Wpisy oznaczone tagiem "www.bioindygo.pl" (2)  

malgorzata.g1
 

bioindygo 1.jpg

Odkąd sięgam pamięcią, zawsze podczas czytania uwielbiałam coś przegryzać. Dawno, dawno temu były to paluszki, chipsy czy jakieś ciasteczka. Z wiekiem przyszło otrzeźwienie i teraz wybieram dużo zdrowsze produkty. Najczęściej owoce lub orzechy. Są nie tyko pyszne. Pod twardymi skorupkami zawierają mnóstwo cennych składników.
bioindygo 2.jpg

Orzech są dość kaloryczne. Ich głównym składnikiem są tłuszcze. I choć to te nienasycone, które wpływają na obniżenie poziomu cholesterolu, wiele osób na diecie wykreśla je z jadłospisu. Niepotrzebnie! Orzechy są świetnym źródłem błonnika i białka, które sprawiają, że dłużej nie czujemy głodu.
bioindygo 3.jpg

*Orzechy brazylijskie* to egzotyczny przysmak bogaty w wapń. Zamawiałam je na stronie bioindygo.pl/ Dlaczego Wam je polecam? Bo wzmacniają kości i zęby. Wskazane jest, aby spożywały je przyszłe mamy ze względu na kwas foliowy. Przyszli tatusiowie też mogą je chrupać, bo zawierają selen, który wpływa na sprawność plemników. 500g orzechów kosztuje 27,97 zł bioindygo.pl/pl/p/Orzechy-brazylijskie-500g/176
bioindygo 4.jpg

Ponadto selen w orzechach brazylijskich jest silnym przeciwutleniaczem. Zwalcza wolne rodniki odpowiedzialne za starzenie się skóry. Przywraca też jej jędrność. Orzechy brazylijskie mają ciekawy, dość specyficzny smak.  Można je chrupać, czytając książkę, albo dodawać do ciast, sałatek owocowych czy deski serów. *Lubicie takie przekąski? Jadłyście orzechy brazylijskie?*
Pokaż wszystkie (23) ›
 

malgorzata.g1
 

bioindygo 1.jpg

Witajcie! Teraz, kiedy siedzę sobie na L4, mam dużo czasu na eksperymenty kuchenne. Oczywiście takie w granicach zdrowego rozsądku, bo jestem osobą dość leniwą i nie lubię spędzać dużo czasu przy garnkach. Recepturę na placuszki bananowe znalazłam w Internecie. Postanowiłam spróbować, bo przepis jest banalnie prosty a ich przygotowanie zajmuje maksymalnie 10 minut.
bioindygo.jpg

*Do przygotowania śniadania dla jednej osoby potrzebne są* :
- dwa jajka
- jeden dojrzały banan
- dowolne owoce do przybrania (np.truskawki, maliny, borówki)
- syrop klonowy bioindygo.pl/
bioindygo 3.jpg

Przygotowanie śniadanka jest banalnie proste. Do miseczki wrzucamy rozbite jajka i banana. Całość blendujemy. Na patelni formujemy placuszki dowolnej wielności i smażymy z obu stron. Dla podkreślenia smaku całość polewamy syropem klonowym i ozdabiamy owocami.
bioindygo 4.jpg

*Syrop klonowy* ma tak pyszny smak, że mogłabym jeść go łyżeczką prosto ze słoiczka ♡ Ten kanadyjski przysmak znany jest na całym świecie. Syrop klonowy pozyskuje się ze specjalnych gatunków drzew klonowych. Sok z klonów zbiera się wiosną. Ten złoto-brązowy płyn to słodzik, który jest bogaty w składniki odżywcze. Zawiera między innymi cynk, wapń, magnez, sole fosforu i manganu oraz witaminy, głównie z grupy B, H, PP. Jeśli chodzi o wapń to jest go tu 10 razy więcej niż w miodzie. Ponadto syrop klonowy ma działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne,zawiera antyoksydanty (przeciwulteniacze) – substancje chroniące przed nowotworami,kwas abscysynowy z syropu klonowego stymuluje wytwarzanie insuliny przez trzustkę oraz zwiększa wrażliwość komórek tłuszczowych na insulinę, sprzyja wykorzystaniu glukozy przez komórki mięśniowe. Jak smakuje syrop klonowy? Nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź- niepowtarzalnie! To połączenie słodyczy, karmelu, trochę kawowego aromatu, miodu. Syrop klonowy doskonale komponuje się z tymi placuszkami. Pasuje również do naleśników, gofrów, racuchów, kawy czy herbaty. Jest świetny! Możecie go kupić tutaj: bioindygo.pl/pl/p/Syrop-klonowy-170-ml/52
bioindygo syrop klonowy.jpg
Polecam Wam takie śniadanko! Jest naprawdę pyszne!!! ♡
  • awatar viqen: robiłam kiedyś coś podobnego :) pyszne :)
  • awatar Andzia:): Na pewno pyszne :D
  • awatar Andzia86: o mniam !! ale mi smaka narobiłaś
Pokaż wszystkie (45) ›
 

 

Kategorie blogów