Wpisy oznaczone tagiem "przekąski" (158)  

milab
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

malgorzata.g1
 
MyVita.jpg
*Masło orzechowe* to produkt, który powinien zaleźć się w naszej diecie. Dlaczego? Bo to źródło składników odżywczych, witamin, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka. Nie od dziś wiadomo, że orzechy są najlepszym "paliwem dla mózgu". Należy jednak pamiętać, że najlepsze masło orzechowe to takie, z jak największą zawartością orzechów. Takie 100% masło z prażonych orzechów arachidowych można dostać tutaj witalny.pl/(…)113-maslo-orzechowe-smooth-myvita-skl… Jest to produkt, który *nie zawiera soli, cukru, oleju palmowego.*
MyVita 1.jpg

Na drugie śniadanie przygotowuje sobie energetyczne kanapeczki. Lekkie, razowe pieczywo smaruję masłem orzechowym, na które kładę pokrojonego w plasterki banana lub truskawki. Taka kanapeczka smakuje fantastycznie, na długo zaspokaja apetyt i zmniejsza ochotę na słodycze. www.myvita.pl/ Masło orzechowe dodaję również do koktajlu z mleka, banana, jarmużu. *Macie ochotę na takie kanapeczki?*
MyVita 2.jpg
Pokaż wszystkie (37) ›
 

malgorzata.g1
 

bioindygo 1.jpg

Odkąd sięgam pamięcią, zawsze podczas czytania uwielbiałam coś przegryzać. Dawno, dawno temu były to paluszki, chipsy czy jakieś ciasteczka. Z wiekiem przyszło otrzeźwienie i teraz wybieram dużo zdrowsze produkty. Najczęściej owoce lub orzechy. Są nie tyko pyszne. Pod twardymi skorupkami zawierają mnóstwo cennych składników.
bioindygo 2.jpg

Orzech są dość kaloryczne. Ich głównym składnikiem są tłuszcze. I choć to te nienasycone, które wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu, wiele osób na diecie wykreśla je z jadłospisu. Niepotrzebnie! Orzechy są świetnym źródłem błonnika i białka, które sprawiają, że dłużej nie czujemy głodu.
bioindygo 3.jpg

*Orzechy brazylijskie* to egzotyczny przysmak bogaty w wapń. Zamawiałam je na stronie bioindygo.pl/ Dlaczego Wam je polecam? Bo wzmacniają kości i zęby. Wskazane jest, aby spożywały je przyszłe mamy ze względu na kwas foliowy. Przyszli tatusiowie też mogą je chrupać, bo zawierają selen, który wpływa na sprawność plemników. 500g orzechów kosztuje 27,97 zł bioindygo.pl/pl/p/Orzechy-brazylijskie-500g/176
bioindygo 4.jpg

Ponadto selen w orzechach brazylijskich jest silnym przeciwutleniaczem. Zwalcza wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się skóry. Przywraca też jej jędrność. Orzechy brazylijskie mają ciekawy, dość specyficzny smak.  Można je chrupać, czytając książkę, albo dodawać do ciast, sałatek owocowych czy deski serów. *Lubicie takie przekąski? Jadłyście orzechy brazylijskie?*
Pokaż wszystkie (24) ›
 

stylowki24
 
Wybierasz się na domówkę z okazji Halloween i brak Ci pomysłów na ciekawe przekąski? Sprawdź nasze propozycje!

www.stylowkidlanastolatek.pl/strrrraszne-przekas…

Desktop-002.jpg
 

blairbee
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
BlairBee:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

kataszek
 
Sajgonki z mięsem, składniki na 22 małe sztuki:
250 g mięsa mielonego z indyka
Mała marchewka
Mała cebulka
Świeży imbir ok 1,5 cm
2 łyżeczki przyprawy
Łyżka sosu rybnego
Łyżka sosu sojowego
Ok 150 g makaronu sojowego, po ugotowaniu
2 pieczarki - opcjonalnie
2' jajka
2 opakowania papieru ryżowego
Olej rzepakowy do smażenia

Makaron gotuję, marchewkę i imbir ścieram, pieczarki, cebulkę, czosnek kroję. Podsmażam na patelni warzywa, mięso i doprawiam. Gdy farsz przestygnie dodaję 2 jajka.
Do miseczki wlewam ciepłą wodę i smaruję pędzelkiem papier, nakładam farsz i piekę na oleju z obu stron po ok 3 sekundy.
image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg
  • awatar MakeCoffeeNotWar: "... mięso doprawiam i doprawiam" i końca nie widać :D
  • awatar Kashmirkaa: Tak widać zdjęcia :)
  • awatar cariossa: Widać zdjęcia, a ten obraz z wilkiem czy co to tan jest normalnie cudne to jest.
Pokaż wszystkie (6) ›
 

epartnerzy
 
Uwielbiasz słodycze? Twoje marzenie to smakołyki, które można jeść bez wyrzutów sumienia? Zapewniające rozkosz dla podniebienia przekąski to nie mit. I dowodem na to jest cała zawartość tej książki – 60 przepisów na desery, które uszczęśliwią Twoje kubki smakowe.  Jeśli nie możesz żyć bez słodkości, często sięgasz po słodkie co-nieco i potem dręczą cię wyrzuty sumienia, jeśli wydaje ci się, iż coś takiego jak zdrowe słodycze po prostu nie istnieje, a to co zdrowe nie może być przecież równocześnie smaczne – jesteś w błędzie! Nie musisz odmawiać sobie słodkiego smaku. Łakocie nie tylko mogą, a wręcz powinny znaleźć się w  codziennym menu. Jedz je bez poczucia winy – to może wyjść Ci na zdrowie! Jak zresztą można nie skusić się choćby samą nazwą? Pochwała lenistwa, tiramisu na diecie i wreszcie coś konkretnego J - żelazna lemoniada. Sprawdź podpowiedzi eksperta, wypróbuj smakołyki, które dzięki zawartości odpowiednio dobranych składników – w tym orzechów, kasz i suszonych owoców – wzmocnią Twój organizm w sposób naturalny. Wiele przepisów uzupełniają informacje o realnych korzyściach, które przynosi jedzenie poszczególnych składników, a wszystkie zdjęcia przygotowała sama autorka. Podobno ładne jedzenie silnie działa na zmysł smaku. Sprawdź, czy deser „Źródło młodości” równie dobrze smakuje, jak wygląda.

Monika Mrozowska – aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana.  Znana m.in. z roli w lubianych serialach „Rodzina zastępcza” oraz „Hotel 52”. Mama trójki dzieci. Od wielu lat proponuje zdrowe i smaczne potrawy widzom programu „Dzień Dobry TVN”. Współautorka książek kulinarnych  (m.in. Przemytnicy groszku i marchewki). Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.


darmowy fragment:
aspiracja.com/(…)slodkie_i_zdrowe_ebook.pdf…

Pełna wersja:
epartnerzy.com/(…)slodkie_i_zdrowe_p94822.xml…


W Salonie Cyfrowych Publikacji ePartnerzy.com - GWARANCJA 100% SATYSFAKCJI, a także gwarancja najniższej ceny ZAPEWNIONA!

******
Więcej publikacji pod adresem:
epartnerzy.com

SŁODKIE I ZDROWE - ebook.jpg
 

smakoszka
 
Zawsze ją lubiłam. Ale dopiero od niedawna pokochali ją i moi panowie. Smakuje na ciepło i na zimno, jako główna atrakcja obiadu lub w ramach przekąski. Mogłabym pewnie piec ją w zwykłej panierce, ale wolimy bardziej w tej podpicowanej. Jest wtedy bardziej chrupiąca na zewnątrz i nie traci owej chrupkości nawet jak juz ostygnie. Ot, taki to nasz cukiniowy hit ostatnio.  


SKŁADNIKI:

* 1 - 2 młode cukinie
* 1 szklanka bułki tartej
* 2 szklanki płatków kukurydzianych
* 1 łyżeczka słodkiej papryki
* pół łyżeczki chilli
* bardzo gęste ciasto naleśnikowe: (2 jajka, mąka, mleko,  łyżeczka sóli)
* olej do smażenia
P1200374-tile.jpg

Cukinie należy wybrać szczupłe i młode, żeby nie miały jeszcze gąbczastego środka i dużych pestek. Umyć je, osuszyć i pokroić w plastry grubśoci ok. 7 - 8 mm.

Płatki kukurydziane zmielić nieco w blenderze lub rozdrobnić zwyczajnie gniotąc je pięścią. Wymieszać je z bułką tartą, papryką i chilli.  
Przygotować gęste ciasto naleśnikowe i dodając do niego łyżeczkę sóli.
Każdy kawałek cukini obtaczyć w cieście a następnie w przygotowanej panierce z bułki i płatków.
Smażyć na rozgrzanym ale nie bardzo gorącym oleju do chwili zarumienienia. Odsączyć przez chwilę z nadmiaru tłuszczu na papierowy ręczniku. I gotowe.

W środku miękka i delikatna cukinia, na zewnątrz pikantna i chrupiąca panierka. Jak dla nas rarytas.
P1200379.JPG
  • awatar Persephone: U mnie w domu tez sie podobna jadlo. Mniam!
  • awatar Lovely Mess: Już wiem, co będzie na obiad :)
  • awatar ziemiojad2: o, lubię pamiętam, że raz dałam jakieś inne przyprawy i przed zdjęciem z patelni posypałam tartym serem - też dobre
Pokaż wszystkie (7) ›
 

mj21
 
Składniki:


- 200 g jarmużu (1 pęczek / 1 opakowanie)
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- pół łyżeczki soli morskiej
- pół łyżeczki czosnku granulowanego
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- pół łyżeczki chili

Piekarnik nagrzewamy do 160°C z termoobiegiem. Jarmuż myjemy, dokładnie osuszamy i rwiemy na małe części, usuwając grube łodygi (można także kupić już umyty jarmuż – pakowany próżniowo). Do oliwy dodajemy przyprawy. Mieszamy i polewamy jarmuż. Dokładnie mieszamy rękoma, aby każdy listek był w oliwie. Rozkładamy płasko na największej blasze od piekarnika (ja piekłam w dwóch turach). Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 4-8 minut. Jarmuż powinien zacząć się brązowić i być chrupiący – najlepiej spróbować. Chipsy zachowują swoje chrupkie właściwości nawet na drugi dzień.
 

mj21
 
Składniki:


- 1 szklanka wiórek kokosa
- 3/4 szklanki migdałów
- pół szklanki suszonych moreli
- szczypta kardamonu
- 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy
- 2 duże łyżki wody


Przygotowanie:

Wiórki, migdały i kardamon umieścić w naczyniu blendera z ostrzem typu "S" i zblendować je na drobną mąkę. Im drobniejsza, tym lepsza.
Dodać suszone morele, skórkę i wodę i wszystko miksować na najwyższych obrotach miksera, aż do uzyskania kleistej masy.
Rolować masę w małe kuleczki i przechowywać je w szczelnym słoiku w lodówce do dwóch tygodni.
 

wiktoriaw
 
DSC01743.JPG

DSC01742.JPG


Składniki:

- 1 litr przegotowanej wody (lub źródlanej nie gazowanej)
- pozostałe mięso z rosołu (lub osobno lubione udko czy nóżki z kurczaka), oddzielone od kości, pokrojone na malutkie części (ja miałam 4 nóżki z kurczaka)
- 1 marchewka
- kilka różyczek brokuła
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 4 łyżeczki agar agar* (lub pół na pół agaru i żelatyny lub jak ktoś musi to samej żelatyny)
- sok z cytryny lub ocet jabłkowy (do skropienia galaretki, jeśli ktoś lubi)

Sposób przygotowania:

Do garnuszka wlewamy 1 litr wody  z wszystkimi, wcześnej ugotowanymi na parze warzywami (marchewki kroimy w plasterki, brokuła rozdzielamy na drobne kawałki), wrzucamy pokrojone wcześniej kawałki mięsa. Do tak przygotowanej wody dodajemy agar agar (lub żelatynę) i całość mieszamy tak aby agar agar nie zostawiał grudek, cały się rozpuścił (ja grudki rozbijałam trzepaczką do jajek). Gotujemy na małym ogniu ok. 2-3 minut (liczymy od momentu zagotowania). Po tym czasie do przygotowanej, umytej dużej salaterki/ miseczki wlewamy chochlą nasz wywar (lub do kilku mniejszych) do jej połowy. Do salaterki dodajemy jajka (wcześniej ugotowane na twardo) pokrojone w kilka grubych plastrów, tak aby ładnie były widoczne na ściankach salaterki (jeśli macie przeźroczystą ;)). Na końcu delikatnie, lejąc chochlą powoli po ściankach salaterki, dolewamy resztę wywaru, do wypełnienia salaterki. Odstawiamy na blat w kuchni aż całość się ostudzi po czym przenosimy do lodówki do stężenia na 4-6 godzin. Gotowe :) Smacznego :)

Więcej tutaj:
dieta-paleo-przepisy.blogspot.com/(…)przekaski-pale…

Pozdrawiam ciepło,
Wiktoria W.
 

slimexistence
 
Helloł :)
Dzisiaj taki post bardziej tematyczny, też coś na temat odchudzania ale w bardziej konkretnym przypadku jakim jest kino. Powiem wam, że osobiście nie często chodzę do kina średnio raz w miesiącu lub rzadziej to zależy co jest w kinach ale skłamałabym gdybym powiedziała, że nie lubię, bo wręcz przeciwnie wprost uwielbiam! Tylko tak to jest, że czasu jakoś brak... chyba każdy to zna.
Zawsze mam problem z przekąskami w kinie.
Oczywiście najchętniej to bym wzięła nachosy z sosem, ewentualnie popcorn + cola czyli standard no bo pff.. kto nie lubi? Ale nigdy tego nie biorę. Naprawdę nigdy nie zdarzyło mi się być w kinie z kimś bliskim i wziąć popcorn dla siebie samej. Nigdy. Zdarzyło mi się, ale to bardzo dawno i bardzo rzadko ''na spółkę'' z przyjaciółką. Oczywiście w kinie jeść zawsze lubiłam i nigdy nie rozumiałam czemu ludzie tak narzekają na tych ''jedzących'', że szeleszczą, siorbią i przegryzają głośno. Myślałam "kurczę skupcie się na filmie, sami przecież też możecie coś jeść nikt wam nie zabrania". Tak myślałam dopóki sama nie przestałam jeść w kinie. No bo tak to jest - gdy idę z przyjaciółką to nie ma problemu wejdę sobie do spożywczaka i kupię albo jakąś bułkę z ziarnami, fitellę, wafle ryżowe czy coś ale gdy idę z innymi znajomymi... takimi no wiecie każdy chyba takich ma - mówi się o nich 'moi przyjaciele' ale zawsze grupowo  i czasami gdzieś razem wyjdziecie ale osobno się nie umawiacie, no ale jak już przyjdzie co do czego, że się spotkacie gdzieś to jest superfajnie. <haha 'superfajnie' - jakie słowotwórstwo>. No więc wracając do tych 'przyjaciół' - idziecie z nimi i oni najczęściej coś kupują w kinowym barze, a wy co? Nie chcecie wyjść na biedaków ale z drugiej strony szkoda wam kasy, bo z reguły nie wydajecie jej na takie śmieciowe jedzenie.
I co wtedy? Gdy mi się ostatnio zdarzyła taka sytuacja pomyślałam, że po prostu może odrobinkę ale tylko odrobinkę będzie mi cieknąć ślinka no ale nie przesadzajmy - wytrzymam. I wtedy zrozumiałam ludzi narzekających na kino lub tych, którzy w ogóle tam nie chodzą przez hałas. Te wszystkie ... dźwięki tak mnie irytowały, że nie mogłam wytrzymać. Ale skupienie na filmie i wciągnięcie się 10x lepsze niż podczas jedzenia.

A teraz kilka niskokalorycznych przekąsek, które możesz zabrać do kina ;)

- mandarynki
- jabłka pokrojone w kostkę z cynamonem
- baton musli
- wafle ryżowe
- płatki crunchy typu fitella <tak, mimo wszystko wiem, że mają te swoje kalorie ;/ >
- popcorn bez tłuszczu przygotowany w domu <szczerze, nie mam pojęcia jak go się robi>
- pokrojony ananas
- snacki ryżowe
*UWAGA spróbujcie takiego popcornu - ja od dzieciństwa jem popcorn z wegetą! Jest pyszny. Tylko uważajcie - nie jakiś kucharek czy inny tylko ta drobniutka wegeta ;)

Wasze pomysły? ;>
  • awatar gość: Ja zawsze biorę sobie w kinowym barze świeżo wyciskany sok. Kosztuje tyle co popcorn, a jest zdrowy i pyszny :D Dla mnie ten ser z nachosów to taka obrzydliwa żółta maź... Nie wiem jak to można lubić. A popcorn bez tłuszczu można zrobić taką specjalną maszyną, która ogrzewa go gorącym powietrzem. Tylko wtedy popcorn jest taki suchy i sól się na nim w ogle nie trzyma.No, ale za to ma mniej kalorii niż tradycyjny.
  • awatar Lili :): Ciekawy post :D chociaż lepsze czyjeś chrupanie niż osoba kopiąca w krzesło z tyłu. Co do przekąsek to można wsiąść też zdrowe kanapki lub ciasteczka owsiane domowe :)
  • awatar Kari90: Ja przyznam lubię brać popcorn ale gdyby w barach kinowych serwowano zdrowe przekąski to zamieniłabym ten popcorn na nie :) A tak pozostaje nam samemu się zaopatrzyć :P
Pokaż wszystkie (4) ›
 

adrijah
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

kataszek
 
Smaczna przekąśka, można też wykorzystać jako dodatek do zup krem. Cicierzycę moczyłam całą noc, ugotowałam i upiekłam posypując słodką papryką i skrapiając oliwą.
b3.pinger.pl/(…)112_6290.jpg…
  • awatar LuuLuu13: Ciekawa jestem jak smakuje?
  • awatar candygirl666: Ja mam przepis na pasztet z ciecierzycy i musze wkoncu go zrobić...
  • awatar kataszek: @candygirl666: jadłam kiedyś z białej fasoli -pyszny był
Pokaż wszystkie (6) ›
 

klik93
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

kataszek
 
Zmieszałam ok 60 g mąki owsianej z jajkiem i mlekiem(dolałam na oko). Ja cukru nie dodawałam bo jadłam ze słodkimi dodatkami

112_6238.JPG
 

kataszek
 
Przepis  
14 plastrów szynki konserwowej(opakowanie szynki konserwowej)
Masa
250ml śmietany kremówki
1 łyżeczka żelatyny(rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody)
2(lub więcej) łyżeczki chrzanu
sól
Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej ostudzoną żelatynę, mieszamy z chrzanem, dodajemy soli i nakładamy do szynki.
Dodatkowo żelatyna do zalania- filiżanka gorącej wody z rozpuszczoną łyżeczką żelatyna, vegeta(lub rosół), u mnie dodatkowo barwnik.

KODC0005.JPG
 

adrijah
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

kataszek
 
Bardzo prosta i efektowna przekąska

Składniki(mnie wyszło 17 sztuk):
ser biały półtłusty 250g
ser feta półtłusty ok 250g
Do obtoczenia :prażony słonecznik, sezam(u mnie niebieski zabarwiony barwnikiem) oraz słodka papryka.


Sery mieszamy ze sobą i formujemy kulki, które obtaczamy w ziołach, ziarnach lub przyprawach.
112_5671.JPG

Świetnym sposobem okazało się wrzucenie sera do pojemników(zamkniętych - u mnie małe pojemniki po sorbetach z biedronki)z przyprawami, po potrząseniu nimi wyjmujemy gotowe już kulki ;)
112_5670.JPG


Sezam zabarwiłam tak jak wiórki:
W sklepie możemy kupić kolorowe wiórki, ale można je też zrobić samemu.
Do pojemniczka lub torebki strunowej wlewamy/wsypujemy trochę barwnika.

108_4555.JPG

Wsypujemy wiórki i potrząsamy.

108_4557.JPG
Pokaż wszystkie (8) ›
 

ximxieblog
 
Podjadanie między posiłkami często prowadzi do nadwagi. Lecz, nie musi jeśli wybierzemy zdrowe i pyszne przekąski! Oto 5 z nich!

∙ Mleczny napój z owocami- Owocowy koktajl! To super sposób, by dostarczyć naszemu ciału sporo wapnia i przeciwutleniaczy. Zmiksuj odtłuszczony jogurt z 1/2 szklankami owoców.

∙ Szklanka winogron- Tak naprawdę winogrona to sama woda, co wiąże się z tym, że szklanka tych owoców ma tylko 62 kcal.  Napełniają żołądek, dostarczają witaminę K, nawadniają organizm i zawierają błonnik

∙ 8 dużych karotek- możemy je chrupać oglądając telewizję lub czytając naszą ulubioną książkę. Świetny sposób na przyswojenie witaminy A, beta karotenu i białka.

ĆWICZENIA:
mel b rozgrzewka
mel b brzuch
mel b nogi

tumblr_n2g2woZVVV1qm5hzso1_500.jpg



stylowi_pl_inne_1440494.jpg


22900_22_image_Motywacja.jpg
  • awatar Motywacja: tak, to prawda. Cokolwiek byś nie robił czas i tak upłynie Życie przemija to od Ciebie zależy co się wydarze i kiedy to nastąpi. Więć GOŃ MARZENIA!!! http://zapisz.motywowac.pl
Pokaż wszystkie (1) ›
 

kataszek
 
Słonecznik
108_5231.JPG

Gotowana kukurydza z masełkiem(próbowałam ją dać na elektryczny grill, ale nie było większej różnicy)
108_5293.JPG

Czipsy z jarmużu
108_5239.JPG

108_5240.JPG

I trochę mniej zdrowy budyń z galaretką z czarnej porzeczki
Pokaż wszystkie (8) ›
 

nefilim
 
1. Lody z żelków i sprite'a

4b6f857d00131c2051a7a5c9.jpg


Koniecznie muszę spróbować jak zdobędę foremki do lodów. Mrożony Sprite brzmi świetnie. Same żelki mrożone nie są dobrym pomysłem, próbowałam. Robią się twarde i jakieś takie nieprzyjemne, ale w lodach mogą być miłym dodatkiem.

2. Wycinanki z arbuza



6de98aca52d1d1b03950a45f5ed672dd.jpg


genialne i urocze

3. O, a tutaj w ogóle sałatka z wyciętego arbuza i jagód. Wygląda pięknie, a smakować musi pewnie jeszcze lepiej

2502974e38b7eb0f42d6187ac54aff48.jpg


4. Skoro już przy arbuzie jesteśmy, może tort? :D

300d9c50e1ee861f1ab7952cbace8cc1.jpg


5. Albo bardziej kaloryczny, ale jaki słodki tort lodowy z mrożonych "mlecznych kanapek" i lodów.

7a4621d72585c19de78e21fb5013cebc.jpg


6. Grillowane banany z czekoladą. Jadłam takie z ogniska, pyszności

84a9d0385a126831d95cc344288e01ae.jpg


7. Tęczowe szaszłyki - miałam takie na swojej osiemnastce. Strasznie dużo pracy przy tym ale prezentują się i smakują świetnie


685a3201001dac3f4e31bde4.jpg


8. Cos bardziej dietetycznego - przekąska z ogórków, twarożku i koperku. Wystarczy pociąć ogórka obieraczką do warzyw, posmarować twarożkiem i zawinąć. Wygląda kusząco

868c050c5e6145924bc7aa8a660b161f.jpg


9. Lody z nutelli. Drogie ale pyszne.

61852b04000a61af4fae811a.jpg


10. Owocowa wyspa z palmą z ananasów. -robi wrażenie. Świetny pomysł na większe imprezy


20131227145416.jpg


11. Bezcukrowa woda smakowa

Bez_tytułu_1.jpg

Lubię taką z ogórkami

12. Truskawki mrożone w jogurcie

Bez_tytułu_3.bmp


Swoją drogą ostatnio jadłam truskawki zer śmietaną w dość ciekawej formie. Wlałam do miseczki trochę słodkiej śmietanki 30%, dosypałam troszkę cukru i wymieszałam. Umyte truskawki brałam z miseczki pałeczkami i moczyłam w tej śmietance i do buzi. Pałeczkami się naprawdę wygodnie je truskawki, bo palce zostają czyste a truskawki nie 'rozdziabują' się tak jak widelcem

13. Lody z samych owoców - rozdrobniony melon, kiwi i malina

dee6bba7124667fedd70fd04624b1635.jpg

14 Grillowane połówki brzoskwiń z bitą śmietaną

DIY-Grilled-Nectarine-Bowls.jpg

15 Mrożona kawa z kostkami oreo *.*

enhanced-buzz-30213-1376680130-0.jpg

16 Jogurt naturalny w wyjątkowo przyjemnej formie

popkorn.pl_kuchnia_228536.jpg


17. Lody oreo


snack_hacks_oreo_pops-332137.jpg


18. Lekkie lody z jogurtu naturalnego ze świeżymi owocami i granolą

stylowi_pl_inne_5382032.jpg


19. Zamiast lodów na patyku... arbuz!

stylowi_pl_kuchnia_zdrowe-i-pyszne--3_313603.jpg


20. Perfekcyjna posypka do lodów - ciastka oreo zmielone młynkiem do przypraw

tumblr_mm91hwHoHr1som165o1_500.png



20. Dużo tego. Wystarczy już tych pyszności, bo sama zgłodniałam pisząc posta :D
Część inspiracji koniecznie muszę przetestować. Ktoś jeszcze chce z nich skorzystać? Z których najbardziej? :D
  • awatar Ilcia :D: bardzo fajne pomysły :D
  • awatar Slowy: Genialne pomysły :) kilka na pewno wypróbuję :)
  • awatar Katia ♛: ja też zgłodniałam! tyle pyszności :P xoxo
Pokaż wszystkie (3) ›
 

 

Kategorie blogów