Ostatnio przeglądałam inne trenerki fit w tym jedną z moich ulubionych Cassey Ho, a jej profile na facebook'u i instagramie noszą nazwę "Blogilates". Na swoje profile wrzuca filmiki z ćwiczeniami, przepisy potraw a czasami nawet mądrości życiowe.
Ostatnio na jej blogu znalazłam przepis naleśników bez mąki i mleka. Jest to świetne rozwiązanie dla osób, które chcą naleśniki bez glutenu i laktozy ze względów zdrowotnych. Są o wiele bardziej delikatne od normalnych naleśników, a w smaku nie różnią się wiele a może dla niektórych mogą okazać się smaczniejsze

Składniki:
*2 jajka
*1 banan
*szczypta proszku do pieczenia (aby lepiej wyrosły)
*łyżeczka cukru waniliowego (do smaku, nie trzeba go dodawać)
*olej (zaleca się kokosowy ale zwykły też może być)
"Przybory":
*Miska
*Blender lub widelec
*Łyżka
*Patelnia
Przygotowanie:
Pokrój banana w plasterki, wbij jajka do miski, następnie rozgnieć banana widelcem i wymieszaj go z jajkami lub wrzuć całe plasterki do jajek i wymieszaj całość w blenderze. Dodaj proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Następnie nalej kilka kropel oleju na patelnie i wlej trochę ciasta (najlepiej kilka łyżek i rozprowadzić równomiernie, aby były "chude" chyba że lubisz naleśniki w "stylu pancake"

). Zaczekaj aż się upieką i gotowe. Smacznego

!
PS.: Jeśli chcesz możesz dodać wiórki kokosowe lub drobne owoce do ciasta. Ja do smaku dałam rodzynki.