Wpisy oznaczone tagiem "jod" (8)  

ebook-zdrowie
 
Autor: Mark Sircus  

Ta książka przedstawia uzdrawiające właściwości jodu. Poznasz podstawy dotyczące tego pierwiastka jako kluczowego leku, jego wiele ról w leczeniu i zapobieganiu chorobom oraz odkryjesz związek niedoboru jodu z poważnymi chorobami. Dowiesz się jakie preparaty jodowe wybrać oraz jak je stosować na skórę, doustnie, przez irygacje, a także poznasz ich zalecane dawki. Autor opisuje przyczyny i sposoby leczenia oraz zapobiegania chorobom tarczycy, rakom (piersi i skóry) i chorobom serca. Zrozumiesz również, dlaczego jod dla dzieci jest mądrzejszym wyborem niż antybiotyki w walce z infekcjami i wirusami. Przedstawia badania, które wykazują, jak niedobór jodu wpływa na rozwój mózgu płodu i pokazuje, jak ważna jest odpowiednia jego ilość w czasie ciąży. Jod – brakujące ogniwo do pełni zdrowia.




Szczegóły publikacji:
zdrowie.masz24.pl/samodzielna_i_bezpieczna_terap…

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Więcej ebooków z działu "zdrowie, medycyna", znajdziesz tutaj:
masz24.pl/ebooki-zdrowie-medycyna.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

shivia
 
Wpis tylko dla znajomych
alvorada:

Wpis tylko dla znajomych

 

fau
 
Składniki (na ok 4 porcje):  
1 mały kalafior lub 1/2 dużego
1/3 pora
1 cebula
3 marchewki
2 pietruszki
1/4 korzenia selera lub 2 selerowe liście
gałązka lubczyku
liść laurowy
3 kulki ziela angielskiego

Lane ciasto:
4 łyżki otrębów owsianych
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
woda

Marchewkę, pietruszkę i seler trzemy na tarce i gotujemy około 20 minut razem z porem, cebulą, lubczykiem i przyprawami. Dodajemy kalafior podzielony na różyczki.
Przygotowujemy lane ciasto: otręby i mąkę ziemniaczaną mieszamy i zalewamy gorącą wodą, tak, żeby utworzyła się gęsta papka. Odstawiamy na kilka minut.
Kiedy kalafior będzie już niemal miękki łyżką porcjujemy kluski z lanego ciasta i ostrożnie wkładamy do zupy. Gotujemy kilka minut na małym ogniu. (Jeśli ogień będzie za mocny to te kluski nam się rozlecą).

“Kalafior zaliczany jest do cenniejszych warzyw z uwagi na swój skład chemiczny, a także walory smakowe i dietetyczne. Zawiera m.in.: sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoteny, witaminy: K, B1, B2, B6, C; kwasy: nikotynowy i pantotenowy.”


Źródło: wikipedia
  • awatar AmelkaMarzycielka: Widzę, że kucharz z Ciebie :D Brawo ;*
Pokaż wszystkie (1) ›
 

portalpolskieradio
 
portal polskieradio: Stężenie szkodliwego jodu wzrosło na Śląsku o 50 razy rdir.pl/1bhv1s #jod #promieniowanie
 

kciuk-pl
 
Poziom radioaktywności w wodzie w reaktorze nr 2 przekroczył normę 10 mln razy. Z kolei poziom radioaktywnego jodu w wodzie morskiej w pobliżu uszkodzonej elektrowni wzrósł do poziomu 1850 razy wyższego niż normalny.

Link: www.kciuk.pl/Ekstremalnie-wysoki-poziom-jodu-w-r…
 

portalpolskieradio
 
portal polskieradio: Polscy eksperci: nie wolno na własną rękę zażywać tabletek z jodem rdir.pl/1ahbza #Sejm #jod
 

 

Kategorie blogów