Wpisy oznaczone tagiem "morszczuk" (1)  

jedzpopolsku
 
Ryba - mintaj, morszczuk, panga - 1 kg 12 zł

ziemniaki 60 dag 0,50 zł

koperek 1,20 zł

kapusta pekińska 2,19zł

marchewka 0,30 zł


dodatkowo 2 jaja, bułka tarta, 3 łyżki mąki, troszkę mleka, sól, pieprz , 2 łyżki oliwy , olej do smażenia.



Rybkę kroimy na kawałki , myjemy, osuszamy i opruszamy solą i pieprzem. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Kapustę drobno kroimy i wcieramy do niej marchew, doprawiamy do smaku i dolewany 2 łyżki oliwy. Rybę panierujmemy mąka-jajo-bułka i smażymy na małym ogniu z 2 stron. Ziemniaki odcedzamy , ale nie odparowujemy, dolewamy troszkę mleka i mikserem lub blenderem ubijamy purre. SMACZNEGO.
 

 

Kategorie blogów