Wpisy oznaczone tagiem "smaczne" (44)  

czytajnas
 
Nie tylko dla fanek Ewy!
EWA CHODAKOWSKA rzuca światu kolejne wyzwanie: debiutuje w roli redaktor naczelnej nowego miesięcznika „Be Active. Dietetyka&Fitness”. Co kryje okładka? Dobrze odmierzoną porcję newsów, porad i inspiracji serwowanych przez pasjonatów i ekspertów, którzy udowadniają, że ćwiczyć można w każdym miejscu i o każdej porze, a jedzenie może być zarazem lekkie, smaczne i sycące. Że dbanie o siebie dodaje skrzydeł, że trudności dają się pokonać, a życie może być radośniejsze i bardziej satysfakcjonujące! Fitness, dietetyka, motywacja, zdrowie, pielęgnacja, moda, podróże – „Be Active. Dietetyka&Fitness” odmienia aktywny styl życia przez wszystkie przypadki. Krótko, jasno i na temat!
„Be Active. Dietetyka&Fitness” nr 1/2015 w sprzedaży od 16 czerwca.


Najnowsze e-wydanie:
www.nexto.pl/e-prasa/be_active_p92939.xml?pid=154355

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Więcej gazet i czasopism znajdziesz tutaj:
masz24.pl/gazety-i-czasopisma-cyfrowe-wydania.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

epartnerzy
 
Uwielbiasz słodycze? Twoje marzenie to smakołyki, które można jeść bez wyrzutów sumienia? Zapewniające rozkosz dla podniebienia przekąski to nie mit. I dowodem na to jest cała zawartość tej książki – 60 przepisów na desery, które uszczęśliwią Twoje kubki smakowe.  Jeśli nie możesz żyć bez słodkości, często sięgasz po słodkie co-nieco i potem dręczą cię wyrzuty sumienia, jeśli wydaje ci się, iż coś takiego jak zdrowe słodycze po prostu nie istnieje, a to co zdrowe nie może być przecież równocześnie smaczne – jesteś w błędzie! Nie musisz odmawiać sobie słodkiego smaku. Łakocie nie tylko mogą, a wręcz powinny znaleźć się w  codziennym menu. Jedz je bez poczucia winy – to może wyjść Ci na zdrowie! Jak zresztą można nie skusić się choćby samą nazwą? Pochwała lenistwa, tiramisu na diecie i wreszcie coś konkretnego J - żelazna lemoniada. Sprawdź podpowiedzi eksperta, wypróbuj smakołyki, które dzięki zawartości odpowiednio dobranych składników – w tym orzechów, kasz i suszonych owoców – wzmocnią Twój organizm w sposób naturalny. Wiele przepisów uzupełniają informacje o realnych korzyściach, które przynosi jedzenie poszczególnych składników, a wszystkie zdjęcia przygotowała sama autorka. Podobno ładne jedzenie silnie działa na zmysł smaku. Sprawdź, czy deser „Źródło młodości” równie dobrze smakuje, jak wygląda.

Monika Mrozowska – aktorka, propagatorka zdrowego odżywiana.  Znana m.in. z roli w lubianych serialach „Rodzina zastępcza” oraz „Hotel 52”. Mama trójki dzieci. Od wielu lat proponuje zdrowe i smaczne potrawy widzom programu „Dzień Dobry TVN”. Współautorka książek kulinarnych  (m.in. Przemytnicy groszku i marchewki). Wegetarianka. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne, przede wszystkim związane z edukacją żywieniową.


darmowy fragment:
aspiracja.com/(…)slodkie_i_zdrowe_ebook.pdf…

Pełna wersja:
epartnerzy.com/(…)slodkie_i_zdrowe_p94822.xml…


W Salonie Cyfrowych Publikacji ePartnerzy.com - GWARANCJA 100% SATYSFAKCJI, a także gwarancja najniższej ceny ZAPEWNIONA!

******
Więcej publikacji pod adresem:
epartnerzy.com

SŁODKIE I ZDROWE - ebook.jpg
 

epartnerzy
 
Druga część książki „Koktajle dla zdrowia i urody” to kolejna porcja zupełnie nowych, sprawdzonych przepisów. Stworzone przez eksperta receptury zapewnią przygotowanie smacznych, niewymagających dużych nakładów energii ani finansów napojów, które dostarczają odpowiednio dobrane składniki do naszej diety. Nowe kompozycje koktajli ułożone są w świetnie zaprojektowane i łatwe do przeprowadzenia tygodniowe plany żywieniowe. Każda kuracja zawiera siedem przepisów na dobrane pod kątem  oczekiwanych efektów zdrowotnych. Dla zabieganych -  każdy tydzień podsumowany jest kompletną listą niezbędnych zakupów do zrobienia.  Wśród zaprezentowanych są całkiem nowe kuracje – m.in. nawilżająca, odkwaszająca, relaksująca oraz wspomagająca pracę serca. Dla koneserów Autorka przygotowała rozdział „Wyższy stopień wtajemniczenia – Koktajle z superfoods” z przepisami na koktajle z produktów, które są szczególnie korzystne dla zdrowia. Dla zakochanych – wyjątkowy plan – „potęga miłości” na bazie koktajli zawierających naturalne afrodyzjaki. Katarzyna Błażejewska – absolwentka dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym oraz psychodietetyki Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i – co niesłychanie ważne – naturalne.


darmowy fragment:
aspiracja.com/(…)koktajle_dla_zdrowia_i_urody_cz2_e…

Pełna wersja:
epartnerzy.com/(…)koktajle_dla_zdrowia_i_urody_p948…


W Salonie Cyfrowych Publikacji ePartnerzy.com - GWARANCJA 100% SATYSFAKCJI, a także gwarancja najniższej ceny ZAPEWNIONA!

******
Więcej publikacji pod adresem:
epartnerzy.com

KOKTAJLE DLA ZDROWIA I URODY - ebook-cz 2.jpg
 

iamviola
 
pf_1446713646.jpg


Cześć

Swoją historię z pinger chcę rozpocząć od czegoś chrupiącego, rozpływającego się w ustach i niesamowicie smacznego - mianowicie domowego Twixa! Jest to przepis bardzo prosty i szybki a gwarantuje wręcz nieziemskie doznania :D U mnie rozszedł się dosłownie w jeden dzień!

szybko.gif


Potrzebujemy (na blaszkę 20x30cm):
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka masła w temperaturze pokojowej
1/2 szklanki cukru
1/2 puszki masy kajmakowej toffi
100g czekolady mlecznej + 50 g margaryny
orzechy laskowe, migdały do posypania (opcjonalnie)

Na początku mieszamy ze sobą mąkę, masło i cukier aż do powstanie jednolitej masy. Wyłożone na blaszkę ciasto pieczemy w niższej temperaturze(aby nie zarumieniło się zbyt mocno)160 stopni C około 40 minut (do tzw. suchego patyczka ;) ).
Jeszcze gorące kruche ciasto smarujemy masą kajmakową, a gdy już będzie chłodne wkładamy do lodówki, aby masa zastygła.
Jeśli chodzi o czekoladę, ja rozpuściłam ją na parze. Krótko mówiąc, na garnku z gotującą się wodą położyłam miskę i wrzuciłam margarynę, aby się roztopiła. Następnie ściągnęłam miskę na bok i wrzuciłam jak najdrobniej pokrojoną czekoladę i mieszałam energicznie do całkowitego rozpuszczenia (uwaga nie kładziemy z powrotem na wodę, bo czekolada nam się spali i się nie uda!). Smarujemy nasze ciasto i wkładamy do lodówki.
Ja posypałam ciasto dodatkowo zmielonymi migdałami, gdyż je wręcz uwielbiam.

Smacznego!
Czekam na Wasze opinie o tej przekąsce :)

pf_1446713586.jpg


pf_1446713493.jpg
 

karinawozniak
 
Smaczna kawa z malinami, przyjemność dla podniebienia,




#kawa, #maliny, # koktajl, #smaczne
kawa_mrozona_z_lodami_malinami_cover.jpg
 

mietka123
 
Witam:)
Piękną pogodę mamy dzisiaj za oknem:)ja od rana już obskoczyłam naszą służbę zdrowia z moją Babcia,i w sumie nie dawno wróciłam wiadomo jak jest kolejki kolejki i jeszcze raz kolejki:(
Ale już jestem w domu i mam dla was fajny przepis na murzynek
:)
Składniki ciasto:                  składniki budyń:
2 niepełne szkl. cukru              2 opakowania budyniu
1/3 szkl. wody                      śmietankowego bądź    
4 czubate łyżki kakao                kokosowego
1 kostka margaryny                  0,75l mleka
szczypta soli                       wiórki kokosowe ok
4 jajka                              80-90 g
2 szkl. mąki
2 czubate łyżki proszku do pieczenia
olejek migdałowy
Gotujemy budyń: proszek budyniowy rozrobić w szklance mleka, pozostałe mleko zagotować z wiórkami kokosowymi.Wlać rozrobiony proszek na gotujące mleko, chwile gotować jak budyń. Ciasto: cukier, wodę i kakao zagotować w garnku do rozpuszczenia,odłożyć z ognia dodać margarynę i sól. Odłożyć 3/4 szklanki na polewę.Do kakaowej masy dodajemy pojedynczo żółtka ucierając mikserem,następnie dodajemy na przemian mąkę ,proszek do pieczenia i olejek migdałowy, dokładnie wyrabiamy mikserem.
Ubijamy pianę z białek i dodajemy delikatnie do ciasta,połowę ciasta wylewamy na blachę, na to wykładamy budyń,następnie wylewamy drugą część ciasta.Po upieczeniu czekamy aż ostygnie polewamy polewą i posypujemy wiórkami
Pieczemy:40-50 min
Temp.:175 stopni
Blacha: standardowa(chociaż ja robiłam w ciut mniejszej,przez to placek jest większy)
Smacznego:)

DSCF5214.JPG
 

slimexistence
 
Dzisiaj mam dla was super hiper przepis na smoothie. Jest bardzo prosty, z tanich, zwykłych składników, które połowa z nas i tak kupuje.

Składniki na 3 porcje:
Banan - duża sztuka
Pomarańcza - 2 sztuki
Kiwi - 3 sztuki
Seler naciowy - gałąź
Zmielone siemię lniane - 3 łyżeczki
Miód - łyżka
Woda - odrobina, ewentualnie do rozcieńczenia

Oczywiście wszystko miksujemy i gotowe :)

Mi wyszło naprawdę gęste, wiadomo można rozcieńczyć wodą, ale ja zrobiłam tak, że najpierw połowę wypiłam, a jakiś czas później zjadłam drugą połowę jako mus.

pobrane.jpg
Pokaż wszystkie (3) ›
 

ancykcyk
 
W przygotowaniu banalna w smaku świetna. Składniki są zwyczajne i bardzo łatwo dostępne a efekt pyszny.
U mnie na kolacje jemy torillę regularnie, kilka razy w miesiącu i to zdecydowanie moja ulubiona kolacja.

Kukurydza (zazwyczaj papryka), sałata lodowa, pomidory, ketchup/sos, kurczak gyros, rukola
20150205_180927.jpg

20150205_180935.jpg

20150205_181013.jpg

20150205_181257.jpg



Tym razem kupiliśmy bardzo duże tortille o średnicy aż 30cm !!!
Są mega fajne, bo dużo więcej się w niej mieści i łatwiej się składa.
 

szycha390
 
Szybkie, proste, smaczne, zdrowe.

Składniki:
-2,5 szklanki płatek owsianych
-2 szklanki płatek kukurydzianych
-pół szklanki pestek słonecznika
-pół szklanki pestek dyni
-3-4 jajka
-3/4 szklanki oliwy
-3/4 szklanki cukru
-orzechy włoskie, rodzynki, śliwki suszone oraz sezam według uznania

Przepis:
-zmieszaj wszystkie składniki
-piecz przez ok.13 min w temperaturze 180°C
 

rougestreet
 
Podam Wam przepis na moje ulubione snaidaniowe tosty francuskie.
W Meksyku jadlam je codziennie . Sa bardzo smaczne z owocami .

Skladniki

- 3 jajka
- 1 lyzeczke miodu ( przed tym dobrze jest go rozgrzac  )
- 1/3 lyzeczke cynamonu
- szczypte soli
-ekstrakt waniliowy
- 2/3 kubka mleka (  ja nie dodaje, poniewaz nie moge pic mleka)
- chleb tostowy, (  mozecie zrobic tosty takze z jednodniowego normalnego (ciemniego) chleba )


Roztrzep jajka z mlekiem, rozgrzanym miodem, ekstraktem  i sola w plaskim naczyniu.

Zamocz pieczywo w mieszance z jajek po 5 minut z kazdej strony.

Rozgrzej maslo, z olejem ( ja uzywam zawsze oliwy z oliwek do wszytskiego) na patelni i usmaz na niej nasaczone pieczywo, na zloty kolor.

Wysyp cynamon ( lub cukier cynamonowy) na talerz i obtocz w nim usmazony chleb, z kazdej strony.

Gotowe tosty mozesz polac syropem aronowym, oraz dodac owoce.

Smacznego !








photo (12).JPG
 

jenka28
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

ponurygrzbiet
 
Składniki:

1 duży bakłażan
1/2 torebki ugotowanego ryżu
6 pieczarek
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 pomidor
ser żółty
garść kukurydzy konserwowej
sól, pieprz, łyżka masła



1.jpg



Bakłażana myjemy i kroimy na pół. Następnie po wydrążeniu środka solimy i zostawiamy na około 20 minut by zmiękł.

Obrane pieczarki kroimy w półplasterki i podduszamy na maśle. Dodajemy do nich drobno pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy kilka minut mieszając.

Bakłażana osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie na każdą połówkę nakładamy ryż, pieczarki z cebulą, kukurydze i pokrojonego w kostkę pomidora. Przykrywamy startym żółtym serem.


2.jpg


Zapiekamy przez 30 minut w 180°C

3.jpg


PRZEPYSZNE !!!
>:D

SMACZNEGO :) :) :)
Pokaż wszystkie (6) ›
 

aga16233
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

ebook-zdrowie
 
Autor: Dobrosław Miód  

Publikacja zawiera szerokie informacje na temat warzyw uprawnych i dzikich: pochodzenie, wępowanie, surowiec, zawartość, działanie i zastosowanie lecznicze, kulinarne.

Wydanie dostępne w nowej wersji formatu MOBI.


"Darmowy fragment" do pobrania, znajdziesz tutaj:
czytajnas.nextore.pl/(…)lecznicze_wlasciwosci_warzy…

Więcej ebooków z działu "zdrowie, medycyna", znajdziesz tutaj:
masz24.pl/ebooki-zdrowie-medycyna.html
lub tutaj:
masz24.pl/ebooki-poradniki-zdrowie.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Załóż konto w Nexto i oszczędzaj nawet do 80%.
czytajnas.nextore.pl/nexpressopremium.xml#lp_premium
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

ebook-poradniki
 
Autor: Dobrosław Miód  

Publikacja zawiera szerokie informacje na temat warzyw uprawnych i dzikich: pochodzenie, wępowanie, surowiec, zawartość, działanie i zastosowanie lecznicze, kulinarne.

Wydanie dostępne w nowej wersji formatu MOBI.


"Darmowy fragment" do pobrania, znajdziesz tutaj:
czytajnas.nextore.pl/(…)lecznicze_wlasciwosci_warzy…

Więcej ebooków z działu "poradniki,zdrowie", znajdziesz tutaj:
masz24.pl/ebooki-poradniki-zdrowie.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Codziennie najnowsze czasopisma i gazety prosto na Twój komputer.
Sprawdź ile możesz zaoszczędzić kupując cyfrowe wydania:
masz24.pl/gazety-i-czasopisma-cyfrowe-wydania.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

tasteofjoy
 
*Lekka, wiosenna i z jajkiem. Nie mogło jej dziś zabraknąć na stole. Dla fanów zieleninki jak znalazł. To świetna propozycja na przyjęcie, czy zwykłą przekąskę.*

DSC_0137.JPG

*SKŁADNIKI*

- 1 opakowanie mixu sałat
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 6 rzodkiewek
- pół ogórka wężowego
- 8 pomidorków koktajlowych
- pół czerwonej papryki
- garść różyczek brokuła
- szczypiorek
- sól, pieprz

DSC_0138.JPG

*SPOSÓB PRZYGOTOWANIA*

Kroimy:

- jajka  w ćwiartki/ósemki
- rzodkiewki w półplasterki
- ogórek wężowy w półplasterki
- pomidorki koktajlowe w ćwiartki
- paprykę w krótkie, wąskie paseczki
- szczypiorek

Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut.

Sałatę wykładamy na spód talerza, następnie układamy wszystkie pokrojone składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polewamy sosem.

*SOS*

- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu/śmietany
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżeczka musztardy

DSC_0140.JPG

*Wiosenna sałatka zniknęła ze stołu w mgnieniu oka. Jest pyszna i zdrowa!*
  • awatar Imre: Jakie to smakowite! :) Aż mimowolnie leci mi ślinka!
  • awatar Love Of My Life: i jeszcze z brokułem- pycha! :)
  • awatar *klaudia*: wygląda i brzmi przepysznie, zrobię na bank po świętach!!! Mega wiosenna :)
Pokaż wszystkie (11) ›
 

tasteofjoy
 
Potrawa, która powstała jak zwykle pod wpływem chwili. Zostały mi  kotlety z poprzedniego dnia, a że nie lubię odgrzewanych to postanowiłam zjeść je pod inną postacią, bo przecież ich nie wyrzucę. Tak powstał dziwny mix ryżowo-mięsno-warzywny nadający się do konsumpcji.

:D

*SKŁADNIKI*

- 2 panierowane piersi z kurczaka
- 1 duża cebula
- pół dużej czerwonej papryki
- 1 pomidor
- 2 duże ogórki kiszone
- pęczek natki pietruszki
- 1 woreczek ryżu
- oliwa do smażenia
- sól, pieprz

P1020002.JPG

*PRZYGOTOWANIE*

Ryż gotujemy do miękkości. Wszystkie warzywa i mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy razem na oliwie przez ok. 5 minut, następnie dodajemy ryż i przyprawy. Wszystko razem mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Jeśli potrawa jest zbyt sucha to dodajemy więcej oliwy. Przed końcem (2-3min.)  dodajemy posiekaną pietruszkę.

P1020004.JPG


Smacznego!

:)
  • awatar Mademoiselle J.: wygląda świetnie!
  • awatar Glamour Jo: Wygląda smakowowicie i ciekawie! Ja planuję w koncu zrobić takie prawdziwe włoskie risotto, ale jeszcze odwagi do tego nie miałam :)
  • awatar Katee Jones: No i to wyglada super smakowicie :)
Pokaż wszystkie (9) ›
 

kasiekpe
 
Ciasto dla słoneczka, za to, że tak pięknie dzisiaj świeciło :) i dla mojego Księcia, tak zupełnie bez okazji.

W trakcie dekoracji
DSCF0810.JPG


Gotowe ciasto :p

DSCF0814.JPG


DSCF0815.JPG


Biszkopt:
- 4 jajka (żółtka oddzielić od białek)
- 1 szkl. cukru
- 4 łyżki oleju
- 1 szkl. mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier i cały czas ubijać, dodać białka, delikatnie wymieszać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej, delikatnie wymieszać. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku około 30 minut.
Krem:
- 500 ml śmietany 30%
- 1 opakowanie masy śmietanowej Dr. Oetkera
Dodatki:
- truskawki
- kawałek startej czekolady
- polewa czekoladowa
Pokaż wszystkie (2) ›
 

tasteofjoy
 

Piernik zrobił furorę. To jest mój pewniak na święta i imprezy. Zawsze wychodzi i zawsze smakuje. Mięciutki, wilgotny i aromatyczny.

*Składniki*

- 7 jajek
- 1 kostka margaryny
- 0,5 kg mąki
- 2,5 szklanki cukru (zawsze daję mniej)
- 1 szklanka śmietany
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 przyprawa do piernika

*Sposób przygotowania*

1 szklankę cukru przypalić na karmel i zalać 0,5 szklanki wody.
Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodawać kolejno wszystkie składniki.
Pod koniec ubić białka i delikatnie wymieszać z ciastem.
Wylać wszystko do podłużnej blaszki.
Piec ok.40-50 minut w temperaturze 180*C.

piernik.jpg
 

 

Kategorie blogów