Wpisy oznaczone tagiem "krówki" (13)  

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

obewbnd2
 
Metaliczna przepaska.

Co przystoi sprawić z metalu? Gąszcz zbawiennych roboty. Od żyletki po odprawę paryskiej bastei, okrasy dziewiętnastowiecznej gabloty światowej. Nieustannie elegancja? Przypadkiem rundę falistą? Uwłaczać zasobna długo. Wsio, co wymyślimy, będzie konieczne oraz sprawnie teraz dokąd, nieprędko powstało. Z egzemplarzy srogich, po sprawy mikroskopijne. Wielb przynajmniej bobasy. Na dowód, iż aby nie odkładać startu, sprzączki. Punkty niedorozwinięte, spośród metalu dodatkowo fantastycznie pomocne. Gdziekolwiek dokąd powinien uszczelnić gumowy wąż. Przekażmy na toteż w autobusie. Bądź przytwierdzić antenę satelitarną. Przeznaczenie nieokreślone. W samochodach, do utykania kabli hamulcowych, schładzających lub paliwowych. Akumulator stanowi same dobrodusznym znaczeniem. W armaturach klimy ewentualnie rekuperacji, dokąd trwają sposobne kurtyzany, jakie pozostaje utwierdzić również uszczelnić.

Chwilka fraz, dzięki którym przyuważysz znanego bloga:
budka ze odwołaniami na wesele
fotobudka na weselisko
swawolne opadnięcia fotobudka na przyjęciu
fotobudka na impreze - rekuperatorysprzedaz.pl/blog/
 

gdzietuwyjsckrakow
 

14483492_1078469155533732_1035329187_n.jpg

Uwielbiam kiermasze na krakowskim rynku. Organizowane są stosunkowo często i z różnych okazji, a ja na wszystkie chętnie  chodzę i zawsze udaje mi się odkryć coś nowego. Parę dni temu zakończył się Jarmark Na Świętego Michała. Na scenie występowały ludowe zespoły, a na straganach można było zaopatrzyć się w różnej maści wyroby pochodzące od regionalnych producentów.

14384147_1076216572425657_1871618573_n.jpg


14463794_1076216539092327_1884698902_n.jpg

lub te bardziej nowoczesne jak biżuteria z tkanin,

14442605_1076216512425663_239550601_n.jpg

czy też przepiękne figurki, które skradły moje serce.

14442738_1076216522425662_1188757198_n.jpg

Jak zawsze kiermasz obfitował we wszelkiego rodzaju pyszności do jedzenia.

14463863_1076216552425659_1824301166_n.jpg

Tym razem naszło mnie na krówki wielosmakowe.

14483458_1076216485758999_428683428_n.jpg

Jak sama nazwa wskazuje  to nie są, takie krówki, które znamy ze sklepów. Zachwycały mnogością smaków i interesującymi połączeniami, możemy wybierać z takich propozycji jak: wiśnie, migdały, kawa, słonecznik i wiele innych.

14442559_1076216475759000_1819843249_n.jpg

Zdecydowałam się spróbować smaku mięta- czekolada, który był świetny oraz krówkę z makiem, już nie tak smaczną. Za dwa cukierki zapłaciłam 1, 70 zł.

14454708_1076216472425667_169710225_n.jpg

Przede mną jeszcze tyle rodzajów krówek do spróbowania. Nie mogę się już doczekać następnego kiermaszu.
Podsumowując, śmiało mogę powiedzieć, że na nowo polubiłam krówki za sprawa wyprawy na Jarmark Na Świętego Michała.
Ogólna ocena 9/10.

14454595_1076216562425658_1889588024_n.jpg

Lubicie krówki?
  • awatar Tęczowe marzenia ♥: Jejciu takie kiermasze są naprawdę fajne ^^. Można poznać tam wielu ludzi, pokupować i się świetnie bawić! ^^ Tak lubię krówki hehe :D
Pokaż wszystkie (1) ›
 

briggs
 
briggs: Podsumowanie dzisiejszego dnia..

1/155 (06.06.2016)

Bilans:
- jogurt bananowo - mangowy (mamcinej roboty, nie jestem do końca pewna co tam było. pewnie jogurt naturalny albo grecki, może odrobina cukru?)
- 2 kanapki z pastą makrelową ze szczypiorkiem (i znowu pasta mamiej roboty i bóg wie co się w niej znajduje.. a chleb taciej roboty, taki mieszany żytno-pszenny na zakwasie ze słonecznikiem)
- zupa: żurek z kiełbaską
- opakowanie małych marchewek (prawie się przed pociągiem, skusiłam na batona w rosemanie, ale w ostatniej chwili mój wzrok padł na marcheweczki ^^)
- serek wiejski ze szczypiorkiem (zjedzony niestety o 19.57..)

- woda 1,5 l
- sok z jabłek (100%) 250 ml

Jak na pierwszy dzień nie było chyba, aż tak źle.. Zwłaszcza, że wpadłam dziś w krótkie odwiedziny do babci.

Z ćwiczeniami na razie będzie kiepsko. System eliminacji studentów zostanie za tydzień aktywowany, ale mimo wszystko postaram się 3 razy w tygodniu coś podziałać. Akurat by przyzwyczaić organizm do wysiłku. Dziś by przetrwać @ zrobiłam króciutkie ćwiczenia rozluźniająco rozciągające.

Mama mnie poprosiła o przygotowanie krówek na piątkową imprezkę. A, że dziś popołudniu wyjeżdżałam na uczelnie, to rano sporządziłam łakocie. Zapach był cuuudowny.. Wyszły idealne. Krówki tak często goszczą na naszym stole, że przepis znam praktycznie na pamieć.
Kiedy "tworzyłam przepis" na nasze krówki inspirowałam się przepisem znalezionym na mojej ukochanej stronie: www.mojewypieki.com/post/krowki , jednak wprowadziłam parę zmian. Przede wszystkim wykorzystuje mleczko skondensowane słodzone i dodaje tylko połowę szklanki cukru. Jako, że w domu preferujemy krówki czekoladowe oprócz ekstraktu z wanilii dodaje również 2 łyżki kakaa. Dalej postępuje tak jak w przepisie. Tyle, że jak składniki się połączą i zagotują przykręcam na mniejszy ogień i gotuje od 40-60 min. Krówki są wtedy bardziej kruche. Ważne jest by często mieszać i użyć garnka z podwójnym dnem, inaczej wszystko się po przypala. No i na koniec ucieranie. Co najmniej 10 min. Studzimy, kroimy i możemy się zajadać.

Co do diety 500 kcal to zdecydowanie nie dla mnie.. Jeżeli będę liczyć kcal (w co wątpię - jestem za leniwa)to najniższa granica jaką dopuszczam to 1000 kcal, a raczej preferuje granice o 500 kcal wyższą. Fakt, chciałabym schudnąć już teraz, najlepiej do wakacji ale to jest niewykonalne bez rozwalenia sobie całego organizmu. Zresztą chciałabym nową wagę utrzymać, a nie przytyć z efektem jojo. Także podchodzę do tego z głową.. Przynajmniej taki jest plan
  • awatar The way to my dreams ♥: @Dziękuję za miłe słowa! ♥ a kotki mają już 20 dni dni :D Krówki.. Uwielbiam :D zresztą uwielbiam wszystko karmelowe :D tylko szkoda, że mają tyle kalorii, a ja ba jednej nie przestane haha :D Nie ma co się bawić w liczenie kalorii. Ja też co do liczenia jestem leniwa ale najważniejsze jest to żeby pilnować co jemmy i w jakiej ilości :)
  • awatar zabije_grubasa: 500 kcal to jedzą średnie psy i zdeformowane umysłowo brzydkie blogerki.:D potreningu.pl/calculators Zerknij, może się zakolegujecie! :) cieszy mnie rozsądne podejście. Nie daj się skusić na "izi kom izi goł".
  • awatar Motylkowa...: @zabije_grubasa piękne podsumowanie mojej osoby, której nigdy na oczy nie widziałeś XD.
Pokaż wszystkie (7) ›
 

lettoore
 
Krówki (szczególnie ciągutki) były zawsze najlepszymi słodyczami jakie pamiętam. Moje pierwsze zrobiłam mając około jedenaście lat. Od tamtej pory nie kupuje już gotowych, gdyż można wystraszyć się kilometrowego składu. W dzisiejszym wpisie pokaże Wam jak można łatwo je przygotować i ładnie zapakować. Idealny i przesłodki pomysł na prezent :D
IMG_20150827_145304.jpg


Co potrzebujesz?
- puszka mleka skondensowanego słodzonego (ja polecam firmy Gostyń)
- pół kostki masła (ok. 100 gram)
- 3/4 szklanki cukru
- do wyboru dodatki (aromat waniliowy, słonecznik, kakao, cynamon)

Jak zrobić?
Wszystkie składniki przełóż do rondelka i gotuj na małym ogniu mieszając cały czas, najlepiej drewnianą łyżką.
Zawsze schodzi się inaczej lecz najczęsciej zajmuje to około 20/30 minut. Gotuj, aż masa zacznie gęstnieć i brązowieć lub delikatnie przypalać. Gdy będzie już gotowa, przelej ją do niskiej formy wyścielonej papierem do pieczenia. Po około 2 lub 3 godzinach masa stwardnieje i możesz pokroić ją (najlepiej mokrym nożem) i zapakować w papierki - co pokaże poniżej - no i udekorować.

Parę wskazówek:
- jeśli chcesz mieć bardziej kruche krówki, musisz gotować i ucierać je dłużej niż podany w przepisie czas.
- długość gotowania zależy od Twojej kuchenki, u niektórych jest to 20 minut, a u innych godzina.
- mieszaj cały czas, dosłownie. Ja odeszłam na chwilę żeby odebrać telefon i od razu zaczęło mi się przypalać.
- dodatki dodawaj tak jak lubisz i jakie lubisz. Ja podzieliłam moją masę na dwa i jedne zrobiłam waniliowe a jedne cynamonowe.
- jeśli chodzi o formę u mnie najlepiej sprawdza się plastikowe pudełko po lodach :D

Pakowanie:
1. Wykrój małą część zastygniętej masy i uformuj kszałt. Z papieru do pieczenia wytnij niewielki prostokąt.
IMG_20150827_145502.jpg

2. Zawiń i zakręć z jednej strony
IMG_20150827_145604.jpg

3. No i z drugiej
IMG_20150827_145653.jpg

Gotowe!
Ja na moich krówkach które są na pierwszym zdjęciu dodałam małe karteczki z napisami. Myślę, że byłaby to fajna pamiątka dla kogoś lub ciekawy sposób przekazu. Uwaga tylko, że aby papier przykleił się do papieru ściernego potrzeba mocnego kleju.
To tyle, mam nadzieje, że przepis Wam się spodobał i koniecznie dajcie znać czy chcecie więcej przepisów i czy go wykorzystacie. Pozdrawiam, Weronika :*
IMG_20150827_145410.jpg
  • awatar Zdrowa Wariatka: genialny wpis ! mój chłopak przepada za krówkami nie miałam pojęcia że mozna zrobic je samemu !!! :)) dziekuje !!!^^
  • awatar sylkat: uwielbiam krowki:))) zapraszam do siebie;)
  • awatar DrugaZwrotka: świetny pomysł:)
Pokaż wszystkie (17) ›
 

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

women92
 
  • awatar parraddise: Mmm...krówki ;D świetny blog. Zapraszam do mnie.
  • awatar redrosette: Nudziakowe wyglądają cudownie. :)
  • awatar mrs.am: Piękne :) a te drugie są mega ;)
Pokaż wszystkie (18) ›
 

poisonprincess
 
W szaleństwie zakupów nabyłam krówki, które okazały się być największymi mordoklejkami na świecie. Jako osoba nie mogąca sobie pozwolić na takie łakocie <aparat ortodontyczny> królikiem doświadczalnym stała się mama, która nadała im taką nazwę.
Wyrzucić ich było szkoda, więc wykorzystałam je w prawdziwie mocno czekoladowym cieście 3) Ułożone na górze ciasta ładnie wtopiły się w nie i stworzyły niesamowity smakołyk, na który mogłam sobie pozwolić, nie martwiąc się o "rusztowanie" :)


200 g czekolady gorzkiej
175 g masła
120 g brązowego cukru
100 g migdałów
2 łyżki ciemnego kakao
szczypta soli
4 duże jajka
150 g mąki
1 i 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
100 g krówek

Czekoladę pokroić na kawałki, wrzucić do miski wraz z miękkim masłem, cukrem oraz migdałami, kakao, solą i zmiksować, do uzyskania gładkiej masy. Następnie wbić jajka, jedno po drugim, dosypać mąkę. Ponownie miksować na jednolitą, gładką masę.
Masa jest dosyć gęsta. Foremkę wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą, przelać ciasto Pokroić krówki na pół, rozłożyć na cieście, dociskając delikatnie głębiej. Piec w temperaturze 180°C  35-45 minut.

Smacznego :)


Zdjęcie0549.jpg
  • awatar Open_Your _Mind: ehh a miałam ograniczyć słodycze... dobrze, że oprócz tego, że jestem łakomczuchem, jestem też leniwa i pewnie i tak nie upiekę tego ciasta ;) masz talent ^.^
  • awatar gość: @Another_dreams: tutaj się nie odpędzisz od "małego co nie co" :D
  • awatar Robótkomaniaczka ♥: Wygląda smakowicie Już wyobrażam sobie jak pachnie :D
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (4) ›
 

milab
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

imissyouhoney
 
mhmmmrrau: Krówki (:
Wiem, że jakość powala :D
#masa termoutwardzalna, #fimo, #krowy, #krówki, #handmade
Pokaż wszystkie (3) ›
 

kramik-z-bizuteria
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

 

Kategorie blogów