Wpisy oznaczone tagiem "ruszt" (2)  

naszczyt
 
Niewielki rozmiar, cicha, praca i brak dymu to tylko część zalet... chcesz poznać więcej odwiedź naszą stronę już teraz!
 

kuchniaonline
 
Składniki:
40 szparagów
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
2 czerwone papryki
8 łyżek stopionego masła

1.Szparagi obrać i odciąć twarde końce.
2.Obgotować  w osolonej wodzie 2-3 minuty, przelać zimna wodą, odsączyc i odstawić na godzinę.
3.Polać oliwą, posolić, oprószyć pieprzem.
4.Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej.
5. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i przekroić na pół
6.Ułożyć na blaszce paprykę skórką do góry, skropić oliwą i piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C.
7.Wyjąć, owinąć folią spożywczą i odłożyć na 5 minut.
8.Obrać ze skórki, ułożyć obok szparagów i polać stopionym masłem

Smacznego ;)
 

 

Kategorie blogów