Wpisy oznaczone tagiem "tarta" (73)  

keylaa858
 
Wpis tylko dla znajomych
MakeUpYourLife:

Wpis tylko dla znajomych

 

zdrowieiszczescie
 
Podzielę się dzisiaj z Wami moją wielką miłością,  którą od jakiegoś czasu jest #tarta !

- 100g masła
- otręby - 1 szklanka
- mąka pełnoziarnista - 1 szklanka
- szczypta soli
- słodzidło jeśli na słodko - 1/2 szklanki lub mniej
- ulubione zioła jeśli na słono lub bez

ok. 25 min w 170 stopniach

b1.pinger.pl/(…)IMG_20170427_191011_608.jpg…

U mnie opcja na obiad :
- szynka drobiowe
- cebula
- ser żółty
- 2 jaka
- zioła do smaku

Na tartę wykładam szynkę z cebulą i piekę ok. 15 min
Ser trę na tarce - grube oczka, dodaje jajka i ulubione zioła.  Wylewam na tartę i piekę kolejne 10 minut.


Wersja na słodko :
- tartę smaruje dżemem / konfiturą

u nas ostatnio hit maliny z firmy A TO DOBRE
konfiturą 100% serdecznie polecam


b1.pinger.pl/(…)IMG_20170427_110934_405.jpg…

piekę według przepisu
gotuję budyń  ( u mnie celiko bez cukru) w mniejszej ilości mleka niż zalecana na opakowaniu. Wykładam na tartę. Posypuję wiórki kokosowym.



Tarta jest u mnie częstym gościem,  farsz za każdym razem inny.
Gorąco polecam !
Pomysły dowolne,  baza idealna można podawać na tysiące sposobów.
 

edyta123456
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga
Rudy Anioł:

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

gdzietuwyjsckrakow
 

12782537_949464265100889_373259840_n.jpg

Gdy pierwszy raz pójdziecie do Bon Jour Cava zapragniecie wracać tam codziennie. Za każdym razem, gdy przypomnę sobie delikatny, aksamitny
i prawdziwie kremowy smak ogromnej cafe latte, chcę tam pójść. To zdecydowanie jedna
z najlepszych kaw, jakie próbowałam. Do tego pyszna tarta czekoladowo malinowa. Spód cista był doskonały i nie kruszył się tak bardzo jak to zwykle w przypadku, tart bywa. Ilość czekolady mogłaby być większa wtedy jej słodycz i cierpki smak podgrzanych malin w galarecie równoważyłyby się idealnie. Co nie zmienia faktu, że tarta była przepyszna.

12769407_949464285100887_77827091_n.jpg

Wystrój kawiarni jest równie genialny jak posiłki. Dopasowany do nazwy, bo stylizowany na francuskie kawiarniane ogródki, z mnóstwem paryskich akcentów jak na przykład obrazek wieży Eiffla. Do tego kolorowe krzesła, wygodne fotele i barowy stół
w oknie. Szczególnie zachwyciły mnie te kolory. Nastrajają pozytywnie cały dzień, jeśli tak jak ja zdecydujemy się na śniadanie w Bon Jour Cava.

12784780_949464335100882_338266714_n.jpg

Wisienką na torcie/ tarcie jest przemiła
i sympatyczna obsługa, która chętnie doradza
w wyborze pyszności.
W kwestii cen Bon Jour Cava wypada całkiem nieźle, za moje śniadanie zapłaciłam około 17 zł. To może wydawać się drogo, ale na prawdę warto.

12782228_949464275100888_1704397504_n.jpg

Podsumowując, zdecydowanie wybierzcie do Bon Jour Cava na kawę i tartę. Będzie dobre na każdą okazję i o każdej porze.
Ogólna ocena: 10/10.

12767656_949464325100883_76258862_n.jpg


12767398_949464291767553_1894169462_n.jpg


12804028_949464298434219_736990771_n.jpg
 

mj21
 
Składniki:


- Kalafior
- Bakłażan
- Cukinia
- Cebula
- Pomidory
- 4 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- 150g mąki sojowej albo z ciecierzycy
- 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/8 łyżeczki białego pieprzu
- 1 łyżeczka rozmarynu
- ½ łyżeczki kurkumy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- Sól
- Pieprz czarny
- Pieprz kolorowy
- 5 łyżek drożdży nieaktywnych
- 2 łyżki oliwy z oliwek z wytłoczyn


Sposób przygotowania:

Bakłażana, cebulę, cukinię i pomidory posypujemy solą oraz pieprzem i polewamy 2 oliwą.
Warzywa grillujemy przez około 8 minut.
Kalafiora gotujemy na parze.
Ugotowanego kalafiora rozgniatamy w misce.
Dodajemy pieprz, sól, rozgnieciony czosnek, kurkumę i gałkę muszkatołową, drożdże, grillowane warzywa, oraz mąkę.
Każdą łyżkę siemienia lnianego zalewamy 80 mililitrami wrzątku i dodajemy do kalafiora.
Całość wylewamy do formy na tartę.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50-60 minut.
 

mojwszechswiat
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

urodowapasjonatka
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

mj21
 
Składniki:

ciasto:

- szklanka mąki pełnoziarnistej
- 75g masła,
- 2-3 łyżki jogurtu bałkańskiego
- 1/4 łyżeczki soli,
- szczypta curry

farsz

- średni bakłażan,
- średnia młoda cukinia,
- duża cebula,
- 400g dojrzałych pomidorów lub pomidory z puszki,
- pęczek natki pietruszki,
- 2 jajka,
- 1/2 szklanki tartego żółtego sera,
- czubata łyżka ziół prowansalskich lub świeżej bazylii posiekanej,
- sól i pieprz,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania :

Z wszystkich składników zagniatamy ciasto i wkładamy je do zamrażalnika.
Bakłażana obieramy, kroimy w kostkę, posypujemy dość mocno solą, odstawiamy na chwilę. W tym czasie przygotowujemy resztę warzyw- cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cukinię myjemy, można ją obrać ze skórki, ale kiedy jest młoda, to nie jest to konieczne-ja wolę nie obierać. Kroimy ją wzdłuż na pół, a potem w półplasterki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Jajka roztrzepujemy. Jeśli chcemy dodać czosnek, obieramy go i drobno siekamy- można przecisnąć przez praskę,
Odsączamy bakłażana, mieszamy z czosnkiem i cebulą i smażymy na 2-3 łyzkach oleju przez 5 minut. Następnie dodajemy cukinię i smażymy kolejne 10 minut. Dodajemy pomidory i dusimy całość do odparowania nadmiaru płynu- ok. 5 minut. Dodajemy zioła, połowę natki,doprawiamy pieprzem i solą do smaku, podsmażamy krótko- ok.2 minut, odstawiamy.
Wyjmujemy ciasto, wylepiamy nim natłuszczoną formę do tarty lub inną okrągłą. Nakłuwamy dość gęsto widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180-190 stopni.
Do farszu dodajemy pół szklanki sera i roztrzepane jajka, całość mieszamy i przekładamy na ciasto. Po wierzchu możemy posypać serem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25-30 minut. Posypujemy natką pietruszki
 

gdzietuwyjsckrakow
 

images.jpg

(zdjęcie z Internetu)

Ostatnio po raz drugi wybrałam się do Cafe Botanica, głównie w celu zatarcia kiepskiego wrażenia, jakie miałam po pierwszej wizycie tam. Na szczęście lokal tym razem wypadł lepiej.
Znowu zdecydowałam się na tarte. Podczas pierwszej wizyty niemiła kelnerka podała mi dość nie świeżego placka. Na szczęście po raz drugi zarówno poziom obsługi jak i świeżość i smak tarty się poprawiły. Zdecydowałam się na pomidorową
z bryndzą i fetą, niestety kawałek jest dość miały jak na cenę 11 złotych.

IMG_20150403_211154.jpg

Kawiarnia jest bardzo duża i ma dość szeroką ofertę menu. Wystrój w 100 procentach zgadza się
z nazwą. Jest tam mnóstwo kwiatów i roślin. Oprócz tego to, co lubię najbardziej, czyli stolik
w oknie i antresola.

IMG_20150128_134636.jpg

Podsumowując Cafe Botanica polecam raczej na deser lub kawę z przyjaciółmi albo ukochaną osobą. Dużego głodu tam nie zaspokoicie.
Ogólna ocena 7/10. Sugerowałabym ceny współmierne do wielkości porcji.

IMG_20150128_134550.jpg


IMG_20150128_134612.jpg


IMG_20150403_211300.jpg


IMG_20150403_211322.jpg



IMG_20150128_134530.jpg

Widok z okna
 

fun-fashion
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

xsysia25
 
Hej :)
Od jakiegoś czasu lubię poeksperymentować w kuchni z daniami obiadowymi. Wcześniej pojawiały się tu tylko wpisy ze słodkościami a teraz będzie trochę tego i tego.
Dzisiaj przepis na tarte z kurczakiem i warzywami.





Składniki na spód :

-70 g mąki pszennej
-15 g otrębów pszennych
-1 łyżeczka soli
-1 łyżeczka oregano
-1 żółtko
-40 g jogurtu naturalnego
-15 g masła
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia



Składniki na wypełnienie :

-150 g piersi z kurczaka
-1 kula mozzarelli (120g)
-70 ml jogurtu naturalnego
-1 jajo + białko z jaja zużytego do spodu
-1 łyżka oregano
-1/2 brokuły
-1/2 papryki 1 łyżeczka sproszkowanego chili



Wykonanie:

Na stolnicę wysypujemy mąkę, otręby i łączymy z resztą składników zagniatając jednolite ciasto, które powinno być elastyczne i nie kleić się do dłoni. Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki, okrągły placek, układamy go w formie (22cm) i robimy kilka dziurek widelcem, żeby powietrze nie tworzyło bąbli. Zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach, następnie studzimy. Pokrojonego w kostkę kurczaka podsmażamy na suchej patelni wcześniej doprawiając go solą i chili, a gdy będzie już gotowy wsypujemy kawałeczki na ostudzony spód tarty. Paprykę kroimy w kosteczkę. Brokuł obgotowujemy w osolonej wodzie lub na parze. Mozzarellę utrzeć na największych oczkach tarki lub bardzo drobno poszatkować i w misce połączyć z resztą jogurtu, jajkiem oraz oregano. Całością zalać kurczaka, brokuł, paprykę i rozprowadzić równo łyżką.Po wierzchu można posypać całość solą ziołową i/lub innymi ziołami. Piec w 180 stopniach ok 35 minut.
Pokaż wszystkie (3) ›
 

nightfirefly
 
Ostatnio było dużo o BJD, a zupełnie zapomniałam o wpisach w tematyce "jedzeniowej". Dziś nadrabiamy zaległości;)

Cóż to takiego ładnego? Te czarujące kocie oczy to opakowanie czekoladki bezglutenowej. W smaku bez rewelacji, ale opakowanie super!

Cat gluten free chocolate.jpg


Skoro o kotach i jedzeniu mowa, to pokażę świetne kocie leżonko w kształcie...hamburgera XD

cat-house.jpg


Niesamowite muffinki-doniczki by past1978

chocolate_muffins_by_past1978-d7nc7oo.jpg


Herbaty Dilmah. Ostatnio piję i bardzo mi smakują. Co jednak wyróżnia je spośród innych aromatyzowanych, czarnych herbat?

Jakość - herbata zbierana metodą tradycyjną. Co jeszcze? Dilmah jest współzałożycielem MJF Charitable Foundation - fundacji charytatywnej.

Polecam ;) Zwykła czarna też smaczna!

Dilmah black Apple.jpg


Dilmah Toffee Banana.jpg


Teraz herbatki na wagę zakupione przez Bazi. Nie przepadam za takimi, bo nigdy nie wiadomo kto je produkował, czy nie są z pestycydami (uwaga na tanie herbaty, szczególnie chińskie!)ale czasem mogę spróbować.

Najbardziej rozwaliła mnie japońska herbata o smaku popcornu Oo

Herbata Abrakadabra.jpg


Soki do herbaty lub wody. Mięta z ogórkiem Łowicza dobra na lato, ma ciekawy smak

Łowicz Ogórek Mięta.jpg


Takich wersji batoników pewnie nie próbowaliście? Snickers masło orzechowe i Twix kokosowy i z masłem orzechowym. Mniam!

Mars_Twix_Snickers.jpg


Twix-PB-Wrapper-Small.jpg


Twix-Coconut-Candy-Bar.jpg


Walentynkowe wydanie Twixów :D

valentine-twix-caramel-candy-hearts-132913-im.jpg


Nie przepadam za produktami Wedla, odkąd zmienił się "właściciel" - dla mnie to już tylko nazwa, a nie jakość. Jednakże ich ostatnie produkty z serii Karmel Love wyjątkowo przypadły mi do gustu.

Ptasie mleczko i czekolady

Ptasie Mleczko Karmel Love.jpg


Wedel czekolada Karmel Love.jpg


Nowa Milka z ciasteczkami Tuc. Fajna, bo słodko-słona

Milka Tuc.jpg


Deser jogurtowy Fantazja. Jeszcze czeka w lodówce na spróbowanie, więc nie napiszę jak smakuje XD

Fantasia Mousse.jpg


Krakuski fasolki pomarańczowe. Wyglądają dosyć... nieatrakcyjnie XD , ale naprawdę są smaczne!

Krakuski fasolki.jpg


Na koniec wypieki by Bazikotek

Lemon cupcakes.jpg


Tarta na 1001 sposobów.jpg


Smacznego!

fish_cake_by_tthal-d7tbyij.jpg

Źródła: dA, eBay, własne

Firefly
  • awatar •••Black Butler•••: Kocia czekoladka ma piękne opakowanie ^^ W sumie... jeśli coś jest ślicznie zapakowane, zazwyczaj nie smakuje tak dobrze, jak wygląda xD ~Tej herbaty będę musiała spróbować :D
  • awatar msstein: az mi slinka poleciała.. skad ten sok mietowo ogórkowy?
  • awatar SugarFirefly: @msstein: Nie wiem, Bazi go gdzieś kupiła i dała mi go spróbować, jak byłam u niej XD
Pokaż wszystkie (12) ›
 

fashionbyfit
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

poisonprincess
 
Niedawno mama kupiła formę do tart. Jako pierwszą wykonałam tartę jabłkową. Foremka zdała pomyślnie tą próbę, a ciasto zadowala kubki smakowe^^


1 jajko
100 g migdałów mielonych
100 g cukru
200 g masła
400 g mąki tortowej
5 dużych jabłek
50 g cukru brązowego
1 łyżka śmietanki 18%
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka cynamonu

Mąkę połączyć z cukrem i posiekać ze schłodzonym masłem. Dodać jajko i migdały, ugnieść  gładkie ciasto. Formę do tarty wysmarować masłem i obsypać bułką tartą, wyłożyć ciasto, ponakłuwać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Nagrzać piekarnik do 180 C.

Zetrzeć 3 jabłka na tarce z dużymi oczkami, wrzucić do rondelka, wsypać cukier, cynamon, dolać śmietanki i miodu. Dusić przez 5 minut, aż jabłka zmiękną. Ciasto wyjąć z lodówki i wstaw do piekarnika na 30 minut.
Obierać 2 jabłka i pokroić w cieniutkie łódeczki. Następnie przełożyć uduszone jabłka na spód ciasta a z wierzchu ułożyć pokrojone plasterki jabłek. Wstawić do piekarnika na 45 minut, aż brzegi ciasta będą brązowo-złote.

Smacznego! :)
Zdjęcie0673_mini.jpg


Zdjęcie0674_mini.jpg
 

plateau
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

jesienna
 
Upiekłam tartę z jabłkowymi różami :D W końcu!
Powiem, że smakuje mi baaardzo... w sumie nie tylko mnie ale i reszcie domowników ^^
Oryginalna strona na, której jest przepis - yoli-www.blogspot.com/2011/10/blog-post_18.html
Ja jednak dorzucę tłumaczenie (znaleźć w internetach w sumie nie trudno było ;p)

IMG_20140731_163248.jpg


Tarta z jabłkowymi różyczkami

Składniki tarta :
150g mąki,
25g cukru,
120g masła,
1 łyżka wody.

Składniki nadzienie :
2 jajka,
50g cukru,
400g sera na twaróg,
1 opakowanie budyniu waniliowego,
30g miękkiego masła,
8-6 jabłek,
1 cytryna.

Przygotowanie tarta : Do miski przesiać mąkę, dodać cukier i zimne masło pokrojone na małe kosteczki. Skropić wodą. Zgnieść ciasto dokładnie, uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkować, oblepić nim formę i pokuć widelcem. Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Przygotowanie nadzienia: Białka ubić na sztywno. W osobnej misce utrzeć masło i cukier na puszysta masę. Stopniowo dodawać ser i żółtka nie przerywając miksowania. Na koniec dodać budyń i połączyć składniki. Delikatnie wymieszać białka z masą serową.

Na wcześniej upieczony spód wylać masę i równomiernie rozprowadzić. Jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda i za pomocą obieraczki pokroić na części (najlepiej półkola). Skropić jabłka sokiem z cytryny. Ułożyć 3-4 części jabłek obok siebie i zawinąć różyczkę. Układać róże z jabłek obok siebie tak aby zapełniły całą tartę. Całość wsadzić do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Pozdrawiam! :3
  • awatar Agatsi: jak zrobiłaś te róże? wygląda pięknie :)
  • awatar Jesienna: @Agatsi: Uuu... dziękuję! ^^ Tak jak było w przepisie - dzięki obieraczce wykroiłam paski na płatki i później je zawinęłam, nie powiem, trochę zabawy z tym było ale warto :)
  • awatar Marysia :-): O boziuniu jaka piekna tarta...!!! Kawal smacznej roboty!!
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (7) ›
 

brenda86
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

mojwszechswiat
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

tica22
 
Bez tytułu (2).jpg


*Cześć*

Ostrzegałam was, że teraz będę tylko pokazywać wam moje wariacje na temat tart, no i słowa dotrzymuję :D

Do wykonania przepysznej tarty z kurczakiem potrzebujemy:

- opakowanie ciasta frnacuskiego
- dwie pojedyncze piersi z kurczaka
- pół pora
- jedna mała cebula
- 4 jajka
- pół szklanki śmietanki, ja użyłam 18%
- kilka plastrów żółtego sera
- przyprawy : sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, przyprawa do gyrosa
- odrobina oliwy z oliwek

*Wykonanie*

Marynujemy kurczaka w oliwie z oliwek i przyprawach i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie można go pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć, upiec albo ugotować na parze. Ja tym razem kurczaka upiekłam w rękawie do pieczenia. W czasie kiedy kurczak się piecze, wylepiamy formę do pieczenia tarty ciastem francuskim i wkładamy na parę minut do piekarnika żeby ciasto się podpiekło. Kiedy kurczak i ciasto się pieką, kroimy pora i cebulę i podsmażamy na oliwie. Na podpieczone ciasto wykładamy upieczonego kurczaka i podsmażonego pora z cebulą. Całość zalewamy jajkami wymieszanymi ze śmietaną i przyprawami według uznania. Pieczemy aż do zrumieniania ciasta i pod koniec posypujemy żółtym serem.

*A oto kawałeczek do zdjęć, musiałam szybko kroić i nie mam całości, bo samiec głodny siedział :D*

IMG_6047 - Kopia.JPG


IMG_6048.JPG


Nie chwaląc się była pyszna :)

--------------------------------------------------

Druga rzecz jaką zrobiłam w mojej formie to sernik na ciasteczkach z tego przepisu tica22.pinger.pl/m/21928506

Niestety nie mam zdjęć jakiegoś zgrabnego kawałka, bo pół zabrałam do znajomych a pół wziął księć i nie było czasu na zdjęcia :(

*Serniczek wyglądał tak*

IMG_6046 - Kopia.JPG


Jeśli chodzi o proporcje to zamiast 12 dałam 15 ciasteczek i oprócz serka waniliowego vitello z biedronki, który ma 380g dałam jeszcze mały serek waniliowy tutti i wyszło idealnie :) Kolega pożarł trzy kawałki na raz, a książe patrzył na niego dziwnym wzrokiem, ale cóż chyba nie myślał, że tylko jemu smakują moje dania i desery :D

Nadchodzi weekend to znowu będę coś tworzyć :)
  • awatar gość: Mniam... Dlaczego pokazujesz takie pyszności z rana...
  • awatar viqen: super :D
  • awatar tica: @gość: Żeby był czas iść do sklepu, kupić składniki i zrobić zanim potwory i samce wrócą ze szkół i pracy :)
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (7) ›
 

viandraw
 

1tarta2.JPG


Jeśli jeszcze nie masz dość truskawek, to polecam surową - niepieczoną, wegańską, bez cukru, bez laktozy, bez glutenu - tartę!

veganpopcuisine.blogspot.com/(…)raw-vegan-tarta-tru…
 

tasteofjoy
 
Uwielbiam te mini tarty za wszystko. Za pyszny smak, kuszący wygląd, łatwość przygotowania, błyskawiczne tempo pieczenia i jeszcze szybsze tempo spożycia. Oczywiście składniki można dawać dowolne. To moja luźna propozycja.

DSC_4154.JPG

*Składniki*

- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 małe jajko
- 1 pomidor
- pół małej cebuli
- plasterek szynki
- 1 pieczarka
- 2 suszone pomidory
- keczup / sos pomidorowy
- garść startego żółtego sera
- 30g sera pleśniowego Lazur**
- oregano
- sól, pieprz

** dla tych, którzy lubią stare, śmierdzące skarpety... tak  mi się ten ser kojarzy :P

*PRZYGOTOWANIE*

- Ciasto francuskie kroimy na kawałki. Zawijamy brzegi i smarujemy je rozkłóconym jajkiem. Środek smarujemy keczupem i posypujemy oregano.

- Składniki dowolnie układamy na cieście. Można posypać po wierzchu solą i pieprzem.

- Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

DSC_4159.JPG

*Tarty z ciasta francuskiego ze szparagami* --> tasteofjoy.pinger.pl/m/19358686
Pokaż wszystkie (16) ›
 

czytaczka
 
Wpis tylko dla właściciela minibloga

Wpis prywatny. Może go zobaczyć tylko właściciel minibloga.

 

iamconfused
 

Wpis tylko dla użytkowników pinger.pl

 

nightfirefly
 
Dzień wolny i zimny to idealny czas na gotowanie i jedzenie dobrych rzeczy :D

Ostatnio jadłam u Bazi pyszna tartę szpinakową. Przepis i więcej zdjęć znajdziecie na jej blogu -> bazikotek.pinger.pl/m/21811268

Spinach Tart.jpg


Tarta szpinakowa.jpg


Na eBayu wypatrzyłam przeurocze i pomysłowe pojemniczki na przyprawy:

$(KGrHqNHJF!FEl0sGhzeBRM6NWtfcw~~60_57.JPG


Oczywiście wizyty u Bazikotka kończą się na molestowaniu Dariusza XD Jej, jaki on jest śliczny!

Luts boy.jpg


Zmykam robić spaghetti...

Firefly

Ps. Moja Lagoona przechodzi metamorfozę, a na Spectrę jeszcze czekam, bo Bazikotkowi zabrakło kudłów XD
  • awatar Bazikotek: Ooo, jedzonko! Och tarto,czemu cię tak szybko pożarto? <idzie ogołocić lodówkę>
  • awatar Żanuś: swietne pojemniczki na przyprawy :) pysznie wyglada tarta :)
  • awatar gość: Mniam ! Uuu piękne pojemniczki :) Cudny Dariusz , ale nie ładnie go tak molestować ! :D Pewnie Lagoona będzie wyglądać pięknie :* Pozdrawiam :)
Pokaż wszystkie (11) ›
 

 

Kategorie blogów