Wpisy oznaczone tagiem "parmezan" (7)  

keylaa858
 
Wpis tylko dla znajomych
MakeUpYourLife:

Wpis tylko dla znajomych

 

keylaa858
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
MakeUpYourLife:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

keylaa858
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
MakeUpYourLife:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

golassopl
 
golasso.pl: 9 ton parmezanu kupili kibice Fiorentiny rdir.pl/1oal8u #parmezan#fiorentina#boruc#
ri.pinger.pl/(…)cdwuopskg0gc0gcwwswgsksg000.600.jpg…
 

cosmopolitan
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
cosmopolitan:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

w-biegu
 
Brunetka w biegu:

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

mb858
 

P6070353.JPG

Jest czasem tak, że mamy już dość talerza przeładowanego wszystkim, co znajdziemy w kuchni i na półkach sklepowych. Kiedy już nawet sami siebie nie chcemy zaskakiwać i próbować swego kunsztu przed gośćmi.  Ale to danie jest także dla tych, którzy uwielbiają je jeść, ze względu na jego smak. Ja jem je niesamowicie często! Chyba ze względu na wszystko to, co wymieniłam, ale i ze względu  na wielki sentyment i wspomnienie jednego z upalnych ranków, kiedy wracasz z imprezy brzegiem plaży i czujesz nierzeczywisty głód :) I jeden z moich włoskich towarzyszy zaproponował tą pastę...Błogość tej nocy zmieszanej z dniem, puste leżaki i pasta jedzona na kolanach z przyjaciółmi. Mlaskanie, które zagłuszało morskie fale...no rozmarzyłam się- potrzeba mi wakacji!

P6070350.JPG

Zajmie Wam przygotowanie tego cudownego we wspomnienia makaronu, nie więcej niż kwadrans, co także jest pochwałą tego dania.
Potrzebujecie:
*makaronu spaghetti -ugotowanego al dente!
*czosnek drobno posiekany, przesmażony na oliwie z papryczka chili
*parmezan
Jedyne o czym należy pamiętać, to, żeby czosnu nie przypalić, ma mieć lekko złoty kolor. Ilość czosnku i papryczki(bez pestek) zależy od ostrości, jaką chcemy uzyskać, ja dodaję jeszcze odrobiny suszonej pietruszki, ale gdy jem to w pojedynkę, zasypuję po prostu ogromną ilością  świeżej! I koniecznie parmezan!


P6070350.JPG
Pokaż wszystkie (8) ›
 

 

Kategorie blogów