Wpisy oznaczone tagiem "nawyki żywieniowe" (16)  

burzliwe-niebo
 
Sombra:

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

laszczenie
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

springhaze1
 
Witajcie kochani :) Dzisiaj przychodzę do Was z zakupami spożywczymi. Będą to głównie warzywa i owoce . Oto moje zakupy :
1)Kilka ananasów. Zawierają  sporo składników mineralnych, takich jak: wapń, potas, magnez, fosfor, a zwłaszcza dużo manganu.Działa odżywczo, dodaje energii, zapobiega wiotczeniu mięśni.



DSC07593.JPG

2)Awokado- Działa odmładzająco, zawiera bowiem nienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom cholesterolu we krwi, witaminy A i E zapobiegające zmianom nowotworowym, cenne również dla wyglądu skóry i włosów, a także potas regulujący rytm serca i pracę systemu nerwowego.

DSC07592.JPG

3)Kukurydza - jest  cennym źródłem prowitaminy A, witaminy C oraz z grupy B i minerałów: potasu, magnezu, cynku, fosforu i żelaza.

DSC07584.JPG

4)Orzechy włoskie - Orzechy są pomocne w leczeniu chorób układu pokarmowego, bólów żołądka i zatruć.

DSC07596.JPG

5)Pomidory - dodają energii, są bowiem źródłem beta - karotenu, witamin z grupy B oraz C i E, związków potasu, wapnia, sodu, żelaza, miedzi, fosforu, chloru, magnezu i manganu. Wystarczy wypić codziennie szklankę soku pomidorowego albo zjeść dwa duże pomidory, by dostarczyć organizmowi niezbędną dawkę likopenu, który niszczy wolne rodniki.

DSC07585.JPG

6)Śliwki - Mają wiele własności odżywczych. Kwasy organiczne i potas usprawniają krążenie, lekko obniżają ciśnienie.



DSC07590.JPG

7)Żurawina - Zawiera dużo błonnika, witamin (B1, B2, B6, C, E, karoten), a także minerałów: sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, jodu i żelaza (wspomaga walkę z anemią).

DSC07600.JPG

8)Banany - moje ulubione owoce. banan zawiera wszystkie najważniejsze witaminy - A, C, E, K oraz te z grupy B. Nie brakuje w nich także błonnika oraz składników mineralnych - magnezu, fosforu i wapnia.



DSC07589.JPG

9)Nektarynka - Ten wyśmienity owoc zawiera witaminy A - beta karoten, który jest przetwarzany w organizmie na retinol o bardzo korzystnym wpływie na prawidłowe funkcjonowanie tkanek, wzroku, wzmacniając odporność organizmu, B1, B2, C wzmacniająca układ odpornościowy, PP, E, składniki mineralne niezbędne dla organizmu: potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź, mangan, błonnik.

DSC07591.JPG

10)Porzeczki i borówki

DSC07595.JPG

11)Papryka - Papryka jest warzywem bogatym w witaminy (szczególnie w witaminę C oraz beta-karoten) i sole mineralne (potas, wapń). Spożywanie papryki pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz chroni przed chorobami układu krążenia.

DSC07587.JPG

12)Orzechy nerkowca - Orzechy nerkowca są uważane na najsmaczniejsze orzechy na świecie i coś w tym jest . Zawierają dużo białka, są bogate w witaminy A, D i E, przeciwutleniacze działają antynowotworowo.

DSC07599.JPG

13)Orzechy brazylijskie - Orzechy brazylijskie mają właściwości, które wyróżniają je spośród produktów spożywczych: zawierają selen, który posiada właściwości przeciwutleniające, związane ściśle z właściwościami antynowotworowymi.

DSC07597.JPG

14)Pestki dyni styryjskiej- Zawierają dużo tłuszczu (47%) bogatego w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i dość dużo białka (24%), a także witaminy A, B1, B2 i PP oraz żelazo , fosfor, wapń, cynk  i inne mikroelementy.  



DSC07606.JPG

Kilka dni temu kupiłam w Empiku biżuterię Cat&Cat . Bardzo spodobały mi się wzory :D


DSC07604.JPG


DSC07605.JPG

Zakupiłam także Zwierciadło z płynem micelarnym Avene .

DSC07603.JPG

Na koniec : coś zimnego do picia :)

DSC07602.JPG

A jakie są Wasze ulubione warzywa i owoce ?
  • awatar Julia Aleksandra: Ananas <3 bardzo lubię to mojito z kfc :)
  • awatar Wypijmy ! ^^: Ciekawy blog + Zapraszam do mnie jestem nowa ;3 Będę wdzięczna za komentarz ^^ Miłego dnia ;*
  • awatar Kashmirkaa: Świetna biżuteria :)
Pokaż wszystkie (11) ›
 

springhaze1
 
Witajcie po świętach ! Chciałam się dzisiaj z Wami podzielić moimi nawykami żywieniowymi. U wielu z Was czytałam podobne wpisy na blogach , więc i ja postanowiłam opowiedzieć krótką swoją historię . Jeszcze 3-4 lata temu ważyłam 62-63 kg. Mam 165 wzrostu. Postanowiłam wziąć się w garść i zaczęłam powoli wprowadzać zmiany do swojego jadłospisu. Oto główne zasady , którymi się kieruję :
1) Jem 4-5 posiłków dziennie , staram się , aby były regularne .
2) Spożywam produkty nieprzetworzone , zawierające witaminy, minerały , sole mineralne oraz błonnik
3) Unikam żywności z dodatkami sztucznych barwników i konserwantów
4) Jem ostatni posiłek na 2-3 godziny przed snem
5) Piję minimum około 2 litrów wody. Obecnie moją ulubioną wodą jest Evian . Mam ją zawsze przy sobie w torebce :)
Woda Evian to naturalna woda mineralna, która z geologicznego punktu widzenia ma 8000 lat. W 1789 roku odkrył ją Marquis de Lessert we francuskich Alpach, u źródła Cachat, które w 1869 roku zostało nazwane Źródłem d’Evian-les-Bains. Swoją krystaliczną czystość i neutralny smak Evian zawdzięcza właśnie pochodzeniu. W naturalnym procesie filtracji, trwającym 15 lat, woda ta powoli przedziera się przez kolejne warstwy polodowcowych skał morenowych. Naturalne filtry sprawiają, że składniki mineralne zawarte w wodzie Evian stanowią unikalną i odpowiednio zbalansowaną kompozycję, niezmienną od chwili jej pozyskania ze źródeł.

Producent Evian dba o to, aby woda pozostała tak czysta jak stworzyła ją natura. Dlatego właśnie butelkuje ją bezpośrednio u źródła oraz testuje 300 razy dziennie. To sprawia, że woda, gdy trafia w ręce nabywcy, jest krystalicznie czysta. Evian jest bardzo cenioną wodą, świadczy o tym choćby fakt, że można ją kupić w 150 krajach na całym świecie.

DSC04931.JPG


6) Unikam kawy , piję jedynie herbatę .
7)Słodzę wyłącznie miodem lub cukrem trzcinowym.

P180813_13.15.jpg


P190813_15.01.jpg


8)Nie piję mleka krowiego .
9)Nie nadużywam ilości soli .
10) Zawsze robię sobie tzw " królewskie śniadanie " gdyż uważam , że to co zjem rano , będzie miało wpływ na cały dzień
11) Nie piję napojów gazowanych typu cola
12) Często przyrządzam sobie smoothie czy shake ( rano obowiązkowo smoothie z truskawkami albo bananem czy kiwi , to daje mi energię na cały dzień )
13) Jem dużo owoców i warzyw
14) Dużo spaceruję ( staram się codziennie wychodzić na długi spacer , nawet jak pogoda za oknem jest pochmurna . Nic tak nie dotlenia jak spacer po lesie czy parku :) )
15) Jeżdżę na rowerze
16) W mojej diecie królują ryby , sałatki czy zupy warzywne
17) Pozwalam sobie na małe przekąski : uwielbiam ciasteczka zbożowe czy jogury mrożone






DSC04929.JPG


DSC04390.JPG


Obecnie ważę 48-49 kg. Czuję się lekko . Nie jem chipsów , frytek czy jedzenia typu fast food. Śmieciowe jedzenie zamieniłam na świeże sałatki oraz żywność ekologiczną . Sięgam po pełnoziarnity chleb , świeżo wyciskane soki i od razu widzę dużą poprawę . Teraz jedzenie sprawia mi przyjemność :)
A WY podzielicie się ze mną swoimi zasadami zdrowego żywienia ? Jestem bardzo ciekawa :)
Pokaż wszystkie (10) ›
 

mnl
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

myslimside
 
Ponad dwa miesiące temu umówiłam się na wizytę z trenerem personalnym, który ułożył dla mnie dietę i plan treningowy.
Ćwiczenia są dla mnie za trudne technicznie, za ciężkie i bez Jego pomocy nie potrafiłam ich powtórzyć, a nie stać mnie na wykupienie całej serii treningów personalnych.
Jednak dieta ułożona pode mnie bardzo się sprawdza (pod warunkiem, że nie robię sobie "dni wolnych od diety")
Dieta została ułożona dokładnie dla mojej osoby, czyli kobiety o niskiej aktywności ruchowej (ponieważ 8 godzin spędzam za biurkiem) ważącej 68kg.
Ja zapłaciłam za ułożenie tej diety, ale bardzo chętnie się z Wami podzielę :

Posiłek I - Omlet z 40 gram płatków owsianych górskich + łyżka siemienia lnianego + łyżki otrąb owsianych (dla smaku możemy dodać cynamon czy przyprawę korzenną- Ja czasami solę i tak jak dziś jem z łososiem wędzonym)

Posiłek II - Mały jogurt naturalny

Posiłek III- Sałatka z kurczakiem (np.kurczak 100gr, sałata, papryka, ogórek , pomidor, rzodkiewka, cebula, oliwa z oliwek itd. - bez kukurydzy i gotowych sosów)

Posiłek IV- Pół torebki ryżu brązowego (50gr) + filet z kurczaka lub indyka (100 gr) + warzywa (najlepiej zielone np. brokuł, sałata, fasolka itd.)

Posiłek V- Ryba (150gr) + warzywa
Ryba: może być łosoś, tilapia, tuńczyk, halibut, dorsz, pstrąg / nie jemy: pangi i mintaja
----------------------------------------------------

A teraz tak teoretycznie:
- węglowodany jemy dwa razy dziennie,jako I posiłek i do obiadu ( jedząc obiad nie łączymy węglowodanów i białka , czyli... najpierw zjadamy ryż,a później mięsko i warzywa)

- wcinamy tyle warzyw ile chcemy, ściśle określone mamy jedynie węglowodany i białko

- pijemy dużo wody
____________________________________________________
Ja troszkę sobie tą dietę urozmaicam, zamiast fileta (które jem najczęściej) pozwalam sobie na schab czy karkówkę robione w parowarze (jeśli nie macie parowaru wystarczy garnek z wodą i folia aluminiowa: mięso przyprawiamy, zawijamy w folię i wrzucamy do wody ;) ) , gdy mam dość sałaty czy brokułów kupuję gotowe sałatki obiadowe lub zamiast jogurtu jem owoc.
No i sama przygotowuję sobie sos pomidorowy- który jest idealny do sałatki czy mięsa :)  

501efad4b9936.jpg
  • awatar Jestem tym co jem: Dodaj jeszcze ćwiczenia wtedy szybciej przyjdą efekty ; )
Pokaż wszystkie (1) ›
 

itsmychoice
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

kobietamag.pl
 
Bezpłatne konsultacje dietetyczne, profilaktyczne pomiary ciała oraz prelekcje w szkołach to tylko niektóre działania zaplanowane w ramach kampanii „Uwaga Nadwaga”, organizowanej przez Centra Dietetyczne Naturhouse. Ogólnopolska akcja potrwa do końca listopada.
kobietamag.pl/?p=81792
 

kobietamag.pl
 
Prawidłowe nawyki żywieniowe mają wpływ na nasz wygląd, dobre samopoczucie czy kondycję organizmu. Stosowanie się do zasad zdrowego odżywania jest również elementem profilaktyki wielu chorób, w tym także nowotworowych.
kobietamag.pl/?p=80306
 

kobietamag.pl
 
Nawyki żywieniowe, jakich nauczymy nasze dziecko będą miały wpływ na jego rozwój, kondycję organizmu oraz zdolność uczenia się i koncentracji. Utrwalanie zasad zdrowego odżywania od najmłodszych lat jest także skuteczną profilaktyką wielu problemów zdrowotnych, w tym nadwagi i otyłości.
kobietamag.pl/?p=80096
 

kobietamag.pl
 
Po 40. roku życia w organizmie kobiety zachodzą liczne zmiany – zwalnia tempo przemiany materii, trudniej jest zadbać o zgrabną sylwetkę i kondycję skóry. W tym czasie szczególne znaczenie ma zbilansowana dieta dopasowana do wieku oraz indywidualnych predyspozycji.
kobietamag.pl/?p=75264
 

kobietamag.pl
 
Po 40. roku życia w organizmie kobiety zachodzą liczne zmiany – zwalnia tempo przemiany materii, trudniej jest zadbać o zgrabną sylwetkę i kondycję skóry. W tym czasie szczególne znaczenie ma zbilansowana dieta dopasowana do wieku oraz indywidualnych predyspozycji.
kobietamag.pl/?p=75264

(Trwa ładowanie załączników…)

 

kobietamag.pl
 
Stosujesz rozmaite diety i wyrzeczenia, a waga wciąż stoi w miejscu? Sprawdź, co może być tego przyczyną.
kobietamag.pl/?p=39590
 

sandrarecho
 
___________________________________________________________________
BH.305.
MOTTO: The exemplary nourishing the cells of organism, is: OBLIGATORY standard.  *****

PROPER  BIOLOGICALLY,  HEALTH  BENEFICIAL  METHOD  OF  NOURISHING:
The so-called for intelligent man should ACCEPT every conditioning of our nature, evolution imposed RULES.  This is a difficult problem, but without investigations; blood, secretion, excretion, elements of hair, it is absolutely impossible.

THEN  IT  BEEN  ONLY  POSSIBLE  TO  JUMP  OVER  PSEUDO  RULES:
On smell and sense, also presumption. Who will ask the hard work and examine how increases in blood sugar levels in different products, the impact of fat and how, ie in what amount is deposited, how the body affects on many kinds of proteins, etc., are the results for all the people are almost identical possibly a small scale technical error.

SO,  IN  THE  FIGHTING  WITH  OBESITY,  KNOWLEDGE  IS  IMPORTANT:
Classifying foods into categories taking into account the amount of fat, high carbohydrate, low carbohydrate, ie, those that foster the emergence of obesity and type 2 diabetes and which are not, and the remaining ingredients. Is relatively easy to familiarize yourself with the food tables  by the so-called NUTRITIONAL  INDEX, ie IN of the product. It's enough to DECIDE yourself to easy selection of components of own diet , which is fortunately ,the solution of the problem difficult to combat both diseases . The family doctor definitely confirm it too.

WEIGHT  LOSS  PLAN,  MINIMUM:
We set three essential/24h meals. 1. Breakfast. 2. Lunch. 3. Dinner.

BREAKFAST:
BREAD type KR-IRL, as an energetic stabilization of blood sugar levels as well as products and tables recommended by the so-called permitted NI product. Example: Bread type kr-irl 1-1.5 slices. 100-200 grams Smoked Cod. Smoked sprats 2-5 pc 0.5 pc Tomato, Onion 0.5-1 pc fresh egg boiled 1 piece Rock salt. Tea with lemon (a lot of juice) 300 ml. Instant coffee with caffeine 200 ml.

LUNCH:
Example: Rice 1-3 tablespoons cooked, beans and giants 3-10 pcs These two components are the primary stabilizer of glucose. Other additions to the dinner table to select the recommended and allowed by the so-called. NI product. For example, lean fish saithe 50-200 grams cooked by steaming, 50-150 grams sauerkraut, potato 0-1 pc, fresh onion pieces 0.5-1 pc rock salt.

DINNER:
Example: Bread, type KR-IRL 0.5-1 slices, beans, 2-10 pc giants as 2 components stabilize blood sugar levels. Smoked fish such as bloater 0.5 pc cucumber onion 1 piece fresh 0.5-1 pc rock salt. Tea and coffee as above. Other beverages according to the tables in the book.

DURING  DAY  WE  CONSUME  WITH  TEA  OR  MINERAL  WATER  2.5-4  ARTS  LEMON:
Alcaline creative lemon juice effectively eliminates the feeling of hunger or sucking in empty stomach for 24 hours, which allows to exclude the so-called snacking snacks. Simply we do not feel hunger. Breakfast is not NEVER decrease. However, the volume decrease lunch and dinner until we start to feel hungry about 5-6 hours. in the morning. Then we introduce to the diet 4 meal so called before breakfast.

BEFORE  BREAKFAST:
Example: Bean giants 5-10 pcs, pickled cucumber 1 pc, 1 pc apple. *****

WHEN  WE  FIND  THAT  WE  NOT  LEAN  YET,  WE  STILL  SHRIKING  VOLUME  ONLY:
Lunch and dinner. However, from these two still reducing meals so known stabilizers in the blood glucose level does not eliminate. It is absolutely FORBIDDEN because these products are a major source of natural energy for our body cells, especially nerve cells in the brain. Get any additional information by calling the institute: IRL KRAKOW, where for any findings and clarify the fee is mandatory, only the word: thank you.

SUMMARY:
Any replacement of glucose stabilizers and other components supporting our meals we select from tables by the so-called. NI. Effective and worth! The last word, of course is always to our family doctor.

WE  POINT  UNEQUIVOCALLY  FOR  SCIENTIFIC  KNOWEGLE,  BIOLOGICAL,  AND  JUDGEMENT  MODERATION:
We eat low fat and, 0% negative TOXINS, energy, carbohydrates, only 26% of growth, ie. LOW carbohydrates. Foods with a proper selection of proteins, as well as extremely important, do not contain toxins and poisons that slow our bodies. Tables, permitted and prohibited complete proper identification of natural truths.

RECOMMENDED  PRODUCTS  ARE:
Biologically correct proteins, minimum fat content, carbohydrates to 13% of growth (very low growth after eating), and 0% of toxins.

PRODUCTS  AUTHORIZED  ARE:
Biologically correct proteins, small amount of fat, carbohydrates to 26% of growth (anti-diabetic safe growth), the minimum content of toxins.

BANNED  PRODUCTS  ARE:
Biologically abnormal proteins, too much fat, carbohydrates, an increase 26.01% -74% growth (increase in large and very large), and too many toxins and poisons that slow our bodies.

LEMON:
Due to large quantities of alkaline creative juice of lemon / 24h, to effectively neutralize the digestive acids in order to eliminate the empty stomach HUNGER, is another phenomenal in its simplicity and obviousness determination at the institute: IRL KRAKOW.

IMPORTANT:
BREAD type KR-IRL. Alternatives are: Bread for osteoporosis, BREAD for OBESITY, BREAD for diabetes. Shortening; NI  product. Full name is: NOURISHMENT  INDEX, ie NI of the  product.

BREAD  TYPE  KR-IRL  IS  NOW  THE  MOST  VALUABLE  NOURISHMENT  PRODUCT  FOR  HUMAN  ON  PLANET  EARTH:
80% of ENERGY (low carbohydrates), antiobesity (very satiating), antidiabetic (sugar level to 26% of growth). In whole human history MANKIND (7 MLD), didn’t so far create so valuable and biological correct NOURISHMENT  PRODUCT.

Final CONCLUSION:
Quantity of consumed food must be strictly adapted to the lifestyle or in other words to body's own energy needs. The most important stabilizer levelling energy shortages in humans is undoubtedly KR-IRL type BREAD. It is also advisable to consume 2.5-4 pieces of lemon per day. Lemon juice neutralizes the acidity of an empty stomach reducing our appetite.

REFLECTION:
NOURISHMENT  INDEX, and; GLYCEMIC  INDEX, are two different views on the realities of nature. NI , is the identification of the evolutionary nature of achievements, that is, the sphere of facts. GI; are virtual views, misinformation, hypocrisy, and business.

SEE  ALSO;
The Book, title. PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.  *****
Second Edition: an updated and supplemented.
Chapter No. R33 includes a set of exercises to MUSCLES ABOUT SPINAL COLUMNS, which in the practical implementation of the individual, eventually solve the problem of back pain in humans and the so-called shape. A flat stomach.
Shortcut page address in the Internet: INSTYTUTIRL
ADRES: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Research INSTYTUTE of name. Prof. Richard Lorenc w Krakow. Dr. Ing. Jarosław MICHAŁ, phone:  +48 12 359 70 15, phone/fax:  +48 12 358 77 30,  Info: INSTYTUT  IRL  KRAKÓW, Mon.-Fri. 10:00-17:00

ARTICLE  IS  OF  COURSE  FREE  TO  USE:
Please just note that the content of this article are the identification of phenomena that are evolved by nature, and everyone can confirm these truths. The value represent the results of laboratory tests, rather than continually repeating empty platitudes, biological lies, or simply vulgar lies. It is also about the fact that we constantly talk about the spread of diseases so called. plague of obesity and type 2 diabetes plague as diseases of civilization.

FOR  US  IE.  IRL  KRAKOW,  DEFINITION  OF  CIVILIZATION Linked to GIVE  PEOPLE  KNOWLEDGE,  REAL  AND  BRIGHT:
And easy to confirm. Only then can we speak of civilization, as a concept, because the same word repeated many times without any substantive explanation refines nothing, but rather hinders a precise and logical assessment of biological truths.

MOTTO:
Man's wisdom lies in respecting the achievements of nature and not changing its rules. My intention is to transfer this knowledge, because our own lives we realize HERE AND NOW. The author: Dr. Jarosław MICHAL; consultant at IRL  INSTITUTE  CRACOW.

The above content courtesy of the author, posted:  as above  *****

Lemon is alkaline creative (4), although this acid !
100 g of lemon juice contains 600 mg of citric acid, 15 mg calcium, 9 mg of manganese, 0.1 mg iron, 10 mg phosphorus, 40 mcg of vitamin B1. Source identification evidence, Title: Do you know what you eat, Author: Justin Gumowska, Ed. ALFA W-wa 1989. Reviewer: prof. MD Julian Aleksandrowicz. Page No 159 Dried Apricots PS are also alkaline creative until 60! (recommended: the so-called. heartburn and the acidity). Source ibid. Page No. 170th

Note the use of lemon, salt and onions.
These last two kill pathogenic bacteria in our bodies and we have therefore more glucose energy for ourselves. Lemon cannot allow to be extra hungry. Their (IRL  KRAKOW) findings are so elementary as to be EXCITING.
BH.305.

Biology, medicine.

___________________________________________________________________
 

sandrarecho
 
______________________________________________________________
CZEKOLADA. 70%  CACAO. ♥♥♥♥♥

BH.210.
MOTTO: BŁĘDY  MERYTORYCZNE, CZYLI  INDEKS  GLIKEMICZNY. *****

CZEKOLADA GORZKA:
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

PRZYKŁAD:
Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG=22.

PRAWDA  RZECZYWISTA  WYGLĄDA  JEDNAK,  OTO  TAK:
Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi wysoko poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy otyłość. Dramatu dopełnia, ogromna masa tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.

CZEKOLADA  TAK  ZAKWALIFIKOWANA,  JEST  NAJLEPSZYM  PRZYKŁADEM  NA  BRAK  BADAŃ:
I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO 26% WZROSTU. *****

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
 
CZEKOLADA  GORZKA  TO:
35-40% cukru,  biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości, i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego? a no bo, smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki). Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

KONKLUZJA  FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.  
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: www.instytutirl.com.pl/

BH.210.
ENGLISH  VERSION: www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

______________________________________________________________
 

 

Kategorie blogów