Wpisy oznaczone tagiem "parówki" (27)  

wikipunk
 
Wiky the Metal-Punk!: Hejo!
Taka oto walentynkowa niespodzianka spotkała mnie dzisiaj (14.02.2017r.) rano ^^.
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg


HARRY KOCHAM CIĘ!!! :D.
Dziękuję mu za wspaniały prezent i dziękuję również jego bratu, za to, że mu pomógł ^^.
 

justynastory
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

ewela123321
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

xsysia25
 
Hej :) Chyba każdy z Was jadł parówki w cieście francuskim a jeśli nie to koniecznie zachęcam je zrobić. Są pyszne i proste w wykonaniu :)


Składniki:

-parówki
-ciasto francuskie
-ser żółty


Wykonanie :

Ciasto francuskie rozwałkować i wyciąć kwadraty. Na środku ułożyć parówkę zawiniętą w plaster sera żółtego. Boki ciasta pociąć na paski i skleić. Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy 15 minut w 200stC. Podajemy z sosem czosnkowym i ketchupem.


SAM_8921.JPG


SAM_8916.JPG


SAM_8917.JPG


SAM_8918.JPG


SAM_8777.JPG


SAM_8778.JPG
 

zielonakraina
 

 9 parówek wieprzowych
 1 opakowanie ciasta francuskiego
 15 dag sera żółtego ementaler
 1 łyżka czarnuszki

Schłodzone ciasto francuskie rozwijam na blacie, parówki kroję na pół, ciasto kroję na paski szerokości przekrojonych parówek. Każdy kawałek parówki z połową plastra sera owijam ciastem, zlepiając dokładnie brzegi. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do blachy. Wierzch smaruję wodą i posypuję czarnuszką. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 20 minut.


kielbaski.jpg
Pokaż wszystkie (2) ›
 

bazikotek
 
Mogę nie pisać długi czas, ale Halloween to taki dzień, w którym niczym zombie wstanę i nawiedzę swojego bloga.
A z racji tego, że dzisiaj ma być strasznie, na dobry początek:

grzybki halloween.jpg

Kto zgadnie co to za cudo?

Co porabiacie w Halloween? Bawicie się i przebieracie za potwory (a może za równie przerażające Holy Wins)? Dla mnie Halloween to świetna okazja do spędzenia wieczoru w gronie przyjaciół, urządzenia maratonu z horrorami i jedzenia strasznie dobrych rzeczy.
W tym roku najbardziej przypadła mi do gustu oferta Lidla (tak, zrobię im reklamę)


Chrupki do mleka o smaku czekoladowo bananowym (mam) i waniliowo żurawinowym:

chrupki Halloween 1.jpg


chrupki Halloween 2.jpg


Dla amatorów "mięska" mogą być parówki. Obok sok pomarańczowo-dyniowy:

Halloween paówki i soki.jpg

Makaron w kształty dyń, nietoperzy...
Halloween makaron.jpg

Nie może oczywiście zabraknąć dyni:
Halloween dynia.jpg

Dla amatorów pieczenia są zestawy do muffinek:
Halloween cupcakes.jpg

Ja wybrałam chipsy i żelki oraz napój mleczny o smaku marzanki (jest zielony!). Mam nadzieję, że przemycę je na dzisiejszy koncert i imprezę :P
Halloween snacks.jpg


Halloween milk juice.jpg


Ze zbiorów własnych w creepy klimacie pochwalę się jeszcze opakowaniem na telefon. Trafia w mój gust i sprawia, że telefon nie wyślizguje się z ręki.

Gothic phone case.jpg


Happy Halloween dla wszystkich ~~!
  • awatar SugarFirefly: Uwielbiam Halloween! Te wszystkie cudne opakowania!
  • awatar aηoηyмoυs ☣: to to to na telefonek fajne takie :D
  • awatar Paula ❀: Haha no, opakowania zawsze są fajne :D A obudowa(?) robi wrażenie :'D
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (13) ›
 

olajak
 
Lola_:

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

cocci
 
Tiaa...
"Mój sen" odcinek #190297420916349873438975293745

Byłam w psychiatryku razem z Apple Fly i moją drugą przyjaciółką i jadłyśmy zupę pomidorową, która tak na prawdę była paprykowa. Zaczęłam mieszać w mojej zupie, a z niej wyleciało oko (?) To poszłam po makaron, i okazało się, że koleś nakładający makaron nie ma oka i nie nałożył mi makaronu, to poszłam do pokoju, a tam sielanka i motylki tęcza itp. I nagle wszystko się stało szare i ponure, a Apple Fly zamieniła się w swoją OC, okazało się, że ja też jestem kucem, i poszłysmy do żabki, a tam sprzedawali zapaczkowane oczy i nosy (?)

KONIEC
  • awatar TwilightSparkle: xD Mi sie kiedyś śniło że trafiłam z Dzuli, Glass i Clarise do więzienia, a po 15 minutach gadania próbowałyśmy uciec i po iluśtam minutach (godzinach?) okazało sie że mamy klucz ale nie chciało nam sie wychodzić i następnego dnia wyszłyśmy. KONIEC. Ale to moje to nic w porównaniu z twoim :'D
  • awatar Silent-Sanyrayu: To popatrz na mój wpis :I MARIO PARTY MARIO PARTY Z SEWNI NA KOPMUTERZE ŁOJ MEN MARIO PARTY MARIO PARTY ;___________; Czego ja się... dobra, cii...
  • awatar ⊙ⓒⓗⓘⓜⓔⓡⓐ⊙: @(☞゚ヮ゚)☞ A.F ☜(゚ヮ゚☜): Już widziałam xD Mario Party?
Pokaż wszystkie (3) ›
 

blunder
 
Składniki
2 szklanki ziemniaczanego puree
2 jajka
1/.2 szklanki mąki
sól
pieprz
4 parówki
bułka tarta
olej do smażenia


1. Purée doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagniatamy z mąką i jajkiem.
2. Z parówek usuwamy osłonki. Przekrawamy na pół i grubo oblepiamy ciastem, formując podłużne wałeczki. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano
 

nieperfekcyjnamama
 
Przez cały tydzień na śniadanie przygotowuję owsiankę, o czym już pisałam. W weekend, kiedy jestem razem z mężem, najczęściej robię omlet (choć z prawdziwym francuskim nie ma on wiele wspólnego) i parówki. Jemy z pomidorami i świeżym, jeszcze ciepłym razowym chlebkiem. Zanim karmiłam piersią, wyciskałam sobie sok z czerwonych grejpfrutów, a mężowi z pomarańczy.

Omlet: ten na zdjęciu jest z cebulą, pieczarkami i bazylią, ale można dodać dosłownie wszystko. Polecam wersję:
1) oliwki, salami, ostra papryczka
2) szczypiorek, chuda kiełbaska, świeże pomidory
3) cebula, suszone pomidory, ser pleśniowy.
Wybrane dodatki podsmażamy na odrobinie oliwy, i zalewamy jajkami, dość mocno roztrzepanymi – im mocniej roztrzepiemy, tym bardziej puszysty będzie omlet. Zostawiamy pod przykrywką na ok 7 minut, aż jajka się zetną - omletu nie trzeba przewracać na drugą stronę.

Parówki: bardzo lubię parówki, mimo ich długiej listy składników, a zwłaszcza konserwantów. Wybierajcie parówki świadomie, bo są na rynku takie bez MOM-u (mięsa oddzielonego mechanicznie, najgorszej jakości – skórki, pazurki, chrząstki) za to z 93% prawdziwego mięsa. Ja jem parówki z szynki, bez dodatku fosforanów i glutaminianu sodu. Wciąż nie są źródłem zdrowia, ale jedząc od czasu do czasu, krzywdy sobie nie robię :)

Udanego poniedziałku!
  • awatar gość: http://www.ermail.pl/klik/U3BWZ2E= za rejestracje dostajesz 20zl, zarabiaj na oglądaniu reklam i wypelnianiu ankiet! polecam
  • awatar Hime.: Mm, przepysznie wygląda !! Sama bym chciała takie śniadanie zrobić. :)) Dodaję Cię do znajomych i obserwowanych, zajrzyj do mnie !! :))
  • awatar nieperfekcyjnamama: @ana.Rainbow.: Mnie też odstrasza... Jem parówki z Sokołowa, mają przyzwoity skład. Jeśli znajdziesz lepsze, napisz!
Pokaż wszystkie (4) ›
 

tasteofjoy
 
Banalnie prosty przepis, który wygląda oryginalnie, a smakuje jeszcze lepiej niż się prezentuje. Przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż 5 minut. Świetna przekąska! Parówki kwiatuszki robią furorę.


P1010813.JPG

*SKŁADNIKI*

- 6 parówek
- 1 ciasto francuskie
- keczup

*PRZYGOTOWANIE*

- Ciasto francuskie podzielić na 6 prostokątów.
- Każdą parówkę zawinąć w porcję ciasta.
- Ponacinać parówki w równych odstępach, uważając by ich całkowicie nie przeciąć.
- Zawinąć je tworząc koło. Końce mocno zlepić (można użyć wykałaczki).
- Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem.
- Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20  minut.
- Podawać z keczupem.

P1010817.JPG


P1010818.JPG


P1010825.JPG


P1010836.JPG


P1010840.JPG


Smacznego! :)
Pokaż wszystkie (24) ›
 

alexis1989
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

chlopzroztocza
 
Z myślą o wspólnych posiłkach z bliskimi, Zakłady Mięsne Pekpol przygotowały nowość – Parówki ostrołęckie. Wieprzowo-drobiowe paróweczki w osłonkach to doskonała propozycja dla całej rodziny. Swój smak i aromat zawdzięczają zastosowaniu naturalnych przypraw. Doskonale sprawdzą się zarówno podawane na gorąco, ale także w formie zimnej przekąski. przetworstwo.rolnicy.com/(…)wyborne-parowki-ostrole…
483_parowki-1.jpg
 

whiteladys
 
Naleśniki:
-2 jajka,
-szklanka wody gazowanej,
-0,5l mleka,
-ok. 0,5kg mąki

Inne:
-7 parówek,
-7 plastrów sera,
-ketchup

Przygotowanie:
Zrobić ciasto na naleśniki (powinno mieć konsystencje śmietany) i usmażyć je na patelni. Poczekać aż ostygną. Zawinąć w nie parówki oraz włożyć do środka ser. Podpiec w piekarniku ok. 20 minut. Na koniec można je polać ketchupem. Smacznego! :)
Pokaż wszystkie (2) ›
 

tysiackcal
 
Wczorajszy dzień, nie pozwolił mi na racjonalne spożycie posiłków. Nie przekroczyłam tysiąca kalorii ani też nawet nie dobiłam do tej granicy. Miałam natomiast niespodziewaną podróż autokarem trwającą ponad 8 godzin, nie zdążyłam nic nawet kupić do jedzenia, a nie chciałam się faszerować sklepowymi pizzerkami.

Śniadanie:
2 parówki: 100g - 342 kcal
Chleb (2 kromki): 50g - 129 kcal
Mleko: 58g - 33 kcal

Razem: 504 kal

Kolacja:
Bigos dietetyczny (bez mięsa): 300g - 189 kcal
Chleb (2 kromki): 50g - 129 kcal

Razem: 318 kcal

Dzisiaj spożytych kalorii: 822
 

smakolyki
 
*SKŁADNIKI*
8 parówek
  opakowanie ciasta francuskiego
  8 plasterków żółtego sera lub starty ser      mozarella
  suszone pomidory w oleju

*PRZYGOTOWANIE*
Gotowe ciasto francuskie podzielić na 8 równych prostokątów. Można je delikatnie rozwałkować (łatwiej wtedy będzie zawinąć parówki). Na każdy kawałek ciasta kładziemy plasterek żółtego sera (lub posypujemyserem mozarella), układamy pokrojone w kawałki pomidory i parówkę. Następnie zwijamy ciasto tak, by dobrze zakleić boki. Tak owinięte parówki nacinamy i smarujemy olejem z pomidórów (jeśli ktoś pominął pomidory, dobrze jest posmarować oliwą z oliwek, wtedy ciasto ładnie się zarumieni). Pieczemy w piekarniku ok. 25 min w temperaturze 200 stopni (czas pieczenia może się delikatnie różnić, w zależności od piekarnika).

DSC06501a.jpg


Przepis pochodzi od *Nikol89*
nikolis12.pinger.pl
  • awatar monykaa: ja zamiast pomidorkow ciasto smaruje koncetratem lub ketchupem i lekko posypuje przyprawa do pizzy -pycha :D
  • awatar justyś88: uwielbiam wszystko co jest w cieście francuskim
  • awatar urodowapasjonatka: pycha ;)
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (6) ›
 

smakolyki
 
*SKŁADNIKI*
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (kupuję te w Biedronce)
- ok. 6-8 parówek
- żółty ser
- plasterki salami lub szynki
- keczup
- przyprawy: papryka słodka, pieprz inne wg uznania

*PRZYGOTOWANIE*
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty
Układamy plasterki żółtego sera, salami lub szynki
posypujemy odrobina przypraw
Zwijamy w ruloniki
Układamy na blaszce wyłożonej papierem
Zapiekamy w piekarniku
Pieczemy aż się zarumienią
w temp. 180 stopni ok. 15 min.


DSC00050.JPG


*ważne*
aby dobrze zlepić parówki w cieście
inaczej parówki pod wpływem wysokiej temperatury
po prostu uciekają z ciasta

DSC0000230.jpg


Przepis pochodzi od *ANIA G.*
anioleczek83.pinger.pl/
  • awatar ♥ Mia ♥: Inspiracja z "Przepisu na życie"? :P Ciasto francuskie w każdym połączeniu kocham :)
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (1) ›
 

zielonakraina
 


P a r ó w k o w e   S e r c e

Bardzo proste urozmaicenie niedzielnego śniadania ;)

WYKONANIE:

Obieram parówkę z folii, przecinam wzdłuż, z jednej strony pozostawiając nie nacięty koniec.
Ostrożnie i powoli wyginam parówkę, tak aby otrzymać kształt serca. Końce spinam wykałaczką.
Następnie na patelni rozgrzewam olej i delikatnie przenoszę na nią parówkowe serce. W środek wbijam jajko, uważając, aby nie zniszczyć żółtka. Kiedy jajko ładnie się zetnie, a parówka zarumieni, obracam całość na drugą stronę i jeszcze chwilę dosmażam. GOTOWE!


73524_serce-z-parowki-i-jajka_0_2.jpg
 

size-0
 
Jak w pytaniu. Zmieniłam zwykłe mleko na sojowe i tak mi zasmakowało, że zastanawiam się na spróbowaniu parówek sojowych i twarogów. Pytanie tylko, czy będzie to zdrowe, jeśli zamieniłabym ze 2-3 razy w tygodniu zwykłe mięso na to sojowe?


6bb958dc6f667a8fb2dd0b3831fb285d_large.jpg


253640_1875380643046_1197095170_31780560_2046325_n_large.jpg


tumblr_lpnnjoeVzK1qzwyfio1_500_large.jpg
  • awatar Anthy.: Soja jest zdrowa, ale w odpowiednich ilościach. Nie można z nią przesadzić. 2/3 razy w tygodniu powinno być dobrze. ;)
  • awatar meeegi: ja uwielbiam kotlety sojowe :D
Pokaż wszystkie (2) ›
 

mia030
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

 

Kategorie blogów