelni :


okkkey.jpg



2. Następnie wybijamy jajka prosto do naszych „foremek” :


IMG_5909okey.jpg



3. Na koniec przyprawić według własnego widzimisia i gotowe! :D

Tak przyrządzone jajko można zjeść nie z bułką, a na bułce co praktykuję np. ja ;p ( bułeczki oczewiście są ze zdrowej żywności = mniej konserwantów, spulchniaczy i innych mało ciekawych dodatków ).


IMG_5918okey.jpg



Mniam!


IMG_5922okkey.jpg



hehehe.jpg



P.S Jeśli ktoś zechciałby te zdjęcia gdzieś umieścić to nie ma problemu, byleby nie nie wycinać podpisu : www.agwaya.com.

Pozdrawiam Serdecznie, Agwaya. :**
Pokaż wszystkie (24) ›
 

 

Kategorie blogów