Wpisy oznaczone tagiem "tip" (64)  

darra45
 
Dariaa67: Taki tip, w Hiszpanii pod nazwą tortilla, nie dostaniecie wrapa z mięsem i warzywami, tylko śniadaniowy omlet z ziemniaków i jajek.
 

gosia789
 
Gosieńka80: Fajnym pomysłem na ozdobienie tortu, jest opłatek z nadrukowanym zdjęciem jubilata/jubilatki. Wystarczy go odpowiednio wcześniej wtopić w krem i voila! O wiele tańsze rozwiązanie, niż jakieś artystyczne torty zamawiane w cukierni. Prosimy jedynie o gładki torcik, a opłatek zamawiamy za kilka groszy na serwisie aukcyjnym ;)
 

pataa
 
Patka Ja: Nie chce tu nikogo obrzydzać, ale czy wiecie że kalmary są czasem sprytnie podmieniane na świńskie odbyty...strach jeść teraz na wakacjach smażone kalmary...
 

babi3
 
Babi3: Sposób na ugotowanego kurczaka, np. takiego z rosołu - wyłowić, podzielić na kawałki (nóżki, skrzydła) oprószyć papryką i odsmażyć na patelni na maśle.
 

babi3
 
Babi3: Genialny zagęszczacz do zup i sosów, który nie jest mąką, to soczewica (ta czerwona). Nie nadaje potrawom jakiegoś szczególnego smaku i ma wiele wartości odżywczych.
 

ania12365
 
Aniaaa12354: Tip na cytrynowy lukier - cukier puder, słodka śmietanka plus olejek cytrynowy. Dla zwolenników naturalnych środków - sok cytrynowy.
 

sali080
 
Sabina6678: Po porady w kwestii ciasta pierogowego musicie udać się pod ten adres greenkitchentip.livejournal.com/1431.html
 

gosia789
 
Gosieńka80: Często mam w kuchni dylemat - co zrobić z mięsem z rosołu. Nikt za bardzo za nim nie przepada, więc albo ładuje je jako nadzienie do naleśników, albo piekę pasztet.
  • awatar Adrijah: a na jakim mięsie robisz rosół? Bo mam trochę zapisanych przepisów, to podrzucę Ci linki :)
Pokaż wszystkie (1) ›
 

darra45
 
Dariaa67: Tip na smaczny i całkiem zdrowy dip: mały jogurt grecki, 2 ząbki czosnku, sok z ćwiartki cytryny, garść płatków migdałowych, oliwa z oliwek do polania, odrobina soli do smaku.
Pyszne z pieczonymi warzywami.
  • awatar DARK TERRITORY: Wypróbuję ale jak nie będzie mi smakować to zapłacisz mi za to :P
  • awatar Dariaa67: @DARK TERRITORY: oky :)
Pokaż wszystkie (2) ›
 

ania12365
 
Aniaaa12354: Przed świętami, warto zrobić sobie własny cukier waniliowy. Bierzemy laskę wanilii, przecinamy ją na pół, wyskrobujemy ziarenka, przekładamy do słoika z cukrem, razem z wydrążoną laską. Czekamy kilka dni, aż cukier przejdzie zapachem i smakiem waniliowym.
Pokaż wszystkie (2) ›
 

divineee
 
Divineee: A dodatkowy bonus z picia kawy jest taki, że z fusów można potem ukręcić niezły peeling.
Tak, tak jestem nieuleczalnym kawoszem
 

martinade
 
Jakoś tak w tym roku się składa, że najsmaczniejsze arbuzy, jakie miałam okazję jeść, wcale nie były okrągłe. To właśnie te duże i podłużne były mega słodkie i soczyste. Ćwiartka ważyła 3kg, ale smak był warty tej ceny.
Co z tego, ze kupię bladego arbuza po złotówce za kilogram, jak będzie niesłodki i kompletnie bez aromatu.
Pokaż wszystkie (1) ›
 

 

Kategorie blogów